Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

13. 4. 2011 16:52
Možný pohled

Pane autore, nelze opomenout jeden důležitý moment který se významně prosazuje, a to je směs drzosti a odvahy vyvěrající z požadavků doby, poháněný svéraznými snahamí být aktivní  za každou cenu. tím se prosadit a být takříkajíc in. Jinými slovy řečeno, křečovité dobývání úspěchu. Ve hře jsou dva póly, a to  jednak agilní blbci a na druhé straně ještě horší inteligentní gauneři.Jakmile se to promíchá a je volné pole je to horor - jak ukazuje  dnešní doba u nás. A hned vedle toho bych viděl zásadní problém, že otázka charakteru a právního povědomí našich politiků obecně zůstává někde za devatero řekami a horami.  8-o 

0 0
možnosti
PB

buřinka

13. 4. 2011 17:30
Re: Možný pohled

S tím nelze než souhlasitR^. Morálku a nekritické sebevědomí jsem do své úvahy schválně nezařadil, aby nedošlo k ředění tématu, ale samozřejmě to tam patří.

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 4. 2011 15:21
Špičkový odborník má špičkově pracovat ve svém oboru.

Politika není obor. Politiku nemají dělat odobrníci na něco, ale lidé s politickým talentem a životními zkušenostmi.

Politický talent se pozná podle toho, že se ten člověk prosadí - hlavně ve vlastní partaji.

Životní zkušenosti se dají nasbírat v průběhu života, má-li ho člověk dostatečně těžký a komplikovaný.

Aby v čele státu stáli dobří politici s dostatečnými životními zkušenostmi lze zajistit tak, že se stanoví omezení pasivního volebního práva délkou praxe: do obecního zastupitelstva nechť kandiduje ten, kdo má aspoň 21 let, do krajského zastupitelstva jen ten, kdo byl aspoň jedno celé volební období členem obecního zastupitelstva. Do sněmovny by pak směl kandidovat jen ten, kdo byl aspoň dvě volební období členem zastupitelstva územního samosprávného celku, a co senátu pak jedině ten, kdo byl aspoň jedno celé volební období poslancem nebo uvolněným zastupitelem územního samosprávného celku.

0 0
možnosti
PB

buřinka

13. 4. 2011 16:06
Re: Špičkový odborník má špičkově pracovat ve svém oboru.

V tomto si s vámi dovolím nesouhlasit. Samozřejmě je dobré, když politik má zkušenosti ve státní správě, s komunální politikou,..., v tomto bodě se nerozcházíme. Ale domnívám se, že ministr financí by měl být kovaný ekonom sestavující státní rozpočet, minimálně etablovaný z úzkého kolektivu takových lidí. Stejně tak ministr zemědělství by měl být vzdělání odpovídající úrovni vysoké škole zemědělské a ekonomické, ministr dopravy by měl mít dlouholetou zkušenost s řízením dopravy,... jistě mi rozumíte. Ale myslet si, že když jsem 2 období starostoval v zapadlé lhotě o 400 obyvatelích, že jsem skvělý politik a mohu dělat ministra čehokoli je asi blbost.

0 0
možnosti
S

stepulka

13. 4. 2011 11:08
.. proč nám to nevadí?

Zkrátka mnoha blbcům mezi námi blbí politici nevadí. Vidím v tom přímou úměru...;-)

0 0
možnosti
PB

buřinka

13. 4. 2011 11:12
Re: .. proč nám to nevadí?

Štěpulko, hned bych z tebe udělal ministra financí, zvládáš přímou  možná i nepřímou úměru, z toho plyne, že ovládáš asi i sestavit trojčlenku;-DR^

0 0
možnosti
PM

petrik1960

13. 4. 2011 10:58
Do vrcholné politiky by měli vstupovat ŠPIČKOVÍ odborníci

a jak to chcete hroši udělat ????

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

13. 4. 2011 10:57
Tohle mi rozum nebere ...

Proč by měl do politiky chodit špičkový odborník??? To je potom blb nebo blázen, ale ne špičkový odborník ....

0 0
možnosti