Čeští řidiči jsou póvl a odpad!

Arogantní nadutec, ministr Ťok, chystá výrazné represe na řidiče. Ti jej sice živí, ale jinak je považuje za odpad vhodný pouze k buzeraci.

Pan ministr Ťok se nám rozparádil. Dle tohoto článku hodlá zvyšovat některé pokuty, aby se lidé v automobilech nezabíjeli. Docela by mne zajímalo, jestli někdo z vás usedá do automobilu s myšlenkou "dneska se v autě pěkně rozstřelím na hadry a vezmu sebou ještě dalších pět lidí". Pan Ťok totiž zdůvodňuje zpřísnění postihů tím, že "Důvodem ke změně je podle něj mimo jiné zvyšující se počet úmrtí na českých silnicích.". Osobně mám spíš pocit, že důvodem zvyšujícího se počtu úmrtí na českých silnicích je katastrofální stav české silniční infrastruktury. Ten zapříčinil právě arogantní ministr Ťok a jím spravované ŘSD jejich živelnou rekonstrukcí silnic a dálnic, která by se dala přirovnat spíše k blokádě české a moravské silniční sítě.

Nevím, jak v jiných místech republiky, ale například  Brno letos zažilo v podstatě jeden obrovský dopravní kolaps. Ta zoufalá nekoordinovanost různých dopravních staveb, uzavírek, objížděk a jejich špatné technické provedení by společně dokázali způsobit dopravní kolaps snad  i velbloudích karavan uprostřed Sahary. Kolikpak asi životů mají na svědomí letošní kolony na dálnicích, řidiči, kterým po několikahodinovém čekání ruply nervy, nebo intenzivní doprava v místech objízdných tras (které na to nejsou zdaleka připraveny)? To vše způsobilo ministerstvo dopravy, ŘSD, odbory dopravy místních samospráv a v neposlední řadě policie, která se ke všem omezením provozu vyjadřuje. No jo, já zapomněl, ono je vlastně objíždění a stání v kolonách pro stát výhodné. Každý spálený litr paliva totiž znamená příjem do státního rozpočtu ve výši kolem 18 Kč. Takže čím více se jezdí nebo vrčí v kolonách, tím lépe pro stát. Mimochodem, až vám bude někdo vykládat o nutnosti výkonového zpoplatnění dálnic (čili platbě za ujetou vzdálenost) místo dálniční známky (která sama o sobě už nedává smysl), pravda je taková, že to funguje už nyní. Počítejte se mnou: při spotřebě kolem 7 litrů/100km řidič platí zhruba 1,3Kč na jeden ujetý kilometr dálnice nedálnice. A nepotřebujeme žádné předražené mýtné brány ani sledování velkým bratrem.

Tedy pro pana Ťoka: kdybyste pobral alespoň trochu inteligence, snažil byste se, aby doprava byla plynulá a nestresující, což by zajisté snížilo nehodovost na silnicích. Vaše prohlášení pro tu lehce dementní část národa, kteří vám to baští jsou neuvěřitelné kraviny, kterými zakrýváte vlastní chyby a neschopnost.

Autor: Tomáš Hudeček | pondělí 26.10.2015 8:00 | karma článku: 33,66 | přečteno: 1209x
  • Další články autora

Tomáš Hudeček

Zbytečný listopad 1989

19.11.2016 v 21:53 | Karma: 41,41

Tomáš Hudeček

Zavřete Nohavicu!

21.8.2016 v 18:06 | Karma: 44,51