Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

16. 4. 2010 13:47
Církev není žádné zakuklené zlo......

ta snůška citátů ve článku je vpravdě jednostranná.

Církev je majákem na cestě.

Ale jen pro ty co chtějí a mohou vidět.

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:06
6

6. Citace: "Ale vše je jak má být. Vše je zkouškou, která nás má učit hledat, vidět, přibližovat se k dokonalému poznání a splynutí s božským základem. S nicotou i se vším zároveň." - sama píšete, že jsme nedokonalí a teď, že máme splynout s Dokonalým. Co když se máme jen naučit, jaké je naše postavení, jak můžeme MILOVAT?

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 12:22
Re: 6

vše je možné....ale nikdo nezná a neví, co skutečně máme a proč tu jsme. Jsou to jen domněnky...ať už filosofů, kněží nebo moje...

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:05
4

4. Citace: "Nejsme stvořeni k dokonalosti,  nepatří nám právo soudit ani vládnout druhým." - jestliže přijmu tu myšlenku, že jsme stvořeni k obrazu Božímu, pak jsme stvořeni i k dokonalosti. Rozhodně tam můžeme alespoň směřovat.

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 12:27
Re: 4

Jsme li stvořeni k dokonalosti, tedy k obrazu Božímu, pak k tomu patří i všechny neřesti a Bůh věděl, že každý člověk bude hřešit. Přesto je desatero skoro samo NE.....Myslím, že zákazy lidstvo jen provokují. Mému sluchu by lépe lahodilo, například místo NEpokradeš, BUDEŠ vždy poctivý. Místo NEzabiješ, BUDEŠ si vážit života atd....Je zajímavé že věta "Budeš ctít otce i matku svou" zatím funguje docela dobře. Není to tím, že tam není onen provokující zápor?

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:05
3

3. Citace: "Hlas mojí duše mi říká, že jsme tu na zemi určeni k věčným pochybám a tudíž k věčnému hledání, jak se mimo jiné píše i v Tomášově Evangeliu." - každý čas od času o něčem zapochybuje, ale že by to byl jeho účel - pochyby - to si nemyslím. Snad hledání sebe, svého účelu, svého postavení v běhu světa.

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 12:28
Re: 3

Pochyby jsou podle mě správné. Když nebudu pochybovat o svých činech, budu jednat bezhlavě.

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:05
2

2. Citace: "Proto mě velmi rozčiluje jakýkoliv fanatický dav, který bezvýhradně věří."

- Fanatický dav asi nikdo zvláště nemiluje. Nicméně je třeba si dát pozor, aby se člověk náhle neoctnul na té druhé straně, také ve fanatickém davu. Jinak tato věta vyznívá trochu jako že lidé organizovaní v církvi jsou ten zfanatizovaný dav. Tak tomu ale podle mých zkušeností není.

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 12:31
Re: 2

Ano, fanatikem se může snát lehce každý. Lidé KDEKOLIV organizovani podléhají fanatismu snáz, než Ti, kteří jdou svou vlastní cestou. Tím ale netvrdím, že všichni křesťané jsou zfanatizovaní. Určitě je i spopusta laxních věřících....proto například polky jezdily na interrupce k nám.

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:03
1

Trošku mi ten příspěvek připadá jako obraz nitra pisatelky. Asi má nějakou velmi špatnou zkušennost s církví (snad s katolickou ?).

A teď k závěru článku:

1. Citace: "Jsem zastáncem toho, aby každý svobodný člověk svobodně myslil a hledal

pravdu, obracel se ke své duši, k informacím hluboko ukrytým a přesto

připraveným nás kdykoliv obohatit." - Proč ne? Je to hezký postoj. Ale proč odmítat svaté knihy a společenství věřících?

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 12:34
Re: 1

Zbultrane, já neodmítám spoky věřících, jen se snažím upozornit na skryté zlo toho, když člověk slepě věří, aniž by poslouchal své nitro. Je ale zcela dobře možné, že věřícím jejich nitro říká, že právě toto je ta správná cesta.....A proto můj závěr je, jak píši v článku, že vše je tak jak má být.  Suiza

0 0
možnosti

Ariza

12. 4. 2010 9:11
křeťanská víra

mě přijde strašně jednostranná a jednoduchá. Vidím to i s příspěvků, které mi příjdou jako od vypláchnutých mozků. Křesťané se bojí hřešit na základě jednoduchého desatera, ale neuvědomují si, že tím, že nebudou hřešit se vyhnou zkušenosti a tím i poznání. Udržují se v izolaci v bublině tzv. "dobrého života." Ale co je to dobrý život? A když už zhřeším, má mi stačit, že mi nějaký kněz udělí pár otčenášů? To mě má očistit??? Podle mě, čím starší náboženství, tím více odpovídá skutečné podstatě Boha a naší existenci. Co takhle nakouknout do staré Číny, 2400 let před Kristem....

0 0
možnosti

Zbultran

12. 4. 2010 10:11
Re: křeťanská víra

Arízo, Tvůj soud je velmi odvážný. Ale řekl bych trochu zbrklý. Usuzuješ podle pár příspěvků zde nebo několika rozhovorů, které jsi možná vedla s praktikujícími křesťany. Mluvila jsi s duchovním nebo křesťanským filosofem? Tvůj pohled je zvnějšku.

0 0
možnosti

Anup1

10. 4. 2010 13:03
To,jaká je skutečnost

        mezi "nebem" a naší Zemí,se nemusíme dovědět až po smrti,jak se domnívá autorka.Až tak pozdě to zjistí ti,co lpí jen a jen na Bibli a přesto v ní nevidí odkazy na to,že tam nemůže být vše,že Pravdy se nám dostane ještě před koncem našeho času.Nepoznávají ani to,že ta doba je tady.Nebyli jsme necháni jen o Bibli.Dostali jsme svobodnou vůli,takže se nám mohlo dostávat a dostává jen poselství a varování.

Kdo jde v hledání svou vlastní cestou,nalézá a shledává,že Pravda je zcela prozaická.Bohužel,jsou to opět,jako za Ježíše kněží i mocní,kteří takové zprávy odmítají,nebo zaujímají pozici "mrtvého brouka",z obav o svá vybudovaná postavení.

Není to jen mé zjištění,komu otevřela cestu k poznání kniha "Ve Světle Pravdy-Poselství Grálu"Každý soudný člověk pozná,že je diktována z Nejvyšších míst,protože tak dokonale uspořádaný,rozsáhlý popis t.zv.onoho světa,( což je vysvětleno jako "svět" všech úrovní,mimo nás),by žádný pozemšťan nemohl rozhodně poskytnout.Je tam ...Pokr...          

0 0
možnosti

Anup1

10. 4. 2010 13:47
Re: To,jaká je skutečnost

....popsáno Stvoření bez mezer,vysvětleno i to,jak a proč komolí církve a různí vykladači Bible"sejmutí hříchů"Ježíšem,jak ponížili Boha k obrazu svému.

V další knize,"Andělé v hvězdných lodích"od Giorgio Dibitonto,je sděleno poselství získané na základě skutečné události v Itálii,v roce 1984.Vše,co je tam uvedeno,souhlasí i s tím,čeho se dostalo nejen mně,ale i dalším,které osobně znám.

V žádném případě tato poselství nejsou v rozporu s tím co zbylo po zásahu církví v Bibli,ale shodně poukazují na to špatné u církví vzniklých po apoštolech.Což, čím dál víc lidé vnímají a proto se proti církvím zvedá odpor....

Obě knihy lze přečíst i na internetu.(Vyhledávač Google)

0 0
možnosti

lynda

9. 4. 2010 22:58
ha-ha

zijeme v 21stoleti a vime,ze bible a jezus a to ostatni sice petri k  nasim  dejinam a k takzvanym  korenum,ale protoze je to vsechno prez dva tisice let stare,neni duvod proc o tom diskutovat.kdo chce vybere si to dobre a kdo nechce necha to lezet.ty  vsichni cernoprdelaci  nas vzdycky jen vsechny vikoristovali,ponizovali a okradali.je jedno jestli to bylo pred dveste,nebo pred tisici lety.jedineho co spojuji s krestanstvym jsou vanoce,ale i ty jen z tradice.omlouvam se jestli nekoho sokuji,ale takove to pro me je.

0 0
možnosti

Vikina

10. 4. 2010 2:11
Re: ha-ha

Třináctiletým holkám by měli sem zakázat přístup! Ať si čtou svá Bravíčka a nalepují umělý řasy, to je pro ně nejdůležitější.

0 0
možnosti

IoannesBaptist

9. 4. 2010 17:39
Autorka

si vytvořila svůj vlastní - naprosto falešný - obraz církve, a s tímto obrazem se pak statečně vypořádala. To ovšem vůbec není originální metoda, takhle to dělá kdekdo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...