Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Piszkos Munkak

17. 7. 2011 19:29
Cena za amalgamovou kapsli je

20,- korun a ne 200,- Pokud je to jinak, dokažte to prosím nějakou fotokopíí faktury, jinak jste u mne sprostý lhář.

0 0
možnosti
G

galileo_galieovic2

9. 8. 2011 15:30
Re: Cena za amalgamovou kapsli je

a proč sám rovnou nedokážeš, že ta cena je 20Kč a ne 200, křikloune?

0 0
možnosti
N

nikdo111

14. 7. 2011 16:09
Nic nového pod sluncem, to už vím dávno o těchto praktikách

Pane doktore o těch problémech se zubaři dávno vím.

Vím, že neléčí ale jen naoko předstírají léčení, dokonce se stává, že schválně dělají kazy aby si pak lidé furt platili za léčení zubních kazů. Ordinační hodiny hrůza a děs. Jsou to zlatokopci. Za rovnátka dáte 35 tis.

Vaše řešení není řešení protože pak nemá smysl, žádné pojištění zubů. Proč to v Německu funguje a u nás ne? Zamyslel jste se někdy nad tím? Také tam nemají jen poctivé lidi.

V dnešní době existují moderní technologie, které jsou schopny odhalit špatné lékaře, zbytečná vyšetřšení atd. Měla by se víc řešit jestli zubaři léčí a jak kvalitně. Klienti by nahlásili na zdravotní pojišťovu špatného doktora a dostal by sankci pokud by se to prokázalo.

0 0
možnosti
AR

ttata

11. 7. 2011 16:30
je to individuální

já si na svoji zubní lékařku nemohu stěžovat, když mám kaz, tak jde hned na věc. Nezdá se mi, že by to bylo tak jak píšete, ale jako je špatný a dobrý zedník, pokrývač, instalatér, či politik, stejně tak je to s lékaři a zubaři. Záleží na koho narazíte:-/

0 0
možnosti
TJ

Rudick

11. 7. 2011 15:31
Děkuji za článek

Mě bylo podezřelé, když moje nová zubařka nejdřív povídala, že mám v zubech nějaké kazy, nejhorší šel tedy pryč s celým zubem a pak po čase při pětiminutové preventivní prohlídce jsem najednou měl ty ostatní už v pořádku.:-/

0 0
možnosti
B

blebleson

11. 7. 2011 13:26
Pokud mám správné info, tak i v Německu pacienti chodí na

pravidelné preventivní kontroly a i v Německu jsou tyto kontroly, stejně tak jako další stomatologické úkony, hrazené z tamního veřejného zdravotního pojištění - tzn. i v Německu stomatolog inkasuje platby od zdravotních pojišťoven na základě smluv, které s těmito pojišťovnami má uzavřené.

Jako laik neznalý problematiky se tedy domnívám, že v Německu je systém v zásadě podobný jako u nás v Česku. Jak je možné, že v Německu to funguje, zatímco u nás to (údajně) vůbec není životaschopné a mělo by se to odstranit? 8-o

0 0
možnosti
KK

moebius

11. 7. 2011 12:49
co vlastně ti doktoři chtějí?

už i sami doktoři přiznávají, že zdraví pacientů je asi to poslední, oč jim jde - hlavní je maximalizace zisku, vždyť jsou přeci podnikateli. Čím víc nemocných, tím líp - k tomu pánovi, co napsal tenhle článek bych nešel taky, je stejný jako ti zubaři, kterým se vysmívá - tamti možná šidí na vrtání, on zase šidí své pacienty jinde - prostě mu nevěřím, i tenhle článek má být reklama ke zvýšení zisku. Tohle zdravotnictví je prostě neufinancovatelné, protože zisk může být vždycky ještě vyšší. Ale druhou stranou veškerých zisků je ztráta - v tomto případě ztráta důvěry.

0 0
možnosti
LS

xuli

9. 7. 2011 14:07
2 plomby za hodinu???

