Muslimský terorista v Sydney nebyl muslimský terorista

Poslouchám zprávy na ČT24 (15.12.2014, 17h LSEČ) a získávám pocit, že hlavní podprahovou informací z teroristické akce v kavárně Lindt v Sydney je to, že se nejedná o muslimského teroristu, ale obyčejného darebáka. Darebáka, který s islámem nemá nic společného.

Takže výsledek po několika dnech se dá očekávat: islám je náboženství míru, jednalo se o pomatence, který rozhodně neměl s islámem nic společného. Stejně tak jako ti magoři v Palestině vystřelující rakety na Izraelské civilisty a vraždící děti. Stejně tak, jako ti magoři kamenující ženy za domnělou nevěru. Stejně tak jako ti magoři řezající hlavy svým sousedům, jen proto že nechválil Alláha diostatečně nadšeně. Nakonec oni řezníci z Islámského státu vlastně taky nereprezentují islám. To je jenom několik extremistů.

Vymývání mozků se nedělá nárazově. Je třeba začít po malých troškách, aby si mozek neuvědomoval, že je vymýván. Aby o sobě člověk po čase sám pochyboval a nedokázal subjektivně určit jak probíhal určitý děj v minulosti. Když začne pochybnost klíčit, musí se semínko hojně zalévat, aby zapustilo hluboké kořeny a za krátko je dílo hotovo. Kdo si dnes vzpomene, že na základně americké armády v USA vraždil  šílený muslim amrického občanství s výkřiky "Allah akbar"? V USA už si maximálně vzpomenou jen na to, že to byl šílenec.

Mimochodem: nedopadlo by to v Sydney zásadně lépe, kdyby Australská vláda před časem všem Australanům nezabavila palné zbraně a lidé v kavárně měli šanci se podobným magorům bránit jinak něž příborem?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Hudeček | pondělí 15.12.2014 21:23 | karma článku: 35,23 | přečteno: 2268x
  • Další články autora

Tomáš Hudeček

Zbytečný listopad 1989

19.11.2016 v 21:53 | Karma: 41,41

Tomáš Hudeček

Zavřete Nohavicu!

21.8.2016 v 18:06 | Karma: 44,51