Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

důchodce

10. 12. 2008 14:16
Onomu candrbálu,

eufemisticky nazývaného kongres ODS jsem věnoval svůj drahocený čas důchodce celou dobu jeho trvání. V marné naději, že se přece jen najde část delegátů, kteří se alespoň pokusí vyčistit onen Augiášův chlév. Bohuže zcela marně. Až zcela nakonec, jako host, konečně někdo nazval věci jejich pravým jménem. Spolek profláknutých jedinců se nechal znovu posadit ke korytům a tím téměř s naprostou jistotou položil partaj na máry. Patrně bude to umírání dlouhé a o to bolestnější, ale nelze přece očekávat od hrobařů jež způsobují zánik náhlé prozření, zásadní změnu charakteru, myšlení a jednání. Koryta sice byla zachována, zdánlivá obroda se však nekoná a ani konat nemůže. Neb takové podivné figury jako Tluchoř, Langer, Topolánek - a v pozadí všichni ti Dalíkové...

0 0
možnosti
S

snegon

10. 12. 2008 13:19
Taky karma, i když

mi ODS od začátku připadala jako Klaus a podržtaškové.

0 0
možnosti
LU

pidla

10. 12. 2008 12:52
Karma ,

ano, je to tak, já zase znám pana Tluchoře, pana Ševčíka jen zpovzdálí, mohu srovnat.R^

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

10. 12. 2008 12:43
S myšlenkou obecně souhlasím,

ale s tím umlčením na kongresu bych to viděla přece jen jinak. Byl určen limit, do kterého se všechny příspěvky mají vejít. Pokud ho někdo - kdokoliv překračoval, včetně hostů, bylo mu naznačeno, že je přes. Nikdo nebyl přerušen a vyhozen v půli věty. Toto bylo naznačeno i p.Ševčíkovi, který se ohradil a do pléna řekl - když to tedy nechcete slyšet - a ozvalo se docela mnohohlasné - chceme. Takže pokračoval bez námitek moderátora, asi na 2 násobek povoleného limitu. A že je teda nešetřil, to se musí uznat. Takže hlavní téma vašeho článku je poněkud neobjektivní, nemyslíte?

0 0
možnosti
MU

mazlikuzlik

10. 12. 2008 12:55
Re: S myšlenkou obecně souhlasím,

Myslím, že to bylo trochu jinak. Všem byl hlídán časový limit, ale byli upozorněny a nechali je bez problému doříct pár vět.

Ševčíka Tluchoř hned utnul uprostřed věty a nechtěl ho ani nechat domluvit. Skákal mu doslova. U ostatních se tak nedělo.

Navíc Ševčík promlouval jako předposlední a myslím, že 2-3 minuty navíc už neznamenaly žádné drama.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 12. 2008 12:24
Odchod Klause

signifikuje jediné: Klaus se nezmění. Tam, kde nejedou přesně podle jeho not jsou hlupáci, se kterými On nemůže nic mít. To je jediný smysl odhodu Klause.

0 0
možnosti
C

cojanato

10. 12. 2008 12:05
Vy ráda píšte o všem, že? Tak pište raději ......

....o tom, čemu skutečně rozumíte a o čem něco objektivního a pravdivého víte. Nevím jak komu, ale mě připadáte dosti naivní se svými názory.

Milá autorko, to že někdo krotil nebo usměrňoval rudomodrého, socialistického ekonoma a bývalého aktivního bolševika, nebude zase tak tragické a ani pro něho. Lze chápat, že se Vám vysoký pan Ševčík jeví jako osobnost charismatická, přesvědčivá a s darem mluvy. Je pravda, že jako chlap, i přes svůj věk, vypadá dobře, je vysoký, má bohaté a dokonce dlouhé vlasy, prostě pro některé ženy asi přitažlivý zjev. Tak přiznejte, že se Vám líbí jako chlap. Jenže vážená, tady jde o politiku a vážnější věci, než nějaká fyzická přitažlivost a falešné charisma Ševčíkovo. Je to jen bezsásadový mluvka a takových překabátěných a infiltrovaných "odborníků" je i ve Vaší ODS dost a dost. Ale takoví Vám zřejmě nevadí. Za bývalého režimu by z Vás a Vašich názorů měli soudruzi určitě upřímnou radost. No, možná mají radost i nyní.

Co Vy na to?

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

10. 12. 2008 12:29
Re: Vy ráda píšte o všem, že? Tak pište raději ......

Váš příspěvek absolutně nechápu... Pan Ševčík není člen ODS a nikam se necpe. Tak nechápu proč každému tak vadí. Nemohu si pomoci - když vedle sebe postavím pana Tluchoře a pana Ševčíka - a to ani nemusím vědět kdo kdy kde byl něčeho členem - hned se zorientuju v tom, kdo je více přesvědčivý. Umím si udělat sama názor na lidi, mám na to své metody a opravdu mě nepoučujte o tom, kdo mám nebo nemá falešné nebo skutečné charisma:-)) Už mám něco za sebou, živím se obchodováním a s naivitou bych asi daleko nedošla. I nadále se budu řídit svými zkušenostmi a instinkty, ještě mě nikdy nezklamaly! 

0 0
možnosti
HG

Víťa Jakoubek

10. 12. 2008 11:05
situace je následek delšího vývoje

Problém ODS se táhne už od Sarajeva. Klaus si značil své ovečky křížkem nebo kolečkem a kdo dostal křížek, musel odejít. Kdo mohl zůstat byli vesměs Klausovi patolízalové, kteří nic jiného než pochlebovat a zabednit si hlavu rádoby pravicovými dogmaty. Ti co odešli měli morální problém v takové straně setrvat a byli účelově označeni za zrádce.. Dneš má ODS ve vedení intelektuály jako pana Chrchela z Prahy 13.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 12. 2008 12:25
Re: situace je následek delšího vývoje

R^

0 0
možnosti
HM

Hank Moody

10. 12. 2008 10:04
Pokousel jsem se najit

nejake clanky toho "spickoveho ekonoma" Sevcika v impatovanych odbornych casopisech (ne v Rudem pravu nebo MF Dnes) a pohorel jsem. Asi to zase takovy odbornik neni. Nasel jsem jen, ze byl pred 1989 v KSC a ucil politickou ekonomii na komunisticke VSE. Optimalni leader kandidatky ODS, jak napsala autorka. 8-o

0 0
možnosti
HM

Hank Moody

10. 12. 2008 10:24
Re: Pokousel jsem se najit

...impakTovanych....

0 0
možnosti
PV

petrs51

10. 12. 2008 9:43
Poslechněte si video

na youtube a zjistíte, že Tluchoř na Ševčíkovi chtěl jen , aby dodržel čas projevu jako ostatní. Vyvozovat z toho nějaký boj mě připadá hodně absurdní. Tímto způsobem vyrábí kauzy Blesk.

0 0
možnosti
RP

r0p0

10. 12. 2008 8:50
Pan Ševčík má sice mé sympatie,

protože se pohybuje v politice už od listopadu 89, což neopomenul ani ve svém projevu :-) ale jinak od té doby plácá páté, přes deváté. Přirovnávat Lisabonskou smlouvu k Mnichovské dohodě je laciná propaganda, hraničíci se "sviňárnou" (páni cenzoři snad toto označení prominou), protože tehdy se nás na podpis nikdo neptal a to je nezanedbatelný rozdíl. Takže takové kidy, ať si nechá pro své kolegy na půdě Liberálního instititu.

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

10. 12. 2008 9:01
Re: Pan Ševčík má sice mé sympatie,

No vidím, že pan Ševčík štve více lidí, nejen nevýrazné členy ODS:-)) Nicméně uvedla jsem ho jako obecný příklad, který měl ilustrovat změnu přístupu ODS k silným osobnostem. Evidentně touto změnou přístupu trpí celá společnost - což je pro mě alarmující! 

0 0
možnosti