Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

libedejroznec

14. 7. 2011 13:39
heh

" Předpokladem ovšem je, že se amalgámová výplň po zatvrdnutí (asi za týden ) se znovu lehce opracuje a hlavně nejméně 2 gumami různé tvrdosti vyhladí a vyleští" .. tak tohle mi v životě žádná zubařka neprovedla ..  a na lokální anestezii jsem musel zubařku ukecat s tím, že  mě jinak má až u stropu..  hezké věci se člověk dozví..

0 0
možnosti
VT

wayra

2. 8. 2011 11:40
Re: heh

Jj. Přesně.

0 0
možnosti
II

izak__

12. 7. 2011 8:42
Toxicita

Tak amalgamova plomba je dobra, ale rtut se uvolnuje a ne ze ne, uvolnuje se pusobenim aspartamu treba, tedy zvykacky, umele sladidla ... ale jinak ne ... kazdopadne to neni mnozstvi kriticke, mozna nam i prospiva, aby telo vedelo, jak se toho zbavovat ;-))

kazdopadne je toho mnohem mene, nez clovek dostane s ockovanim, kde je pouzita bud rtut, nebo hlinik ;-)

0 0
možnosti
S

SurvivorType

11. 8. 2011 13:57
Re: Toxicita

No svinstvo je hlavně ten Aspartam, jak už snad proboha čím dál víc lidí ví. Mezi lékaři (hl. neurology a psychiatry) je známo už od poloviny osmdesátých let, že způsobuje poškození mozku - mimojiné. viz dokument Sweet Misery, kde řada lékařů na tohle téma hovoří. To, za jakých okolností FDA Aspartam povolila (angažovanost Rumsfelda atd) je kapitola sama pro sebe....

0 0
možnosti
II

izak__

12. 7. 2011 8:39
Izak

Pravdu ma ten clovek ;-))

pak by me zajimalo, kolik je ale cena, 1.500, 2.500 ?

Ja jsem pro primerenou platbu, ale jsou lide, kteri by si za to nejradeji vzali 10.000 ;-))

Asi to ma 2 roviny, jedna je cena, rekneme fer cena a druha je pltebni schopnost naroda, ktery vydelava prd a jeste ma 70-80 % zdeni ... nebot ja nevim jak kdo, ale ja platim dane a jeste pak nasledne DPH ... coz je dvoji zdaneni.

Na druhou stranu, ja na to mam, ale dozvedel jsem se, ze tak podprumerny prijem jaky mam ja je vlastne v CR silne nadprumerny ... povazte, ja bych nedelal za oficinli prumer ani v cistem, natoz hrubem ... a jestli pres 80% obacnu nema ni na to, tak je nekde problem ... Ale ony by bylo na to, aby se za plombu platilo lekarum ... jenze to by se nesmelo ve zdravotnictvi krast, pak by bylo na to, aby se zaplatily treba 2.000 kc

0 0
možnosti
JH

Hulik

11. 7. 2011 8:27
Jednoduchá pravda o plombách - Díl třetí

Co kdo řekl a co na to říkám já - závěr tento týden

0 0
možnosti
DZ

Zuchnicky

11. 7. 2011 3:24
toxicita? vědecký pokrok..?

Dík za článek! Hezky vysvětlené. Vaše péče je super! Moje zubařka provádí docela podobně (cpe amalgám do zubu tak silně až mi lítá hlava - ale zatím nic nevypadlo!), akorát bez umrtvování a vazelíny :D  To slyším poprvé. Kolik taková jedna plomba u Vás stojí?

U toho amalgámu mi není úplně jasná ta výroba - to si mícháte ty složky sami (měření poměru jednotlivých složek atd), nebo  máte "instantní" směs, kterou jenom zamícháte? V tom prvním případě si myslím, že se dycky může stát, že nějaké složky bude moc a bude se časem vyplavovat a vstřebávat do těla a usazovat třeba v játrech? A co kyselá a zásaditá jídla? Nerozpouští amalgám (vznik solí těch kovů a jejich vstřebáváním zase do těla)?

