Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

1. Vy vidíte politika, který je současně entusiastou? Já ne. Pokud se nějaký entusiasta pokusí být politikem (i kdyby takových byl plný parlament a vláda), dopadne to pro něj a často i pro stát špatně.  On ten stát (ač tomu nevěříte) je třeba řídit a spravovat. A to entusiasta neumí.

2. Uveďte dobu, kdy politici (od kmenových vůdců, přes krále a šlechtu, po městskou "smetánku" až k současné reprezentaci) nebyli takoví, jaké popisujete.  N i k d y.  Kdyby byli jiní, byli by neschopní (ať se vám to líbí nebo ne). Jiní nebyli ani ti, kdo se protlačili dopředu pro Francouzské revoluci, jiní nejsou a nebyli v USA a už vůbec jiní neexistují v tzv. komunistických státech.

0 1
možnosti
Foto

1. já vidím politika, který je současně hospodářem a vizionářem, který chce svůj svěřený úsek (potažmo celý stát) dovést k lepšímu. Který ctí spravedlnost a rozhoduje se v zájmu slušné většiny.

2. Pokud bychom se takto dívali na všechny aspekty společenského života, budeme nadále bydlet v jeskyni a svítit loučemi.

0 0
možnosti
Foto

Přece jen bych doplnil další skupinu:

Každý kdo o lumpárnách píše, kritizuje je, oprávněně sice vyčítá jiným, že nic nedělají, ale on - kromě psaní - také nic jiného pro nápravu nepodniká.

2 1
možnosti
JL

Pane Machacku, jsem s vami. Psat o lumparnach je snadne (zvlast, kdyz je jich tolik) Ale vymyslet neco k naprave? To boli!!! Mysleni boli!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...