Kvašený zelený...

Bursíku, Bursíku, ty zelený ufone, kdepak žiješ, na které planetě, když nevíš, co nového u nás doma, natož ve světě.

Zakázat igelitové tašky. Které již v drtivé většině u obchodníků si musíme kupovat. Dost draho. A nejen igelitové, ale i papírové. Je vidět, jak chodíte mezi nás, obyčejné lidi.

Kdepak jsou tvé miliardy, kousků igelitu. Opět bludy a zkreslení. Opět byste rádi vytáhli pár korun na něčem, co už je dávno, až na výjimky placené.

 Co třeba se věnovat cenám energií, jako je plyn, biomasa a obnovitelná energie z přírodních zdrojů. Co nám takhle seškrtat na nich nehorázné daně a naopak, snažit se je podpořit. Kontrolovat jejich ceny do očí bijící, jak jsou nadhodnoceny. Každý by určitě rád měl doma kolektory, levný plyn a tepelná čerpadla. Ovšem, ne za cenu převyšující mnohonásobně naše finanční možnosti.

 Proč člověk pouště si je může snadno za pár kousků zvířectva pořídit a my v srdci Evropy ne? Není to zvláštní? Snad to není tím, že ve světě rozhodují lidé o zvířátkách a u nás ´´zvířátka´´ o lidech. Naše vládní budovy jsou jimi ehm, jaksi přemnoženy.

 Zatímco celý svět se vrhá do stále fantasknějších a divočejších projektů, jako je jaderná fůze, komínové domácí turbíny, alkoholové zdroje a zdroje snadné obnovy, my místo podpory vědecko-technickým oborům se vrhneme na igelit.

 Jen gesto, prázdné, ubohé gesto, jen abyste ukázali, že něco konáte. Volby se blíží, je třeba trochu rozvířit veřejné mínění. Je jedno, zda kladné, či záporné. Hlavní je být v popředí zájmu.

Určitě v době krize získáte na popularitě omezovat výrobu plastů a brát lidem práci. Kamaráde ufone, být zelený, neznamená být nepřátelský vůči lidem, ale naučit lidi, zeleně žít.

 Co takhle přesedlat v době působnosti v hlavním městě z vašich limuzín a reprezentovat svou zájmovou stranu a přesvědčení ukázkovým příkladem, využíváním hromadných dopravních prostředků. Budete možná konfrontován, ale objektivně s tím skutečným životem lidí a můžete je i přesvědčovat o svých záměrech a rozhodnutích.

Zkuste to! Vaše ´´kvašený zelený´´ na nás lidi, přenést tam k vám, kteří mají a mohou pro nás mnoho udělat. Přesvědčte je, ať i oni jdou příkladem spolu s vámi. Ubude aut, spalin. Lid uvidí, své zástupce…Prostředky ušetřené na vládních dopravních prostředcích, samozřejmě i s náklady s tím související, budete moci použít ku prospěchu nás všech a v mnohem větší míře, než ušetřených pár korun na kousku igelitu.Zatím jste nám kromě svého pošťuchování jako tlupa opic, nic nepředvedli. Jste přeci Strana zelených, nebo ne? Jen, jen chtít...

Autor: Jan Hurka | pondělí 2.3.2009 9:12 | karma článku: 19,18 | přečteno: 708x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21