Znáte objev snad Francouzů, který by měl donutit zub zase dorůst? (http://ona.idnes.cz/konec-zubnich-vyplni-zkazeny-zub-obnovi-novy-gel-fb9-/zdravi.aspx?c=A100729_115647_zdravi_lf) Bude to fungovat? Pokud ano, kdy u nás, u Vás? ;-)

0 0
možnosti
LJ

carandache

8. 7. 2011 18:06
Rozdil mezi amalgamem a bilou

V mem pripade vyznamny. Po onkologicke lecbe (radioterapii hlavy) mam znicene zuby, ktere dorazila svou nepeci sice laskava ale ne pecliva lekarka. Po nahode, ktera me dovedla na spickovou kliniku, ktera neni svazana pojistovnou a plati se vse na drevo, mi pri uvodni prohlidce napocitali 12 problemu (kazy, spatne plomby -praskle nebo s kazem pod nimi, spatne udelanou korunku). Nebyt bilych plom neotevru pusu studem.

0 0
možnosti
S

Somny

7. 7. 2011 13:22
Co by měli dělat pacienti?

To co autor napsal o nechuti zubařů dávat injekce přesně potvrzuje zkušenost s mým stomatologem. Když jsem minulý rok absolvoval čištění kanálků, vydržel jsem první sezení bez injekce i když jsem občas myslel, že bolestí utrhnu opěradlo křesla. Napodruhé jsem si řekl o injekci s tím, že si jí klidně zaplatím pokud není hrazená pojišťovnou a zubař mi jí odmítl dát - že prý potřebuje cítit, kdy se dotkne nervu. To poznal z toho, že jsem sebou v křesle vždycky zaškubal...:-(

Teď jsem pochopil, že to zřejmě dělá proto, že tím odbourá čekací dobu než injekce zabere a stihne tak víc pacientů.Říct si injekci při vrtání kvůli plombě mě ani nenapadlo - v téhle ordinaci by se vám zřejmě vysmáli, že jste zbabělec. Já mám díky tomu ze zubařů přímo fobii - vypěstovanou z dětství.

A teď jak z toho ven? Zubařů je málo a člověk musí být skoro vděčný, že ho nějaký vezme. Já nemám problém s tím si leccos sám zaplatit a do rozumné vzdálenosti si dojet. Co by mi poradil autor?

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

7. 7. 2011 11:05
Omluva za kopání do vlastních řad?

První díl kolegy spíše kritizoval, druhý díl vypočítává náklady. Ale kdo se párá s pacientem půl hodiny kvůli plombě? Moje zubařka injekci ani nenabídne a zákrok trvá max. deset minut včetně prohlídky. Ale možná je hodně šikovná, protože mi málokdy vypadne plomba. Naposledy vypadla bílá výplň, pod kterou se začal dělat kaz, což souhlasí s tvrzením autora.

0 0
možnosti
PK

Petr K_.

11. 7. 2011 1:34
Re: Omluva za kopání do vlastních řad?

Třeba můj zubař se párá s jedním kazem skoro půl hodiny, ale je soukromý, žádné smlouvy s pojišťovnami nemá a platí se hned, ale zase ten přístup u něj a v zapojišťovaných ordinacích je úplně jiná liga a člověk si připadá jak zákazník a ne jako obtížný hmyz.

0 0
možnosti
P

parquin

6. 7. 2011 8:16
Fujtajksl

to je ale fuj téma - zuby, zubaři, trhání, resekce, plomby, výplně - úplně slyším vrtačku..... Ale Vy jste autore dost dobré a díky za objektivní informaceR^

1 0
možnosti
N

Novotnak

6. 7. 2011 5:22
Článek je výborný a dá se mu i odpustit,

že vyznívá trochu jako sebe-reklama. Můj zubař, kterého mám posledních pár let je drahý, ale výborný a rychlý. Celkem mastnou částku dám i za "obyčejnou" stříbrnou plombu (zhruba stejnou částku jako za bílou, ale nikdy to není víc než litr). Zubařka, kterou jsem měl dříve, pracovala sice "zadarmo", v podstatě nikdy jsem nic neplatil, ale zákrok trval hodinu a trpěl jsem "jak zvíře" a plomba za chvíli stejně vypadla. Už nikdy víc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik