Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jímá mne hrůza, co bylo v barokních Čechách. Výstavné mariánské kostely, plno mariánských procesí a svátků. A Bible kralická byla zakázanou knihou.

Úctu k Marii, Ježíšově matce, stejně jako k jiným katolickou církví svatořečeným a blahoslaveným mám. Mnozí jsou velkou inspirací.

Naším jediným Spasitelem a dokonalým přímluvcem u Boha je Ježíš Kristus. On jediný je bez hříchu. On jediný nám může dát nového, svatého ducha.

To píši při vší úctě k Vám, pane autore. Neboť vím, jak dobré dílo brněnská Archa koná.

2 0
možnosti
VF

Úctu k Marii mají i protestanti. Jen ji odmítají uctívat. Přivedla je k tomu Bible. Takže problémem není reformace, ale uctívání (klanění se) někoho, kdo není Bůh. Apoštolové (i anděl v knize Zjevení) odmítali, aby se jim někdo klaněl a také Kristus, když po něm chce ďábel, aby se mu poklonil, jasně říká, že klanět se máme jen Bohu. Reformace vychází z Bible, proto odmítá jakýkoliv kult, který vede k porušení tohoto pravidla, které vzpomíná Ježíš.

1 1
možnosti
JC

My se Marii neklaníme, ale prosíme ji o přímluvu: ora pro nobis. Chováme k ní úctu jako k matce a matkám také nejsme zvyklí se klanět, ale až do vysokého věku jsme zvyklí se k nim utíkat se svými starostmi a bolestmi.

Zdráva's Maria, milostiplná. Pán s Tebou. Požehnaná jsi mezi ženami a požehnaný plod života Tvého, Ježíš. Svatá Maria, matko Boží, pros za nás hříšné nyní i v hodinu smrti naší. Amen.

3 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 668x
Jsem katolický teolog. Pastorační asistent v Diecézní charitě Brno.

Seznam rubrik

Oblíbené články