Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pane autore, kazdeho kdo by mne oznacil slovem multikulty bych mel pravo vyzvat na pestni souboj, presto si myslim ze sanitka je des a hruza a ty inkriminovane sceny jsou znamkou naproste ignorance toho, kdo je napsal a realizoval v podobe v jake byly odvysilany. Nejsou rasisticke ani xenofobni. Jsou jen strasne hloupe, protoze jsou nepravdive. Vite i ve fikci musi byt zrnko pravdy, kteremu je mozno uverit. Pokud se v soucasnosti Evropa potyka s hrozbou rostouciho islamismu. je neodpustitelne na tuto hrozbu upozornit zpusobem, jakym se to stalo v Sanitce 2.

0 1
možnosti
SB

Těch hloupostí je tam více, například to, že bulvární novinář pronásleduje posádku sanitky i v případech, že jedou k mozkové mrtvici nebo k porodu. To nejsou případy zajímavé pro bulvár. V předposledním díle bylo nesmyslem to, jak policie běžela na letiště, aby zabránila odletu defraudantky Áni do Jihoafrické republiky. To by se vyřešilo zvednutím telefonu a nikoli tím, že by tam policisté běželi jako o závod, aby to stihli zastavit osobně. V ¨zatím posledním díle je nesmyslem striptýz bývalého pracovníka: to by především zastavili provozovatelé nočního klubu.

Ale ,pokud jde o údajný rasismus, ten jsem tam také neviděl. Konec konců zlodějka platební karty je bílá, Lump, jenž volal na záchranku a způsoboval falešné výjezdy, je také bílý, opilého zákazníka erotického salonu okradou také bílí lidé, doktor Radosta, který jel opilý a způsobil dopravní nehodu, je též gadžo.

4 0
možnosti
JH

J30a31n 23H47l41e83d26í11k

17. 11. 2013 22:44

je nutné zakotvit v právním kodexu, že ten, který straní zločincům pod záminkou boje proti  rasismu a zločiny obhajuje řvaním ""Dyškriminácija"", bude odsouzen k nepodmíněnému trestu 3 až 8 roků a pokutě 100 tisíc Kč.

3 0
možnosti
PP

Karikatury, zapornaci vs. spravnaci, emoce na kyble. TV serial musi byt poplatny a jeden ze zpusobu jsou stereotypy, je to instantne chytlave, protoze vsichni redukujeme na symboly a soukrome statistiky a autor vam je jenom zapina. Ok. Sanitku jsem nevidel zadnou, ale nekdo mi rikal, ze jeden dil byl s tematem romu jako "vznesenych divochu", to je proste .. mno.

Renc je umelecky traged, ale tak by se k nemu melo i pristupovat, kdyz ne obecne, tak minimalne konkretne v tomto pripade - chce prodat produkt k pivu na gauci, tak holt prodava, nedela svoji praci jako charitu. Osobne si o nem myslim svoje, ale reakce specialne od p. Bangy mi prisly uz pres caru.

Na druhou stranu, pak tu mame reakce jako toto, coz stoji myslim za zamysleni: http://jandlouhy.blog.idnes.cz/c/378292/kluci-cerni-ja-mam-o-vas-strach.html

1 0
možnosti
HZ

Podívala jsem se na novou Sanitku jen jednou - a zrovna chytla romský "tábor" a vrtulník... Fakt jsem nevěřila svým očím. Renč je prostě... Renč. :-P

1 0
možnosti
Foto

J na tu sanitku tak moc nekoukám, ale zrovna ten díl s okradenou slepou ženou jsem viděl. I když je samozřejmě pitomost, aby na nějakém staveništi mostu nebyly zábrany proti pádu do hloubky.

Ale, co má ten scénárista dělat, že? Něco vymyslet musí. A já bych si myslel, že to následné zbičování stařešinou rodu bylo spíš něco, co Romy chválilo, jak si umí udělat pořádek "slepce ne!!".

A ten muslim? Prostě potřebovali nějakého fanatika, který bude bránit "neposkvrněnost" své manželky. Jeden můj kamarád třeba on své ženy vždy vyžadoval, aby chodila ke gynekoložce a nikoli k lékaři, muži. Tak ona mu to slíbila a pak stejně chodila ke chlapovi. Prý jsou lepší a nosí motýlka:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
JS

Jezdil jsem dávno se sanikou, dělal jsem  na příjmu v brněnském Bronxu, pracoval jsem v nemocnici v jihoafrickém slumu.

Tam všude bych poslal ty chudáky pisálky. A nechal bych je tam tak rok dělat.

6 0
možnosti
Foto

No právě. Děkuji za komentář. Patrik Hujdus

0 0
možnosti
Foto

Renč je profík, který umí...tečka. Požadavek na korektnost mi připomíná "soudruzi, kritiku ano, ale potřebujeme tu konstruktivní";-)

5 3
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1612x