Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Určitě jste popsal dobře špatnosti, které se dějí. Už slyším politiky, jak budou plakat nad složitostmi nápravy toho, co dokázali tak jednoduše zmrvit. Přitom náprava by mohla být také jednoduchá, pokud by ovšem dotyční chtěli. 

Kdekterý politik, který ani netuší, co je podstatou jeho práce, umí profesionálně jedno: vysvětlovat obsáhle proč cokoliv pozitivního nejde místo toho, aby to udělal.

Zajímavé je, že jsem od roku ´89 nezaregistroval od ŽÁDNÉHO politika vážně míněný dotaz k občanům, jak by se náprava měla provést. Žádný politik ani strana se nedotázali zcela seriózně občanů na jejich názor, jak řešit ....... třeba deficit státního rozpočtu, snižování státního dluhu, důchodový systém... a cokoliv dalšího. 

Mohlo by se totiž stát, že by se dočkali jednoduchého řešení a nebylo by za co vyhazovat peníze.

1 0
možnosti

Komunisté vládu v roce 1989 předávali s plusový státním rozpočtem + 280 mld. Kč. V roce 2013 je schodek podle odhadu ČNB  mínus 1 800 mld. Kč.

Za takové hospodaření polistopadových vlád asi nemohou komunisté a už vůbec ne sociální dávky. Chyba bude asi v celém dnešním politickém a hospodářském systému, který je nutné změnit.

1 0
možnosti
VH

Jistě není zájmem státu se zadlužovat. Přestaňme tedy vyplácet nesmyslné "sociální" dávky, vraťme se ke kontrole nezaměstnaných, významně omezujících práci na černo, přestaňme platit zbytečné "dobročinné" organizace, údajně se starající o potřebné (mám na mysli ty, které jen "projektují" či "monitorují"), nebojme se dát příspěvek nezaměstnaným jen za dobrovolnou práci pro plátce - tedy daňového poplatníka.

  Jistě tento stát nemá zájem na nezaměstnaných. Vaše představa řešení?  Jistě, stát jim může "dát práci". Jakou?  Pokud nebude výdělečná, budeme se nutně zadlužovat (na čemž stát, jak správně tvrdíte stát ovšem zájem nemá).

  Stát samozřejmě nemá zájem na bezdětných rodinách.  Jak vysoké "skočné" si představujete (jiný význam vaší poznámky nevidím). Skočné na dluh, samozřejmě.

  Senioři bez prostředků - kolik jim (tedy i mně) přidáme (na dluh)?

1 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...