Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

25. 8. 2012 18:49
Nabídka odpovědí 2

Ad 6 - Proč mají být strany placeny z našich daní, když by jim mohl stačit sponzorink soukromých osob (fyzických i právnických)?

Ad 7 - Co chcete zjišťovat při auditu ministerstev. Audity firem se samozřejmě provádí - je to ze zákona povinné. Nejen pro firmy státní.  Co si představujete pod krásným heslem audit politických stran či audit zakázek?  Co bude tento audit sledovat, jak a jaká zjištění očekáváte?

Ad 8 - Zase krásný výkřik - a všichni známe odpověď. Zdá se, že už se možná povede.  Mimochodem: proč považujete tu imunitu za až tak velký průšvih?

Ad 9 - Zákon o střetu zájmů je naplňován - pravda: ne vždy. On zejména není žádný postih za jeho nenaplňování.  Ono je často sporné, co už střet zájmů je. (Například být ministrem a předsedou komory odborníků, spadajících pod toto ministerstvo ovšem střetem jak hrom je.  Co si představujete pod "zpřísněním" zákona o střetu zájmů?

0 0
možnosti
PB

mráčidlo

25. 8. 2012 19:31
Re: Nabídka odpovědí 2

Ad 5 - v dozorčích radách by neměli sedět politici ani lidé delegovaní politiky, ale např. zaměstnanci, zástupce odborů, zástupce příslušného ministerstva, zástupce dozorového a kontrolního orgánu, ale především lidé s osobní odpovědností (trestně právní, ale tohle se Vám asi sakra nelíbí).

Ad 6 - ze zákona jsou státem hrazeny politické strany za každý hlas ve volbách + příspěvkem na fungování strany. Straníci ať si přispívají ze svých. Sponzoring strany zavazuje a nahrává korupci.

Ad 7 - Ekonomické a zákonné hospodaření v rámci zákonů ČR.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 8. 2012 17:36
Nabídka odpovědí:

Ad 1 - Jste si jist, že do politiky vstupují lidé s pokřiveným charakterem?  Nebo se u  n ě k t e r ý c h  charakter pokřiví z důvodu, že "příležitost dělá zloděje".  A jste přesvědčen, že je tomu tak pouze, nebo převážně právě jen v politice?

Ad 2 - Politik nerozumí všemu a ví to (i když předstírá mnohdy opak). Konec konců to dělá i jiná "elita národa" (např. umělci, zejména herci).  Jen nevím, jak si představujete odborníky ve volené politické práci.

Ad 3 - No - jak si tu trestně-právní odpovědnost konkrétně představujete. Ta musí obsahovat  a/ nezákonné jednání, b/ v mnoha případech úmysl.   Uveďte některé činy politiků (zřejmě zejména odhlasování zákona), které byste chtěl stíhat a jak. (Ale kecá se o té odpovědnosti hezky, že?)

Ad 4 -  Zde je odpověď jasná. Je faktem, že pomalu kroky k tomuto cíli směřují. Jen nevím, jak s rodinnými příslušníky. Co když "paní politiková" se odmítne o nějakém majetku bavit. Třeba nesouhlasí s politickou činností manžela. A co dospělé děti či vnuci?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 8. 2012 18:51
Re: Nabídka odpovědí:

Vypadlo Ad 5 -   Kdo by měl sedět jako zástupce majitelů v orgánech podniků a institucí, když ne politici, v krajním případě vysocí úředníci "majitele" (tedy státu, kraje, města)?  "Odborník"?  Odborník na co?  A kdo ho jmenuje?  Politici!!

0 0
možnosti
L

Leopoldo

25. 8. 2012 16:26
Protoze jinak

by byl nedostatek politikú.

0 0
možnosti
PB

mráčidlo

25. 8. 2012 16:45
Re: Protoze jinak

;-DR^, více peněz ve státní kase a fungující stát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...