Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slyšel jsem, že prej v Praze dělají z trnek marmeládu. Je neco takového možné?

0 0
možnosti
MZ

vidíte? My tomu říkáme povidla :) a taky nejsou z vidlí ale z trnek :)

1 0
možnosti
KT

nechci rýt, ale angrešt byla vždycky srstka

0 0
možnosti
MV

My používáme oba výrazy. Například přijdu na trh, paní má na ceduli nápis angrešt a já jí řeknu, že si vezmu 3 kila srstek. A oba víme;-D.

1 0
možnosti
PM

Koukám,že už se k Vám naučilo chodit čím dál širší spektrum zdejších blogerských hvězd první velikosti.A proto R^R^R^.Ináč,já to mám nějaké pomotané,narodil sem sa na Slovácku(i rodičé),skoro celý život jsem prožil ve F-M,bo se tu naši přesunuli za prací a 6 let jsem strávil v Brně při studiu se Slovákama(do rici,zas som tu zkůšku nezrobil),Moravákama i Čechama(dáš si špéčka,viď?).Tož od každého trochu,s každým se domluvím...a na Slovácku mi říkají,"že nésu odtamtaď",na Ostravsku zas "ty si kajsi odjinud ne?",v Čechách se mě ani neptaj.Jo a už jsem musel i po polski...slovensky radši ne,bo mi moja platonická láska ze Slovenska řekla,že když mluví Čech po slovensky,vypadá jak ko.ot.;-D

2 0
možnosti
Foto

O jééé, Slovenština, jazyk krásný, ale většině Čechů (včetně Moraváků a Slezanů) by měl být zakázán. Znám několik Slovenek, co mluví perfektně česky, žel ani jednoho podobně nadaného Čecha. Nějak nám ten zobáček narostl tvrdší:-) Jinak Váš výčet jazykové vybavenosti je ohromující!

1 0
možnosti
Foto

Tož já si furt říkám, co se mi na té Zuzaně tak líbí - a já jsem vyrůstal enem 14 kilometrů od ní, tož kurnik šopa cérko, piš jak umíš :)

0 0
možnosti
Foto

Fakt? A kde? Svět je malý, to je fakt sranda.

0 0
možnosti
SH

Slyšel jsem, že v České republice budou jen tři hospody. Jedna v Praze, jedna v Plzni a nad Moravou a Slezskem se postaví střecha.

1 0
možnosti
AS

Dokonalé, Zuzano. Můj manžel, Pražák!!, udělal ohromnou chybu, že si vzal holku z malé dědiny někde na zapomenutém koncu Moravy. Ten by mohl vyprávět (a já teda taky). Ale chlapi ve sklepě ho dali dohromady, a teď už jakž takž rozumí a mluví spisovně. ;-D Děti samozřejmě mluví naprosto spisovně moravsky i když žijeme úplně jinde, jak jinak, že? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Perfektní, holky Moravačky, mám plán! Postupně se infiltrujeme a rozneseme zrníčka naší krásné Moravštiny do všech koutů republiky. Chce to párkrát zamrkat a uvidíte, jak začnou rozumět i na "Kde deš? Mi to dej! (to není správně česky Metoděj, pozn. překladatele)" a vyprdnou se na ty prapodivné koncovky, které, narozdíl od našich ("ty si z Liberca?"), jsou naprosto nesprávné;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

protestuji proti vejfuku....rozen Děčínsko a znám od dětství;-)

2 0
možnosti
Foto

Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, a to je tak zhruba všechno, co s tím můžete dělat:)) Už jsem dostala výtku z Prahy, holt jsem jazykovědec začátečník:)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PK

voskované plátno - wachs - lein=len .....

2 0
možnosti
Foto

Milé je to, budu se těšit na pokračování.

Třeba časem dojde i na to, že pomezí mezi Čechy a Moravou leží kdesi, kde si okurka a hadr vzájemně vymění rod ženský s mužským.

8 0
možnosti
Foto

Vidíte, a tolik lidí hledá hranici fyzickou a ona je přitom rétorická:-) Díky za návštěvu!

2 0
možnosti
JJ

J76a48n 62J46o23š48t

29. 1. 2014 19:32

Zase sem sa od srdca zasmál. Děkuju;-).

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik