Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Nějak moc a moc tragicky se Vám toho nahrnulo do jednoho blogu. V mnoha věcech má pravdu pan Kindl i když to tím koncem "pokálel". Účastníme se diskusí a svěřujeme si své názory - není důstojné si nadávat za jiný názor.

Změna byla nevyhnutelná a profilu každé společnosti jsou lidé od všehoschopných po neschopné. A ti všichni se toho účastnili. A tak se i to, co změnu doprovázelo, jevilo podle profilů účastníků. Stejné to bylo v roce 48. Celospolečenské změny ani jinak probíhat nemohou. Naštěstí neteklo - obrazně řečeno - moc krve a proto se revoluce dá nazvat sametovou. Komunisté měli být odstaveni, ale nemůžete je eliminovat jako osoby vyhlazením. A tak mezi námi logicky zůstali a ti schopnější se nakonec také prosadili. Je kardinální otázkou, jestli měl kdokoliv jakýkoliv recept na jiný způsob změny. Myslím, že "zavření" obou očí a dopuštění i nekonvenčních způsobů nakonec přispělo k rychlejšímu přechodu k dnešnímu stavu - který mne ovšem moc netěší. Očekával jsem, že bude vše za 20 let vyřešeno. A není.

Co dodat - věčně se utápět v hořekování nad minulostí nepomůže nikomu a ublíží hořekujícímu. Přeji dobrou náladu - slunce svítí a zítra bude zase. :-)

0 0
možnosti
Foto

J62i61r14i 57C53i44z

30. 7. 2020 10:51

Mate pravdu autore blogu. V r.89 se statu zmocnili clenove Prognostickeho ustavu UV KSC zalozenem v r.84 na pokyn J.Andropova a rizenem KGB a StB (viz net). Jakym zpusobem privatizace probehla je znamo, za papirky se obcane starsi 18ti let dostali k podilum ve firmach, ke kterym nemeli zadny vztah, jen chteli na kuponech vydelat. Po par letech dosly statu penize, protoze papirky (kupony) jsou bezcenne. Novi majitele si nabrali ruzne pujcky od kamaradu z bank a nic nesplaceli, vetsina pujcek skoncila v Konsolidacni agenture s mnoha miliardovou ztratou. Aspon cast podniku se mohla vratit potomkum puvodnich majitelu okradenych v r.45 Benesem. Dalsi podniky mohly byt prodany zahranicnim zajemcum a pravdepodobne by byly stejne uspesne jako VW-Skoda. Nic takoveho se nestalo. Vse probehlo "sametove" jen pro par ceskych vyvolenych. Bez internetu byli obcane odkazani na sdelovaci prostredky a neustale masirovani, jak se cely svet divi obrovskemu uspechu privatizace. No, svet se divil, jen ne "obrovskemu uspechu". Co je prekerni na vsem, tak to je staly obrovsky vliv prognostiku UV KSC na chod statu i dnes. Nekteri sice vtipne prehodili kabaty a razem se stali "demokraty", ovsem jen ze sveho pohledu. Za vsechny chyby v kratke historii tohoto statu si muzeme jen a jen sami.

0 0
možnosti
ZD

Za všechny chyby si - podle Vás - můžeme sami a hned v úvodu připisujete vedoucí úlohu provádění chyb cizí mocnosti. Takže to tady řídí stále KGB?

Měl jste v roce 89 lepší plán na převod majetku, který byl po dlouhá desetiletí nás všech ?

1 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-DZásadní věc. Komunismus zkrachoval. Pád komunismu v roce 1989 se rovnal ekonomickému kolapsu systému, který byl pro naplnění potřeb občanů zcela nepoužitelný. 40 let komunismu československé hospodářství přivedlo k bankrotu, socialistický režim náš stát vpravdě vytuneloval, takže nebylo, co opravovat. Režim komunistů byl neživotný a života neschopný. Kdysi průmyslovou zemi přivedl mezi rozvojové země Žádná divoká divoké privatizace v 90. letech neexistovala, Za svou kuponovou privatizaci převzalo OF. Právní podklad k privatizaci položilo Federální shromáždění ČSFR schválením zákona č. 427/1990 Sb. Byl to „Zákon o převodech vlastnictví státu k některým věcem. Tento zákon připravila Legislativní rada vlády a jejím předsedou byl dnešní předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský V roce 1988 proběhlo stranické školení, které bylo zveřejněné v Rudém právu v Tribuně lidu, při kterém soudruh Bartošík z Úřadu vlády České socialistické republiky projev, ve kterém uvedl, že v ČSSR žije 20% obyvatel pod životním minimem. Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard korun. Žijeme na dluh dalších generací. Takže co bylo možné rozkrást ???? Takže jenom kecy rudých noků, kterým se stýská po době minulé.RvRvRv

0 2
možnosti
ZD

Máte zapotřebí na konci - jinak rozumného blogu - urážet diskutující?

3 0
možnosti
PK

No,nic než pravda...R^

5 1
možnosti
LB

Pani Jandova ve ctyry rano se rehni jak pominuta, asi ma ty bolseviky opravdu rada, hlavne ty presvedcene

0 1
možnosti
  • Počet článků 241
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Ač Krušnohorec odkojen vodou Teplou z Ohře osudem Moravan, žijící (převážně) v Praze. Optimista obklopený báječnými  lidmi. Abstinent, nekuřák, speleolog, příroda, technika, EU soudní dopisovatel,EU spol.na ochranu práv občanů, podnikatel