Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

15. 4. 2008 14:47
souhlas

R^ R^ R^

pan senator Kubera je borec!

http://www.cenastatu.cz

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 3. 2008 18:13
Uhodila jste hrebik na hlavicku

i kdyz pro mne je to davno znala skutecnost. Tyka se to vlad na vsech urovnich, statni, krajske, obecni, druzstevni.

0 0
možnosti
JH

woodoo_woodoo

19. 3. 2008 17:20
Výborný článek a pravdivý.

máte karmuR^

0 0
možnosti
PJ

patockajan

19. 3. 2008 17:14
Divná logika

Vyjasněme se logiku vašich tvrzení. Tvrdíte, že státní je téměř vždy synonymem pro nehospodárné. Jako příklad uvádíte teambuildingovou rekreaci ministerských úředníků. Tedy teambuildingová akce je nehospodárná aktivita, otázka je proč? Nemá efekty, které slibuje? Je vám namítáno, že soukromé firmy si také teambuildingové akce dopřávají. Tam je to ale podle vás v pořádku, protože jde o soukromé firmy. Tak tady ale ta logika začíná trošku haprovat. Tak buď je teambildingová akce špatná investice do lidí a v tom případě jsou nehospodárné JAK SOUKROMÉ TAK STÁTNÍ organizace, anebo je to nehospodárné jen, pokud to využívá státní sektor, a v tom případě by mne zajímalo proč. Argumentovat, že do soukromého nám nic nemusí být, je hloupost, protože to na samotné rozlišení hospodárnosti-nehospodárnosti žádný vliv nemá....

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 3. 2008 18:22
Re: Divná logika

Statni organizace pouzivaji penize danovych poplatniku a neekonomicky a ztratove je premenuji na lidu uzitecnou hodnotu. Nemaji skoro zadnou zodpovednost za ucinnost a nepodlehaji kriteriim uspechu. Jejich cinnost se da vetsinou lepe provadet soukromymi firmami. Soukrome podniky, ktere nedobre hospodari, eventuelne zahynou. Statni masinerie vsak vesele pokracuje dal.

Dale se vytvari dve tridy obyvatel, ti, co pracuji pro stat a ti druzi v soukromem sektoru. Ti prvni jsou odmenovani bohate bez ohledu na vysledky, ti druzi tvrde pracuji bez jakychkoli zaruk.

0 0
možnosti
PB

BondraP

19. 3. 2008 16:52
Uspory

Mozna by nam autorka mohla vysvetlit, proc  kdyz dalnici stavi stat, a souhlasim, ze i v tom pripade je zakazka tak o 45 procent prodrazena, to vyjde porad levnejc, nez kdyz se stavi v ramci PPP. Krasnym prikladem je dalnice do Ostravy, kterou po zkusenostech s Izraelci nakonec stavi stat ve vlastni rezii, presto levnejc.

0 0
možnosti
JH

woodoo_woodoo

19. 3. 2008 17:21
Re: Uspory

protože to s izraelci upekli hoši z ČSSD;-)

0 0
možnosti
PB

BondraP

19. 3. 2008 16:48
Dane

A paradoxne  urednici si to taky castecne plati ze sveho-neni v tomhle state spolehlivejsi skupina danovych poplatniku, nez jsou zamestnanci statu. Ty dane odvadet musi a optimalizace u nich neprichazi do uvahy. Ani auta bez DPH, ani pocitace v jejich domacnosti jako danove uznatelny naklad bez DPH udajne k vykonu podnikatelske cinnosti. A co myslite, kdyz jede podnikatel ve svem Volvu XC 90 s mrizkou, koupenem bez DPH na dovolenou s milenkou do Tater, nebude hotel, cely pobyt i naklady na cestu polozkou snizujici zaklad dane? Bude, pokud se tam dvakrat sejde s "obchodnim partnerem" nebo "klientem". Vetsina "podnikatelu" dane neplati, takze ty urednici tam taky jezdi za sve penize-ktere statu odvadeji formou dane z prijmu, DPH, spotrebnych deni, dane z nemovitosti a podobne. A prumerny urednik se dostane na poradu maximalne do 3hvezdickoveho hotelu, maximalne do 100 km od pracoviste. Rozhodne nepoleti na poradu na Seychely nebo do Kene.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 3. 2008 18:25
Re: Dane

Co ti statni urednici vytvorili? Pouzili dane poplatniku, z nichz cast zaplatili jako svoji dan.

0 0
možnosti
PB

BondraP

19. 3. 2008 16:34
Naivne

Autorka vypada mlade, mozna proto je tak naivni. Ja taky nejsem stary, bude mi 29, ale tak naivni uz nejsem. Je zajimave, ze plyn i elektrina staly min, kdyz byl CEZ i plynarny statni. A stejne povinne ruceni na auto stalo min, kdyz byl v tehle oblasti monopol. