Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

plysak

7. 2. 2012 17:19
otázky, otázky, otázky....

poslední dobou tu kladeš spoustu otázek, ale kde nabízíš odpovědi?

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

7. 2. 2012 17:49
Re: otázky, otázky, otázky....

Předpokládám, že na všechny si pozorný čtenář dokáže odpovědět sám. I já mám odpovědi. Jsou obsaženy v mých příspěvcích. Odpovědí na všeobecnou nedobrotu ve společnosti je každodenní poctivá práce na všech úrovních. Společnost, která se zajímá o veřejné dění. Průhledné financování ze státního rozpočtu, rovněž na všech úrovních. Transparentní zadávání veřejných zakázek s kompletním průběhem zveřejněným k všeobecné kontrole. Efektivní vybírání daní, vyrovaný rozpočet a štíhlý stát. Ve druhé fázi vyrovnání se s těmi, kdo kradou a umožňují krádeže. Kdo je proti?

0 0
možnosti
V

Vhelsing3

7. 2. 2012 15:44
Demokracie je hlavne o zodpovednosti....

A kdyz se podivate na tuhle nasi zem...tak jen vidite, kolik lidi bere svoji zodpovednost vazne...a kolik ne...

Proste jaky si to udelas, takovy to mas....To je demokracie....

To ze vetsina lidi v tomhle state neumi ani zodpovedne volit...to neni problem systemu, ale nas....Zlodejiny, tunely, vsechno je i vina vsech co od 89tyho vhodili ten volebni listek...

Ale skoro nikdo si to neuvedomuje....A dokud si to lid neuvedomi, a neprizna svuj podil viny, tak se v tomhle state nic nezmeni....jen se budou tam nahore stridat stejny tvare, stejni zlodeji, stridat se v klidu u korytek a smat se nam do obliceje, jak jsme naivni a b...bi.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

7. 2. 2012 17:07
Re: Demokracie je hlavne o zodpovednosti....

Aha, a ktoráže je tá Vaša "zázračná" strana, ktorú hlupák volič nepodporil? No schválne, nech sa zasmejeme.;-)

0 0
možnosti
PB

mráčidlo

7. 2. 2012 14:25
Je zajímavé,

že v diskuzích je vždy nejvíce slyšet ta křičící menšina. Proč asi ;-D

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

7. 2. 2012 14:11
Systém je nastavený tak, že rovnica vo Vašom titulku

je bohužiaľ pravdivá.

Politická strana je v podstate inštitúcia, ktorej prvoradý záujem je jej vlastné zachovanie, rozšírenie, zbohatnutie... Aby toto dosiahla, potrebuje peniaze. Priamou cestou ich nezíska. Od toho slúži systém štátnych zakázok a sponzorov. Sponzor dostane "výhodnú" zakázku, ktorá sa rovná okradnutiu daňového poplatníka. Časť zisku z tohoto kšeftu sponzor pustí do straníckej kasy. Jednoduchá matematika. Čím viacej partaj okradne občana, tým viacej si zarobí. Kde tu vidíte nejaké miesto pre to "nejlepší pro svůj stát a občany" ?8-o

Tento princíp funguje na všetkých stupňoch, v regiónoch možno ešte výraznejšie než vo vrcholnej politike. Ak zvolíte "novú stranu", tá zapadne do tohoto systému a začne sa chovať podľa jeho pravidiel.

Spoločnosť proste vyzerá tak, ako má nastavené pravidlá. Tá súčasná ich má nastavené podľa rovnice vo Vašom titulku.

1 0
možnosti
MP

Martin5.35

7. 2. 2012 13:43
Zamyslete se

Moc prosím, zvedně te se. Poslední dobou je to jen trapná politická agitka, vraťte zpátky původního Hrocha!

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

7. 2. 2012 14:07
Re: Zamyslete se

Ano, můžu psát o veselých příhodách ze života. Ale stále si myslím, že máme možnost změnit poměry ve společnosti a to tak, aby byla spravedlivější. Stačí jen chtít. To, že jsem se stal poutníkem Hrochem a vytvořil projekt Putování Hrocha, bylo vlastně jen odmítnutí zaběhlých praktik nejrůznějších nadací a "charitativních" organizací. Překvapuje mne, že je nám to stále jedno, co se v tomto státu děje. Že nám nevadí bezuzdné rozhazování společných peněz v rámci nejrůznějších pseudoprojektů. Kam až to chceme nechat dojít?

V čem byl původní Hroch lepší?

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

7. 2. 2012 12:49
co to je za pitomou úvahu

Primitivnější žvást jsem fakt neslyšel, neuvěřitelná ukázka pivně filozofické zakrnělosti.

Demokracie, vážený autore, znamená, že si jakožto občan státu s rovnými právy můžete dovolit tu drzost rozhodovat o tom, koho si přejete vidět v čele státu. To, že vy jste si zvolil oligarchy a mafiány, je jen a jen vaše pitomost. Neurážejte tedy demokracii podobným žvaněním, kterým jen sám sebe usvědčujete z ignorance.

Demokracie je v pořádku. Pokud si v ní voliči zvolí zkorumpované defraudanty, mají, co chtěli! A můžou nadávat jen na sebe.

"Svoboda" neznamená "možnost páchat zločiny dle libosti". Ale tohle vy nedokážete pochopit, radši byste zas byl v bolševické kleci s denní porcí šlichty na příděl, rozkošná a pravidelná jistota. Na nikoho byste neměl dovoleno nadávat, neměl byste právo o čemkoli spolurozhodovat, a byl byste v podstatě spokojený. Demokracie je pro někoho, jako jste vy, příliš dobrá.

2 0
možnosti
KB

Kolokol

7. 2. 2012 13:21
Re: co to je za pitomou úvahu

Pravdu díte.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 2. 2012 12:02
nějak tak

Samozřejmě ještě jednodušší, v případě těch příjemců sociálních dávek bylo zřídit nějakou veřejnou vývařovnu, kam by si došli sami na nějaké jednoduché a levné jídlo z kotle do misky sami...

0 0
možnosti
MB

mbem

7. 2. 2012 11:34
Svoboda

Svoboda znamená, že politik nemusí vedět, co je pro občany třeba a co ne, protože ve svobodné společnosti jsou to práve ti občané, kteří vědí nejlépe, co je pro ně třeba a obstarají si to sami, za svoje vlastní peníze, které nemuseli tomu politikovi odvést.

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...