Prohlášení poslanecké sněmovny k nedostatku sněhu o vánocích

Poslanecká sněmovna poslední den před vánoci svolala tiskovou konferenci, aby se vyjádřila k nedostatku sněhu. Ten postihne téměř celou Českou republiku a vánoční svátky tak budou opět na blátě. Díky selhání techniky vám přinášíme pouze přepis tiskové konference.

Bohuslav Sobotka (ČSSD): „Vlády před námi ten problém nevyřešily, byly pasivní. Není možné pokračovat v pasivitě minulých vlád. Ty dovedly naši zemi do stavu, ve kterém jsme. Stojí veškeré kalamitní investice, firmy propouštějí, bez sněhu o vánocích nebude pracující lid nikdy šťasten. Takzvaná zima si nemůže dovolovat chování podle svojí libovůle. Je třeba donutit takzvané počasí, aby se chovalo dle představ rozvinuté společnosti a snižovat tak nezaměstnanost díky sněhovým úklidovým četám. To, co tato vláda opakovat nebude, je, že nebude jen takzvaným pozorovatelem toho, co se v zemi odehrává. Vláda musí být takzvaně aktivní!“

Andrej Babiš (ANO 2011): "Já bysom chtěl říct českým občanům, co je to sníh. Také bílé cosi a padá to z nebe. Sníh není čezké slovo, tak občany prostě vzdělám. My jsme to prostě chtěli zařídit. Lenže pak se o tom hlasovalo a Filip říkal, že nedojede na chalupu a že se nám na to může vykašlat. Ale my se o něj prostě postaráme. Tuto jsem přinesl graf a za Kalouska taky sněh nebyl. Za to může ta politická cházka, která to tady rozkradla. Ako tady můžete v tom bordeli žít? My ne, my nejsme politici. My makáme! Tieto politici to řeší čtyři roky a potom přijde jiná parta a nikdy není nic. A tiež se vybírá málo na daních a pak není sníh z čoho platit. Takže tieto firmy a živnostníci budou vyplňovat dalších 16 formulářů každý večer a bude líp! Já to musím znát, najme ako ředitel česka, ééé pardon ministerstva, teda Agrofertu, vlastně ne, tam už nejsem. Takže nemůžu ani dohlídnout, aby žiadna z firem, kde jsem dřív figuroval nevyhrála hentu státní zakázku. To je prostě jenom nehoda. To neuhlídá nikdo. Prostě se ráno vzbudíte a zakázku máte na krku. Je to hnus! Prostě to známe! A nechápu prečo jste nepsali o mojej poslední velice povedené tiskovej konferencii o sněhu, když jste moji zaměstnanci. Prostě máte všeci výpoveď! Aj ty Bohuš!" (obrací se ke svému koaliční partnerovi)

Bohuslav Sobotka (ČSSD) - marně se snaží dostat k mikrofonu, ale je panem Babišem za doprovodu nezřetelných nadávek odstrkán z dohledu kamer.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): "My jsme se za sníh o vánocích modlili. Ale nedopadlo to. Bohuslav se s Andrejem pořád dohadovali, jak dostanou Filipa na chalupu a nedali nám jasné instrukce jak hlasovat. A přece po nás nikdo nemůže chtít, abychom hlasovali podle našeho uvážení, když už nás kluci vzali do party..... tedy do koalice,ne?"

Tomio Okamura (Úsvit přímé demokracie): "O sněhu o vánocích by mělo být vypsáno referendum. Proto jsme dali návrh na vypsání referenda, zda má být vypsáno referendum o sněhu o vánocích. Ale protože se celá sněmovna dohadovala o tom, jak dostat Filipa na chalupu, návrh se nedostal na pořad jednání. A tak důležité věci jako je sníh o vánocích se musí vyjádřit všichni občané ČR. Za mě sorry, ale bez referenda už se ani nevyprazdňuji."

Vojtěch FIlip (KSČM): "Já na tu chalupu fakt jezdit nemusím. Navíc to ani není moje chalupa, protože my poslanci KSČM jsme si nic nenakradli a všichni žijeme velice skromně. A navíc - Jejíšek neexistuje, všechno to rozváží Děda Mráz. Musím frčet, jdu schánět sněhové řetězy."

Miroslav Kalousek (TOP09): "Prosím vás, já jsem pro sníh. Když je venku bílo, tak se u krbu líp popíjí. Ale rozpočet sestavila banda zabedněnců, takže nákup sněhu by znamenal neinvestiční výdaje a ty peníze bychom téměř doslova přožrali. Navíc nechápu, proč si Filip musí kupovat chalupu na kopci. Nicména na komunální úrovni někteří starostové za náš blok uvažují o pořízení alespoň pěticentimetrové sněhové pokrývky. Vše záleží na tom, zda se jim pro tyto účely podaří prodat dluhopisy s dostatečně nízkým výnosem."

Petr Fiala (ODS): "Nechtělo se mi ani věřit tomu, že poslanecká sněmovna hlasuje o vánocích tímto způsobem. Je to smutné, nepřijatelné, špatné pro všechny. Základy demokracie byly postaveny na hlavu a byla pošlapána svobodná vůle občanů. Každý občan má právo na svoji vločku, pokud o ni stojí. Počkat co to? Neslyšel někdo cinkání? Kde jsou všichni? Ježíšků, pokéééj!" (poslaneckou sněmovnou se ozvývají rychlé kroky Petra Fialy mizícího směrem k nouzovému východu ze sněmovny).

A to je důvod, proč letos o vánocích nebude sníh. Pište svému poslanci a žádejte nápravu alespoň na příští rok!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Hudeček | středa 24.12.2014 0:59 | karma článku: 24,65 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Tomáš Hudeček

Zbytečný listopad 1989

19.11.2016 v 21:53 | Karma: 41,41

Tomáš Hudeček

Zavřete Nohavicu!

21.8.2016 v 18:06 | Karma: 44,51