Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

4. 7. 2012 21:10
V tom je jádro pudla.

Hrstka intelektuálů se dře a zbytek stáda bečí v hospodách. (A není to proti Vám pane Bindere.)

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

4. 7. 2012 17:25
Jasně!!! Chceme přeci RÁJ NA ZEMI!!

A pořád se divíte, že v ráji nežijeme. Ano! Na co tolik zdravotních pojišťoven? Stačí jedna- jedna socialistická, tak aby občan neměl na výběr. Tady máš jednu a drž hubu a krok! Poč by sis měl mít možnost si vybrat z nabídky hrazených péčí? To nás socialistické rájotvůrce vůbec nezajímá, my chceme šetřit a tím pracovat na svém "spasitelském úkolu", aby náhodou neměl někdo víc než někdo druhej. A občané prodávají a nakupují??? A ještě ke všemu svobodně, když jim do toho žádnej socialista nekecá! No to je drzost! My marxističtí materialisté a darwinisté přeci chceme hmotu! hmotu! a zase hmotu! Takže nákupy a prodeje zakázat! Zákony naměřit a navážit na gram přesně dle šablony! Co na tom, že život lidského společenství je těžký složitý a komplikovaný?? A že žádná šablonovitá řešení neexistují? S tím si přeci levičáčtí spasitelé lámat hlavu nebudou! (přemýšlení je namáhavé). Hlavně chceme změnu! Změnu, aby konečně přišel RÁJ NA ZEMI! HURÁ! Nevážený autore, s tím jděte do háje!

0 0
možnosti
ZB

zberanek

4. 7. 2012 15:04
Většinový volební systém a dopovědnost za práci politiků

V Česku funguje demokracie po Česku, tedy soudruzi převlékli kabáty a jsou z nich dnes významní demokraté. Po roce 1989 se do čela reforem přimotali Klaus, Dlouhý, Dyba, atd., dopadlo to katastrofálně. Tito za komunistů prominentní lidé, jsou vlastně prominentní i dnes. Bohužel. Česku nepomůže ani většinový volební systém, ten totiž musí být spojen také s odpovědností za vedení státu.

0 0
možnosti

studánka

4. 7. 2012 12:30
Jeden omyl

Do obálek nestrkají neustále stejná jména občané, ale ovčané. Občané totiž již dávno prohlédli to směšné divadélko, které je v České republice drze nazýváno "svobodné volby". Ba dokonce demokratické volby. Proto se ve stále se zvětšujícím počtu odmítají těchto "voleb" zúčastňovat. Cesta z tohoto marasmu je jenom jedna. Většinový dvoukolový volební systém do všech úrovní státní správy a uzákonění obecného referenda, jakožto intitutu k zjišťování a nastolování většinové vůle občanů. Jiné cesty není a myslí-li si někdo opak, lže sám sobě.

3 0
možnosti
PZ

PeTaX

4. 7. 2012 21:11
Re: Jeden omyl

A protože si lhát nechci, souhlasím.

0 0
možnosti
VL

ladal

3. 7. 2012 22:28
Většina obyvatel

chce změnu. Bohužel pod vedením  KSČ, ODS a ČSSD proběhla 2. normalizace. To mimo jiné znamená, že media vedou lidi k volbám tak, že vlastně lidé mají představu, že opravdu jen tyto strany nás povedou tím správným směrem. Jestliže chceme změnu je nutné prosadit spolkové uspořádání země jako např. v Rakousku, Švýcarsku aj. Abychom dobře poznali své kandidáty ve volbách je nutné aby museli uvést své dosavadní členství v politických stranách,  tj i před rokem 89.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

4. 7. 2012 21:15
Re: Většina obyvatel

Spolkové řešení vůbec není špatně. To i může fungovat. Lokální zákonodárství a nějaký malý průsečík ve spolkovém režimu. Tady máme byrokratický centralismus a bez jeho odvržení se nepohneme ani o milimetr.

0 0
možnosti
RG

Ficcino

3. 7. 2012 22:02
.

Fajn a máte i řešení?

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

3. 7. 2012 22:04
Re: .

Ano, mám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...