Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

18. 8. 2012 14:34
Správně: "Je potřeba udělat opatření?"

J A K Á   O P A T Ř E N Í??  Děkuji předem za odpověď.

0 0
možnosti
L

laduk

17. 8. 2012 20:15
hm..

NE. Daně musí být co nejnižší aby se každý mohl o sebe postarat. Stát ať si pak dělá co chce

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

17. 8. 2012 18:33
Samozrejme, že je to hlavne zámer

ale dobre premiešaný s neschopnosťou.

Pokiaľ Vám docvaklo ako funguje systém politických strán, tj. financovanie cez sponzorov, potom sa logicky dopracujete aj k celému princípu problému.

Sponzor ( kmotr ) nevrazí peniaze do ničoho bez zisku. Kupuje si za ne vplyv v partaji ( tzv. krytí ), a cez neho si dohadzuje štátne zakázky. Na tých musí samozrejme hodne vyryžovať, preto musia byť "výhodné" a potom 10% zo zisku pošle do partajnej pokladnice. Z toho vyplýva, že ak chce strana získať milión, musí daňového poplatníka okradnúť o miliónov desať.

A teraz je problém. Musí sa šetriť. Na výdajovej stránke ale už nezostáva iný priestor než rušiť zbytočné trafiky a likvidovať predražené zakázky. Čo by to sposobilo? Partaje by zostali na suchu.

Logicky zostáva teda cesta jediná, tj. žmýkať ľudí dokiaľ sa žmýkať nechajú. Že to zráža aj ekonomiku? Politik ďalej než na koniec volebného obdobia nedovidí, ten rieši len momentálny problém a to len v prípade že už nie je možné ho tlačiť pred sebou.

2 0
možnosti
PK

repanak

17. 8. 2012 16:17
I budování kapitalismu vyžaduje určitou úroveň morálky.

především vládnoucích elit. Těžko doženete i poctivého hejtmana, zda určité externí služby, např. právní, poradenské nutně potřebuje nebo ne. A reálný život je vždy mezi bílým a černým. A k tomu ten dnešní otevřený systém na rozdíl od minulosti vytváří k tomu "ideální" podmínky

1 0
možnosti
MN

Ewerell64

17. 8. 2012 15:13
Je to jako do cedníku přilévat víc a víc vody...

... a divit se že v něm nic nezůstane. Ještě jedno heslo na to platí:

Šetří se aby se plýtvalo, plýtvá se aby se šetřilo...;-€

1 0
možnosti
Í

í-mejlka

17. 8. 2012 14:39
Já bych, pardon, něco přidala.

Pokud jsou v dnešní době důležité dvě věci, totiž že stát jednak nedovede daně vybírat a druhak s nimi nedovede správně hospodařit (ve prospěch státu=občanů!!); tak na to navazuje a z toho se odvíjí i ta třetí, a pro život občana ta nejdůležitější věc. Snaha občanů co nejméně daní státu odvést. A, nebudu nemístně národně skromná, na to jsme my, Češi, machři. Aniž bych posuzovala nebo odsuzovala.

0 0
možnosti
MZ

maxxim

17. 8. 2012 15:24
Re: Já bych, pardon, něco přidala.

Snaha občanů odvést co nejnižší daně se netýká jen nás. To bylo je a bude všude na světě.

0 0
možnosti
TA

Tichý Američan

17. 8. 2012 14:27
Hmmm

Představme si taktiku agenta STB Babiše, číslo 25085, krycí jméno Bureš, rezidentura Bratislava. Nejdřív se investuje do novin "zdarma" (nazvěme je třeba 5+2), kterými bombarduje soukromé schránky i knihovny. Noviny jsou laděny velice negativně a máte z nich pocit, že už zítra spolkne Čechy peklo, jak je to tu hrozné. Druhou frontu pak tvoří osoby odborně zvané "užiteční idioti", nebo vychcánkové nejhoršího kalibru, kteří pro "Bureše" hlásají stejné věci: všude je ošklivo, zle, korupce, prostě Sodoma Gomora. Takovými lidmi mohou být třeba i kandidáti do senátu. Jednodušší lidé samozřejmě této propagandě uvěří - a hlasy jednoduchých mají stejnou váhu jako hlasy inteligentních, takže to je ta správná skupina. No a do tohoto marastu příjde Spasitel s velkým S (jako ve zkratce STB), co korupci vymýtí a zničí její důvody... ehm... vlastně ne, agent Babiš je totiž na korupci a dotacích závislý a kapr si rybník nevypustí. Vychcánkové dostanou posty a UI utřou ústa....

2 0
možnosti
JM

jamijam

17. 8. 2012 14:24
stát daně dovede vybírat, ale

jen u těch malých, u zaměstnanců. U těch velkých pracháčů a podnikatelů - to už je slabota...

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...