Diskuse

Nepokradeš

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, co je na tom pravdy, ale kamarád mi říkal, že do ciziny lépe jezdit s kreditkou, protože zloděj krade vlastně peníze banky, nikoli Vaše. A reklamace i život jsou pak snazší než s vlastním vyluxovaným kontem.

Říkal jsem to jednomu kamarádovi, který strávil v IT oddělení KB skoro čtvrtstoletí a ten říkal, že to je hloupost. Tak ti nevím Máňo a je mi to taky  dost jedno. Vezmu si hotovost a nechám si ji ukrást, jako před deseti lety v londýnském metru.

0 0
možnosti
Foto

S kreditkami jsem to taky slyšela, jen přesně nechápu tu výhodu. Sice neplatím svými penězi, ale za splátku dluhů vzniklých z ní jsem zodpovědná, takže bych musela stejně ten dluh uhradit, nebo řešit reklamaci stejně jako u platební karty. Takže bych řekla, že jde taky o nastavení zabezpečení.

0 0
možnosti
DM

Vidite, kdyby vase banka nesetrila na zabezpeceni, vy byste nemeli problem. Myslim, ze jmenovat banku by melo byt v techto pripadech povinnosti, aby si vsichni jeji soucasni klienti rozmysleli, zda u ni chteji i nadale setrvavat. O jakou baku tedy v tomto pripade jde?

0 0
možnosti
Foto

Úplně přesně do toho nevidím, nevím, jak moc to dokáže banka ovlivnit, pokud někdo získá kopii karty v zahraničí, na což máme podezření. Každopádně se jedná o MBank.

0 0
možnosti
MS

Když jsme u těch slonů, mohu posloužit velice infantilním návodem na jejich odchyt. Stačí nám k tomu židle, připínaček, lucerna s červeným sklem a mucholapka. Pod strom umístíme židli, na sedací část dáme připínáček. Na kmen připevníme lucernu a rozsvítíme ji. Na větev nad židlí umístíme v dostatečné výši mucholapku v pohotovostní poloze. Funguje to velmi jednoduše: V noci přijde slon, uvidí červené světlo a řekne si: "Ha, červené světlo ! Stát ! Ale proč bych stál, když si můžu sednout ?" Sedne si na židli, připínaček ho píchne do řiti, slon bolestí vyskočí do výšky a chytí se na mucholapku.

 

To je tak asi všechno, co jsem chtěl napsat o odchytu slonů.

1 0
možnosti
Foto

;-D Děkuji, příště nebudu tápat. A přidám návod na odchyt komára - stačí ho zahnat na půdu a odstavit žebřík;-) Snad nás nezavřou Greenpeace za militantní návody na omezování osobní svobody zvířat.

0 0
možnosti
Foto

:-( K mrkvi přidám jabko, aby ta večeře byla štědřejší.;-)R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Díky, základem je vyvážená strava;-D

0 0
možnosti
MS

Proto se vyplatí mít konto "x", nejlépe u banky, kde je vedení účtu zcela zdarma (je jich poměrně dost). Na tomto kontě pak udržovat nějakou nevelkou částku (do 10 tisíc) na běžné nákupy platební kartou a konto průběžně dobíjet z běžného účtu banky, kde máte hlavní finanční rezervy. Má to velkou výhodu v tom, že člověk nemusí mít obavy, že by mu někdo "vyluxoval" nějakou větší částku. Na podobném principu měly fungovat elektronické peněženky, které kdysi slibovala Česká spořitelna, ale nějak z toho bohulibého úmyslu sešlo.

1 0
možnosti
Foto

Ano, to je dobrý nápad. A viz ČS, předpokládám, že měli moc práce s Skartami;-)

0 0
možnosti
Foto

Ou, to je nepříjemné:-(

V tomhle případě jsme na tom lépe my, kteří na běžném účtě téměř nic nemají, takže kopírovat naší kartu by bylo zcela zbytečné (dá se tahle věta přeložit do "srílanštiny", aby jako nedělali zbytečnou práci?)

1 0
možnosti
Foto

Ale to oni nevědí (že tam máte málo peněz) a proto budou stejně kopírovat jak diví.

0 0
možnosti
Foto

Měli jste si nechat slona poslat na dobírku, je to sice dražší, ale zas o tolik ne ;-D

0 0
možnosti
Foto

Zkoušela jsem to, ale náš pošťák říkal, že ještě jednoho slona k nám ponese v brašně a jde dělat do Kolína:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak snad ti zbyly ještě nějaké barvy... Až budeš malovat dárek pro Ježíška, čmárni i něco pro potomstvo ;-). O tebe se nebojím, ty se neztratíš!

1 0
možnosti
Foto

:-) Jasný! Všem namaluju, co bych jim koupila, kdybych na to měla a je to;-D

3 0
možnosti