Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Matěj Čadil

24. 2. 2011 14:13
souhlas s výhradami

Naprosto souhlasím s postřehem o vyprázdněnosti politiky a tím že za to můžeme my, respektive voliči, kteří volí stále dokola ty samé politiky, kteří dohromady nic pořádného nedokázali i když měli šanci, jenom vedou hezké řeči.

Mám ale výhrady v souvislosti s prezidentskou kandidaturou. Kritizujete paní Němcovou za to, že není spojena s nějakým výrazným tématem a její jedinou předností je to, že dobře vypadá, je slušná, korektní a nekonfliktní. Ale není právě tohle pro případnou hlavu státu spíše pozitivní? Hlava státu má ideálně reprezentovat a sjednocovat všechny občany. Je pro takovou funkci vhodný politik, který si udělal kariéru na prosazení nějakého kontroverzního tématu, které rozděluje občany na jeho příznivce a odpůrce? Nemyslím si. A dokonce i když budu s politickými postoji takového člověka zrovna souhlasit. Psal jsem něco o tom v článku Češi by chtěli nestranickou hlavu státu http://cadil.blog.idnes.cz/c/178743/Cesi-by-chteli-nestranickou-hlavu-statu.html

0 0
možnosti

Matěj Čadil

24. 2. 2011 14:19
Re: souhlas s výhradami

Samozřejmě že takové předpoklady málokterý politik může splnit a pouhá nekonfliktnost kandidáta není zrovna ideální argument, proč jej zvolit. Také když budou proti sobě stát dva nekonfliktní kandidáti, podle čeho pak volit.:-/

Z těchto důvodů jsem dospěl k názoru, že vhodnějším a logičtějším státním zřízením je monarchie, kde je hlava státu zcela mimo politickou sféru - příkladů ve vyspělé Evropě je mnoho. A nemusí jít čistě o kladeče věnců; panovník může dobře plnit kontrolní roli vůči politikům - lépe než prezident, který má vždycky vazby na některou ze stran. více k tématu na http://www.promonarchii.cz

0 0
možnosti
A

Altheus

21. 2. 2011 10:25
Docela dobrý článek..

Myslím, že není třeba se vyjadřovat k části o paní Němcové a o prezidentské kandidatuře obecně. To jsou jen obrazy. To hlavní je na konci článku. Naše politika je vyprázdněná, ale to není nic nového. Velká pravda ovšem je, že při všem tom bordelu se dnes spokojíme s hezkými řečmi a dobře vypadajícím řečníkem.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

21. 2. 2011 7:35
Moc nechápu co mělo být účelem

Vašeho článku. Je to dost velký blábol. Vyřizujete si účty s Vaší bývalou stranou a nebo přímo s paní Němcovou? A nebo se chcete zalíbit jinému táboru a doufáte, že tím zvýšíte svou cenu?

A jak si představuje ideálního kandidáta na prezidenta? Jako člověka, který celý život říká, že jím být nechce, když ho někdo navrhne tak bude dělat dlouho fóry a potom řekne tak teda jo, když nemáte nikoho jiného?

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

21. 2. 2011 7:59
Re: Moc nechápu co mělo být účelem

Nejsem nadšená z toho, jaké nízké pohnutky k napsání článku mi přisuzujete. Ale co se dá dělat... Ještě se nenašel člověk ten, který by se zavděčil všem:-)) A moje psaní jsou jen postřehy občana k tomu, co vidí okolo sebe.

0 0
možnosti
MB

motýl bombardér

21. 2. 2011 1:11
.

politika je vlastně vyprázdněná. 8-o

0 0
možnosti
N

notordluhousek

21. 2. 2011 0:53
nemcova rekla neco rozumneho

nebo umirneneho ???? ;-D;-D;-D

kdyby tohle delala tak by se do spicky nedostala. prave protoze obcas mela pod palcem nejklasictejsi modrou demagogii prekombinovanou s ostrymi utoky, proto je tam kde je. jinak loutka a nic zajimaveho

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

20. 2. 2011 23:50
Perfektní článek, skvělé postřehy!!!

R^ Díky! Opravdu čekáme na politiky, kteří začnou pojmenovávat věci jejich pravými jmény. Kde jsou?

A kde jsme my občané? Umíme číst mezi řádky v té šarádě, co nám je každý den předhazována? Umíme si seřadit fakta a z nich opravdu rozumět, o co jde a o co se hraje? Zdá se, že autorce tohoto blogu to docela jde....

Domnívám se, že Miroslava Němcová není jenom taková neškodná, bezbarvá a vždy dobře upravená dáma. Zdání klame.

0 0
možnosti
RK

romualda

20. 2. 2011 21:24
maskoti

Nezapomínejme na její aféru s tím, že půjčovala služební auto synovi, také na to, jak tvrdila, že chápe demonstrace kvůli politikům. Jinak se paní Němcová blíží politikům, kterým se říká "maskoti" - tedy ti, kteří jsou populární, ale přitom toho moc nedokázali  nebo pohořeli, když něco dokázat měli. Jmenujme např. Dienstbier, Dlouhý, Gross, Buzková, v současnosti hlavně Schwarzenberg.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

20. 2. 2011 23:27
Re: maskoti

Porovnávat takové nuly nebo spíše záporná čísla jako je Gross nebo Bobošíková s knížetem je nefér. Jinak Schwarzenberg je velmi platný člen naší politiky a jako ministr zahraničí má obří úkol napravovat škody způsobené Klausem a pokusit se učinit naši zahraniční politiku více pochopitelnou a věrohodnou pro naše spojence. 

0 0
možnosti
MB

motýl bombardér

20. 2. 2011 21:06
Václav Klaus

je také milý a nekonfliktní a za své zvolení komunisty jistě nemůže. R^

0 0
možnosti
JD

King_Feanor

20. 2. 2011 22:07
Re: Václav Klaus

no právě..;-D

0 0
možnosti
JK

Brkleš

20. 2. 2011 21:05
Ani jeden z navrhovaných

kteří dosud byli zmíněni nemají kredit. Vše snad s výjimkou Švejnara jsou politici, nechci říci zkrachovalí, ale blížící se zenitu, protože jsou tam dlouho. Celé to na mě působí, že si hledají trafiku a po případném zvolení vlastně uvolní své dosavadní místo jinýn spolustraníkům. Děkuji, nechci. Lépe by odpovídala nějaká osobnost nespojená přímo s politikou, která má u veřejnosti přirozený kredit, např. pan profesor Pačes nebo někdo takový. Je ovšem otázkou, jestli by chtěli v tom znovuzavedeném Absurdistánu být jeho čestnou hlavou.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

20. 2. 2011 20:25
Němcová je pevně napojená

RE: vůbec si ji nespojuji s nějakým tématem..

Já paní Němcovou úzce spojuji s Klausem, otcem zakladatelem zločinného mafiánského systému, ve kterém žijeme. Němcová je jeho věrný nohsled, což jí také pomohlo získat stávající pozici v ODS, která je (dle slov Topolánka) řízena kmotry.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz