Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si tedy vůbec nemyslím, že se zlaté české ručičky vytratily. Například někteří spolužáci mého syna, kteří se vyučili řemeslu, je mají a navíc jsou hrdí na práci kterou dělají, protože je za nimi vidět a také je dobře uživí.

 Tedy v případě, že by si můj muž neuměl s něčím poradit, mám se kam obrátit a určitě bych byla spokojená a to nejen s odvedenou prací, ale i s jejich přístupem k ní. Rozhodně bych před nimi neupřednostňovala nějakého starého, zkušeného řemeslníka z důvodu, že ti starší to umí lépe.

 Vždy musí rozhodnout kvalita jejich práce, ne cena kterou za ni požadují. Lépe je zaplatit a být spokojen, než ušetřit a celý život nárážet na nedostatky, nebo se znovu pouštět do dalších oprav.

Vážím si lidí kteří jsou ve svém oboru jako ryba ve vodě a je úplně jedno, jakou práci vykonávají, důležité je že ji odvedou dobře.;-)

2 0
možnosti
Foto

Kéž by takových bylo víc. Já mám zkušenost tak pět břídilů na jednoho šikovného. Asi se pohybuju ve špatných vodách. O to jsem radši za reference. 

Za nás byla móda jít za každou cenu "na studia", takže mám pár spolužáků, co sice mají maturu z účetnictví, ale je jim to k ničemu. Stejně si vydělávají rukama a podstatně líp. 

A s tou kvalitou máte stoprocentní pravdu. Než se dívat léta na nepovedenou rekonstrukci, radši oželím peníze na víc. Ale já vždycky nějak předpokládala, že ten člověk tuší, co má dělat. Ne vždy to byla pravda...

2 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem se v ČT dívala na film "Na samotě u lesa" a tam také měli jednoho šikovného řemeslníka ;-D

Ona spousta trablů pramení ze strachu dotyčného vyhodit, ale ověřila jsem si, že je to lepší i za cenu prodlevy ;-)

3 0
možnosti
FF

;-D...ale nesměl se houpat, pokud si dobře pamatuji..

2 0
možnosti
Foto

Ja se vrátil z daleké cesty tady karmovat a padnout vysílením z toho do postele - konečně vlastní... Zdraví TROJTEČKA!

1 0
možnosti
FF

;-DAbych nezapomněl, také dám k dobru jednu z mnoha příhodiček...předělával jsem koupelnu, po těžkých chvilkách jsem ji tam nemoh vecpat, jsem úspěšně zabudoval zbrusu novou krásnou vanu, do poslední chvilky byla zabalená, obkladačky jsem nalepil, dlažbu položil, všechno se skvělo a já si mnul ruce, jaká je to krása a jaký jsem to šikovný chlapík. Po týdnu se podělala karma nad vanou a já pozval opraváře. Vanu jsem vycpal dekou neb jsem tušil nebezpečí. A taky jo, opraváři upadl asi kilový šroubováček, pleskl kovovým dříkem zrovna do míst, kde se deka nešťastně shrnula. Usedavě jsem se rozplakal, když milý opravář puklinu, která na mě drze civěla, nazval drobností, jež se lehce zacelí...

4 0
možnosti
Foto

Aj:-( Jsou rány, které se nikdy nezacelí. Ale je bezva, že aspoň ti "opraváři" jsou vždycky nad věcí.

1 0
možnosti
Foto

Jednu karmu za obsah, druhou za geniální slovo "šroubitel". Mimochodem, film, ve kterém se objevila věta "Z měšťanky ho vyhodili, na řemeslo se nehodí, tak aspoň tu maturitu kdyby udělal." je, tuším, z meziválečného období.

1 0
možnosti
LN

....tuším Škola základ života....1938

1 0
možnosti
MK

R^ Taky si něco udělám sám a není to na ten babiččin špičkový titul neodbornosti, ale z Vašeho popisu díla mě fakt, ale doopravdy bolí ruce! Musím si dát kafe a zkontrolovat podlahu v kuchyni !?!!

3 0
možnosti
Foto

Babičku přímo svědily dlaně. Nevěřím, že by se na světě našel druhý takový, co by byl spokojený s tím, že mu vodováha mastí po místnosti.

0 0
možnosti
Foto

za poslední odstavec dvojkarma...;-)...mám kamaráda, který rozjíždí jakousi fabriku v Bulharsku a prozradil mi, proč se říká...dře jako Bulhar...neni to o zvýšeném pracovním nasazení, ale....že si neumí poradit...pak bych poučku doladil na...musí dřít jako Bulhar.:-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, Jaromíre! Já mám podobnou zkušenost s Rumuny:-/

1 0
možnosti
FF

;-DR^...ale je vám jasný, že jste mě, manuálně všestranně zručného filozofického krasavce, vlastně odkázala na to, abych se poflakoval po hospodách a trousil tam moudra....jak k tomu přijde má filosofická duše, takhle ji degradovat...to jste mi dala ale pěkný dárek....

2 0
možnosti
Foto

Františku můj drahocenný, ba naopak. Vy s takovým vybavením můžete dělat, co si usmyslíte. Práva, zedníka, nástěnkáře... řeč byla o těch, co jim nebylo nikterak shůry dáno. Filosofii na opravdu vědecké úrovni máme na starosti zde my, to ví přece každý.

2 0
možnosti
DT

R^ I když mě z důvodů nedávných zkušeností při čtení lehce objímá hrůza, přeci jenom, ještě je to moc živé a u psychologa jsem taky nebyla. :-)

1 0
možnosti
Foto

Vypadá to, že strašidelné zkušenosti má na tomto poli každý. Nenechme se zlomit záludným šlendriánstvím!

1 0
možnosti
Foto

Kdyby byly všechny kuchyně vybetonované tak kvalitně, jako je napsaný tento článek, tak by všichni kuchaři byli stejně spokojení jako teď já. R^

2 0
možnosti
Foto

Jste laskav! Bylo mi potěšením vybetonovat pro Vás tento blog.

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4403x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik