Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

15. 1. 2010 10:32
a to vyhrožujete nebo slibujete

Jistě chápete, že o takové voliče co by chtěli na svých politicích aby byli čestní, poctiví, moudře rozhodovali a ani nepodváděli, naši politici moc nestojí. To si radši zůstaňte doma. Ono se najde spousta těch co jim drRáth naslibuje že jim odpustí 30Kč u dochtora a dvě stovky k důchodu.

0 0
možnosti
HM

hubert11

15. 1. 2010 10:39
Re: a to vyhrožujete nebo slibujete

Na druhou stranu už dvace let chodíme k volbám jako to stádo a zajišťujeme politikům živobytí a na oplátku se od nás stádnost očekává a jako dobytek jsme bráni.Ještě pár let a budou na nás vysazovat do kamer zadky - protože ví, že stejně k těm volbám někdo půjde a nějak bude.  Takže jak už jsem řekl níže - jde mi aspoň o zachování určité míry sebeúcty. Čili: nevyhrožuju. Slibuju.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

15. 1. 2010 9:02
Nejít k volbám není řešení.

Když nepůjdete k volbám, rozhodnou o jejich výsledku ti, kteří k nim půjdou. A zvolí přesně ty lidi, kvůli kterým Vy k volbám jít nechcete. Takže nejít k volbám není žádné řešení. Není to totiž ani znamením odporu, protože k volbám nejdou například i ti, kteří nemohou, neb jsou v cizině, nebo se zrovna opili tak, že nemohli jít, nebo je postihla akutní nemoc... Prostě nelze prohlásit, že číslo volební neúčasti udává zároveň počet lidí, kteří tím protestují proti stávajícím stranám či volebnímu systému. Neúčast není k ničemu.

Řešením je nevolit ty, které tam nechci, kteří mne štvou - a volit místo nich někoho jiného.

Tedy například nevolit žádnou politickou stranu, která bude mít na kandidátce takévého člověka, který už v palramentu sedí či seděl, protože to jsou právě ti lidé, kteří za neutěšený stav společnosti i státní ekonomiky nesou plnou odpovědnost.

Pokazili už, co se dá, proto je třeba odstavit je, ať nekazí dále.

0 0
možnosti
HM

hubert11

15. 1. 2010 9:08
Re: Nejít k volbám není řešení.

To máte pravdu. Neúčast ve volbách má v zásadě důsledek jen co do zachování určité úrovně sebeúcty.  Tyto podmínky by plnily účel jako určitý nátlakový prostředek jen v případě, že by se ho držela citelná většina občanů, nebo přinejmenším je vyžadovala alespoň takovou intenzitou, abychom nebyli vnímání jako pasivní stádo.

0 0
možnosti