Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TF

Tomáš Fiala

6. 1. 2009 14:18
?

"...finanční a ekonomická krize, která vznikla mj. i z naprostého nasycení a přesycení vším, co už lidstvo nestíhá spotřebovávat..."

;-D;-(

Krize vznikla proto, že lidé konzumují a spotřebovávají na dluh to, za nenabízejí protihodnotu. Lidi to ovšem nespotřebovávají z vlastní nezodpovědnosti. Ta nezodpovědnost leží na bedrech "sociálně" orientovaných vlád. Ty "spravedlivě" nutí finančníky poskytovat dluhy "nízkopříjmovým" = lidem neschopným dluhy splácet. A k tomu ještě svou snahou o "ochranu" zaměstnanců způsobily, že podnikatelům se nevyplácí vydělávat doma výrobou, tu radši přesunou do Indie, Číny apod. Výrobky jsou navzdory přepravě přes půl Zeměkoule levnější a my si je ve velké míře nakupujeme za peníze získané ze systému "sociální spravedlnosti" = peníze nepodložené jakoukoli hodnotou.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

6. 1. 2009 15:34
Re: ?

To neřeš. Bloger Hulinský použil ekonomickou krizi jako básnický obrat. Nic víc nic míň. á doufám, že i ve stínové vláde socdem ho už ten bloger Seďa nahradí;-D Vystoupení ze stínu snad nenastane.

0 0
možnosti
J

Jack777

6. 1. 2009 13:08
...

Nevím, proč lidé tak negativně vnímají konzumní společnost. Líbíl se mi názor jednoho vědce. Prohlásil, že má rád konzumní společnost, protože znamená pokrok a dokáže zajistit prostředky pro vědecký výzkum  a kvalitní vzdělávání. Příliš hladová společnost se moc daleko neposune...

0 0
možnosti
G

geo.novotny

6. 1. 2009 12:46
Jste ten pan

...... co si pozval ruskeho generala do Lidoveho domu? Toho co se aktivne zucastnil okupace 1968?

Ano - uvazuji tendencne, protoze jste se zachoval jako nejhorsi kolaborant. Jste ostuda. V tom 68 by Vas pravdepodobne na ulici chytli a povesili na lucernu. Je to primitivni reakce zrazenych lidi, ale ma to vyhodu - ze zradce uz nikdy uskodit nemuze. Nezavidim Vam Vasi budoucnost .....

G.N.

0 0
možnosti
JV

jka2005

6. 1. 2009 12:07
Husákovy děti

Moje druhé dítě je to Husákovo. K druhému dítěti se dávala 3+1 družstevka a z mateřského příspěvku se zaplatil nájem i s inkasem a z jednoho dělnického platu s 20 hod.přesčas se uživila rodina a dalo se ušetřit i na ojetého Trabanta.

0 0
možnosti
V

Vránolump

6. 1. 2009 12:12
Re: Husákovy děti

Jo? A můžete mi sdělit, v které zemi se  to dálo?

0 0
možnosti
DM

DaM

6. 1. 2009 12:02
Pane Hulinsky, ...

... je to sice pekne napsany clanek, ale z pera "socdemaka" to zni velmi neuprimne. Napriklad vetu "... ale v dvacetileté schizofrenii, kdy se jinak mluvilo na veřejnosti a v práci nebo ve škole a jinak doma ..." uz byste radeji nemel nikam psat, neb sam strujce teto schizofrenie podporujete.

0 0
možnosti