Přiznávám, že nejsem zubní lékař ani stomatolog, nicméně si myslím, že tomuto oboru byť jen okrajově, ale i tak rozumím. Studuji obor diplomovaná dentální hygienistka a tak jsem během odborné praxe viděla práci několika stomatologů a také jsem si vyzkoušela přípravu amalgámu. Co nechápu ve vašem příspěvku je tvrzení, že za hodinu zvládáte jen 2 plomby, vzhledem k tomu že se celý příspěvek týká amalgámových plom, hádám že mluvíte o tom, že zvládáte zhotovení 2 amalgámových plom, nikoliv z jiného materiálu. Opravdu nechápu co děláte půl hodiny na jedné plombě. Preparujete 25 minut, 1 minutu cpete amalgám a zbylé 4 máte na finální úpravu? Tohle by mě vážně zajímalo

0 0
možnosti
DL

D_L

9. 7. 2011 22:12
Re: 2 plomby za hodinu???

Moje "zubařka" tu plombu minimálně 20 minut dělá, ale musím říct, že za těch 20 let co k ní chodím mi nevypadla plomba ani jedna, což většina známých zdaleka říct nemůže. Asi to bude nějak souviset s kvalitou práce, ale já stomatologii nerozumím, tak možná to trvá tak dlouho, protože plombu třeba ještě zaříkává...;-):-P

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

8. 7. 2011 15:53
No já nevím.

Mně ta cena plomby vychází v průměru na 354 Kč.

Dále netuším, proč má plombu hradit ZP. Těch plomb zase tolik mít člověk nemůže a ty dvě stovky jednou za čas neuškodí.

Celý je to trochu problematický, protože už jsem viděl lidi reklamovat opravu auta v servisu, ale ještě jsem neviděl nikoho úspěšně reklamovat špatně opravené zuby.

0 0
možnosti
S

Silia

8. 7. 2011 15:56
Re: No já nevím.

možná proto, že u těch zubů to nepoznáte hned. Auto kiksne a víte hned, že je problém. :o) A taky - dost lidí je rádo, že vůbec nějakého zubaře mají a bojí se k němu chodit čistě kvůli strachu z jakéhokoli zákroku. Ale máte pravdu, jistě by to pomohlo, jen by ti lidi pak museli mít kam jinam jít. :o)

0 0
možnosti
S

Silia

8. 7. 2011 15:41
je to...

...tak. Chodím už tři roky k zubaři na soukromou kliniku. Sice jsem tam první rok lehce pustila účtu žilou, ale mám komplet vyspravené zuby tak, že není poznat, kde byl kaz a kde ne. Také až tam se mi dostalo zásadních informací od zubní hygienistky, která se mi s úsměvem věnovala bezmála hodinu. Zubní sklovinu poničenou z fixních rovnátek mi dali dohromady taky až tam - přestože se jinde dušovali, že to pořádně stejně nepůjde. Většina velkých kazů a problémů mi vznikla právě tím šlendriánem předchozích zubařů a pocítila jsem tu jejich bezplatnou zdravotní péči právě až na účtech z kliniky. A víte co? Teď už mám zuby OK a pravidelně chodím na prohlídku, za kterou si zaplatím 400,- Kč z vlastní kapsy, ale mám to i s rentgenem a jistotou, že je vše opravdu v pořádku. Za dobrou práci ráda dobře zaplatím. A radši dám svoje peníze zubaři, co se ke mně chová s úctou a jeho práce je kvalitní, než chodit údržbáři, co mne vykope z ordinace za 10 minut s tím, že "lepší už to nebude". :o)

2 0
možnosti
DZ

Zuchnicky

11. 7. 2011 1:53
Re: je to...

A kampak že to přesně chodíte? ;-)

0 0
možnosti
O

omnimor

7. 7. 2011 23:38

je pozdě abych se rozčiloval, Tak jen, že se mi líbí, že autor, narozdíl od drtivý většiny blogerů píše jen o tom, čemu evidentně rozumí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik