17 miliard, nevydíráme, my tunelujeme, vlastně těžíme, státe, zacvakej nám zlatý důchod

Nevím, jak komu, ale při tomhle způsobu neuvěřitelně drzého nátlaku na stát se mi hned vybaví rozesmátá tvář Bakaly a jeho loupežnických druhů.

Zákon volného kapitálového trhu hovoří o podnikání ve smyslu, kdo umí, ten umí a kdo ne, ten má smůlu.

Praxe je evidentně jiná. Když se daří rozkrádat, říkejme podnikat, je vše v pořádku. Když ne, stačí vymyslet strašidelnou historii o katastrofickém konci a astronomických nákladech na stát a…

Najít někoho, na koho se to celé zrealizuje. Kdo bez skrupulí hodí státu účet. A když to vyjde, všichni se rozdělí, za rok dva nečekaně vzrostou náklady a stát se zkusí podojit znovu.

Drzost? Kdepak! Jen ukázka skutečné tváře kapitalismu.Mášli a znášli ty správné lidi na správných místech, (ne)podnikatelsky se ti daří. Obzvláště v této zemi. Bylo by zajímavé, kdyby někdo od doby Sametové revoluce, sepsal všechny ty miliardáře a milionáře i s hodnotou výdělků a majetku. Propojil vzorcem, kdo, kdy, s kým a pro koho. Takový rodokmen českého byznysu. Ať vidíme o kolik tato země byla rozkradena. Astronomická cifra.

Jen příklad z nedávné doby…

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/tak-se-zije-za-necase-kmotrum-drzi-vliv-a-skupuji-lany/r~i:article:751473/#utm_medium=dynamicleadbox&utm_source=atlasHP&utm_campaign=B&utm_content=position-1

Jediné, čeho se tyto byznyszloději bojí je bankrot a insolvence. Jakéhosi game over jejich pletich. Čeho se nebojí, jsou bohužel naše zákony. Dobře vědí proč. Mají, jak psáno výše, své lidi na těch správných místech. Ty už se postarali o to, aby zákon v této zemi nebyl vymahatelný.

Ano, chybí zde švýcarské a německé zákony, které už nejednou ukázaly, že jinde to jde tyhle mafiány klepnout po prstech. Bez obstrukcí a průtahů. Myslíte, že se něčeho podobného dočkáme i u nás?

Dnes a denně se otvírají nové a nové kauzy. Politici, policie, soudci…

Stovky miliard zlodějům.Stát dře lidi vymáháním poplatků a daní.Školství, zdravotnictví, ekonomika.Mizející peníze podobně jako kapky vody na poušti.Kolik už zkrachovalo velkých firem.Kolik tisíců lidí (např. pošta 26000,dráhy 137000,BOPO 17000,RAJ 42000 atd.) přišli o práci.Koneckonců kauza byty OKD.O CO VŠECHNO, TY POCTIVÍ LIDI PŘIŠLI?

A výsledek?

Odpověď znáte…

Autor: Jan Hurka | pátek 15.4.2016 8:23 | karma článku: 32,67 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21