Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya.

5. 4. 2011 21:15
.

velice hloupý blog Rv o té práci nemáte absolutně představu a o platech naopak přehnané mínění nebo očekávání. Škoda slov, viz Stará kára... má s vámi svatou trpělivost.

0 0
možnosti
PB

buřinka

5. 4. 2011 19:05
Já bych chtěl být také tím samým,

a dovedl bych to i specifikovat. Chtěl bych sedět na ministerstvu obrany, mít kulaté razítko a rozhodovat o zbrojních zakázkách. Sice tomu vůbec nerozumím, ale to stejně nikdo, takže mám ty nejlepší předpoklady. Jako poradce bych si vzal Dalíka, Tupolánka, Paroubka, Kalouska, Kačenku Biomasu a celou dalších řadu lemplů.[>-]

0 0
možnosti
RK

romualda

5. 4. 2011 18:10
Zkušenost

Bývalému spolužákovi se povedlo najít si místo ve státní správě (referent na hygienické stanici). Druhý den nám popisoval svou činnost: "Sedím tu už druhý den a předstírám práci. Nikdo na mne nemá čas, aby mne zaučoval, jen mi dali si nastudovat nějaké zákony. Najděte si také takové místo! Tušil jsem, že ve státní správě se moc nedělá, ale ž opravdu nic, to mne nenapadlo" O tři měsíce později už psal úplně jinak - že se to nehodí dělat, a jen se dívá po jiné práci. A k těm penězům - podle tabulek byl jeho nástupní plat cca 15 tisíc Kč hrubého a tak je to i u mnoha jiných úředníků, což zas tak přehnané peníze nejsou.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 4. 2011 17:44
Co nám "tihle" kazí?

Vy považujete za "zkažený" průměr mezd, když je vyšší? Chtěl byste nizoučký (lépe by se nadávalo)?

Ale těch několik (ano - z 5 miliónů je to drobek) vysoce placených lidí až tolik ten průměr neovlivní (co takhle zopakovat matiku).  Průměr je cca 23 tisíc, střední hodnota (medián), nicím takto neovlivněná je cca 21,5 tisíc.

Jo - už nepovažujte vyšší průměr platů za něco zkaženého.

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

5. 4. 2011 17:51
Re: Co nám "tihle" kazí?

to se tak říká, že nám někdo kazí průměr. Chápu, že matematik to vnímá jinak. Byla to nadsázka. Průměrná mzda je podobně nesmyslný termín, jako průměrný běloch.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 4. 2011 17:39
Naučit se česky!!!

To, co popisujete není "státní úředník".   Možná, že závidíte velké peníze. To se ovšem netýká státních úředníků.  Možná závidíte nic nedělání. Jen hlupák věří pohádkám, že státní úředník jen pije kafe (i když se tací zajisté najdou). Možná dělá ten úředník práci nepříliš užitečnou (uveďte alespoň 10 příkladů!!) - ale to neznamená že nepracuje.  Možná se vám zdá, že není příliš kreativní - ale to v žádném případě být nemá!!!  Státní úředník se má řídit striktně zákonem.

Přestaňte závidět - bude se vám žít lépe.

PS: Státním úředníkem nejsem a nikdy jsem jím nebyl.

No - tak mně to příkrost promiňte. Já vím, že si někdy potřebujete na někoho zanadávat.

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

5. 4. 2011 17:46
Re: Naučit se česky!!!

Setkal jsem se s několika státními úředníky a povětšinou to byli budižkničemové, kteří tvoří překážky místo toho, aby pomáhali občanovi. Pokud mne podezíráte ze závisti, pak jedině proto, že mne osobně neznáte. Nezávidím nikomu nic. Jen mi vadí, že se rozhazují další peníze, navíc legální cestou. Osobně si myslím, že žádný úředník nemá takové pravomoci a odpovědnost, aby musel brát statisícové odměny. Jsou to peníze veřejné. To je vám to pořád jedno?

0 0
možnosti
W

Wernher

5. 4. 2011 17:27
?!

Úředníky rád nemám, ale až doteď jsem si o Vás myslel že jste normální lidi a fandil jsem Vám. Vím že názor jednoho obyčejného občana je Vám u zádele ,ale po tomhle článku si o Vás budu už napořád myslet že jste obyčejná levičácká špína. Zmar. ;-€

0 0
možnosti
F

FiS95

5. 4. 2011 17:17
Nevidím důvod, proč by vrcholový manažer neměl brát miliony?

Pokud za ty peníze nestojí, akcionáři ho vyrazí. A ppokud to nelze, protože firma je jeho, tak má právo vzít si z ní kolik chce. To spíš platy některých úředníků za nicnedělání mě děsí. Ani ne tak jejich výše, jako počet lidí na pásce výplatní.

0 0
možnosti
SN

kuča

5. 4. 2011 16:57
Perfekt !!!

:-) R^R^R^

0 0
možnosti