Diskuse

Totalita?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

2. 10. 2011 22:28
Řízenou demokracii

kouzelně definovali před 43 lety Šimek a Grosmann: Řízená demokracie je, když si lid vládne prostřednictvím svých volených orgánů. - Ano, a já bých k tomu dodal, že orgány volené jsou řízeny orgány nadřízenými, a orgány nadřízené jsou řízeny orgány spřátelenými.

Když Ústavní soud nedávno posuzoval ústavnost Lisabonské smlouvy, prohlásil mj., že evropské integrační procesy jsou evoluční. Ale v evropských strukturách chybí klasická rovnováha moci výkonné, zákonodárné a soudní (viz studie německého exprezidenta Herzoga http://www.obcinst.cz/cs/evropa/Evropa-zbavuje-nas-a-nase-zastupce-vlivu-c1289/ ) a centralizační tendence jsou nyní zvláště výrazné a mnohde prokazatelně destruktivní. Tento proces lze ve výrazné analogii nazvat PLÍŽIVÁ KONTRAEVOLUCE.

1 0
možnosti
I

Inzheim

2. 10. 2011 22:07
A tak asi

proto slušný poctivec do politiky nevkročí,-- za druhé takové hvězdy byste v českém mumraji určitě nenašel,-- a za třetí pracující je k tomu, aby poctivě pracoval a nekecal místo práce nesmysly,-- protože takových ukecaných šibalů máme stohy, -- už i ten Gottwald místo demográcije hlásal na každém rohu 3krát:: ""Více práce republice== to je naše agitace !!!""

0 0
možnosti
JJ

1888

2. 10. 2011 22:55
Re: A tak asi

Co by ti slusni poctivci delali v politice kdyz jak rikate tam ani jeden nevkroci. Naopak slusny poctivec prenecha politiku neslusnym nepoctivcum, ma klid a svoji slusnou poctivost. Jakmile spatri politika tak si rekne "aaa neslusny nepoctivec" a hned je mu jasno kdo je kdo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Kolo, turistika, zpěv, někdy stačí třeba ptačí.

Seznam rubrik