Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Nikdy jsem nebyl tak rád za svůj omyl. Děkuji lidem ve Velké Británii za naději, že lidstvo není ještě tak zdegenerované!

0 0
možnosti
JS

I kdyby konzervativni volic nevymrel, tak Brexit nebude. Stavajici bruselska masinerie to proste nedopusti, protoze neco takoveho ohrozuje jeji existenci. Propaganda, lzi a volebni podvody, to vsechno je dobre . V budoucnu uz nikdy nepripusti neco takoveho jako referendum. Jedina nadeje je, ze to skonci vybuchem, podobne jako tisicileta Treti Rise, nebo Sovetsky Svaz na vecne casy.

2 0
možnosti
MP

Program dobrý. Pouze to zrušení ČOIky bych neprosazoval, takový úřad se totiž ve společnosti vyvine samovolně. Vezměme si, že by skutečně nikdo nic v obchodech nekontroloval a kvalitu všeho by si musel každý zjišťovat sám. Každý by potom také musel být odborníkem na všechno, co kupuje a být neustále ve střehu, což je dost složité a i zbytečné. Lidi brzo přijdou na to, že když mezi nimi bude někdo skutečně odborník na nějakou danou věc, tak je lepší ho požádat / pověřit, aby obchody obešel sám a potom jim sdělil své poznatky, než aby to dělal každý sám. A takto v různých oblastech, řada specialistů v konkrétních oblastech, a už tu máte malý úřad. Ten by byl pověřen, aby příslušné poznatky z různých oblastí také publikoval, aby to všichni lidé věděli, co je kde za problém. Následně by z toho vyplynulo i to, co by který výrobek měl zhruba obsahovat a co by neměl, a máme tu nezávazné normy. A nakonec aby si všichni ušetřili náklady i energii, tak lidi zjistí, že je nejlepší rovnou tyto nezávazné normy výrobcům a prodejcům předložit "takto to chceme a jinak to nedělejte" a jejich plnění klidně i nařídit... a odborníky pověřit kontrolou... a máme tu systém státních norem a ČOIku... A přitom je to vše výsledkem řetězce zcela logických úvah a vše zcela spontánní...

2 0
možnosti
LJ

Lidé si stát založili jako jakousi "servisní organizaci", která zajišťuje to, na co lidé nestačí. Primárním problémem státu je jeho efektivní kontrola a možnost okamžitého zásahu do chodu, pokud něco nefunguje, jak si lidé představují.

Vy (a neoliberálové obecně) jste tento komplexní problém zjednodušil na problém osekání daní a služeb, které stát organizuje. De facto také utíkáte od odpovědnosti za řízení státu. Problém je komplexnější a pokud lidé nebudou mít na stát větší vliv, aby mohli stát řídit (příklad Švýcarsko), debata zůstane na mrtvém bodě.

0 0
možnosti

ano navrat ke stredoveku je opravdu konzervativni :-)

0 1
možnosti

i kdyz i v tom stredoveku nepoctive remeslniky aspon maceli v kasne

0 0
možnosti
JZ

Pěkné shrnutí. V podstatě z tohoto důvodu mi začíná být jedno, jak dopadne brexit nebo by dopadl případný czexit (a pomalu i jak dopadnou příští parlamentní volby v ČR). Pokud většina lidí v ČR chce socialismus, tak je místo ČR v EU a v parlamentu sedí lidé, kteří tam sedět mají. Totéž platí pro Brity a VB. Menšina nás, kteří tohle nechceme, to může tak maximálně trpět, a nebo emigrovat. Bohužel v podstatě není kam.

1 0
možnosti

Ano, jsme vyhnilí díky čtyřicet let trvajícímu komunistickému brainwashingu, věšina se neumí postarat o sebe.

Ale konzervativně pravicoví voliči nevyhynuli! Vyhynuli jen konzervativně pravicoví politici!

Ale autor poněkud přehání. Ta hyperbola pak není pravdivá. Překvapuje mne tak vysoká karma.

:-)

0 0
možnosti
TH

Přeháním. Je to můj způsob rozvíření diskuze.

Myslím, že konzervativci opravdu vyhynuli, protože v Evropě je z čeho vybírat, ale konzervativní strany se většinou nedostanou do parlamentu ani jako opozice. Natož do vlády.

0 0
možnosti
JH

J94a66n 98H83l38e72d61í39k

22. 6. 2016 12:26

bruselu rádi pomohou barevní angličané, pravicovější vláda by je nutila trochu víc makat, a to není demokratické, a ani kapku příjemné

5 1
možnosti
IM

I11v91o 49M87i41l67d86a

22. 6. 2016 11:27

no, ona ta "mládež nová - mládež Gottwaldova", aneb absolutní většina dnešních důchodců, kteří pojídají řízky zadarmo na výletech zadarmo, aby následně s obrovskou slevou, a dementně, zakoupili superdrahý krám, ti co pracovali socialisticky a chtějí si úžívat přebohatého a přepestrého kapitalistického důchodu, vědomě zadlužujíce a ožebračujíce už i své vnoučata, ti vás za tento článek pošlou upálit na hranici!!!

ti se nad vašimi slovy nebudou chtít zamyslet, natož si sáhnout do svědomí, ti budou bezostyšně volit a podporovat tu svou rudou zločineckou bandu. že po nich potopa, to je jim ukradené....

8 0
možnosti
AK

Být v současné době důchodce není nic moc.

Lepší je být bankrotář.

Před rokem 89 se znárodňoval majetek, po roce 89 se znárodňují jen a jen dluhy bankrotářů.

Pořád totéž - IPB, další banky a firmy.

Kolik Bakala z OKD vysosal je soukromá záležitost.

Ale 17 mld. dluhů OKD se stanou vlastnictvím nás všech a my je také spolu s dalšími náklady zaplatíme.

Výnosy privatizujeme, dluhy znárodňujeme.

Nevím co lepšího by si bankrotáři mohli ještě přát...

2 0
možnosti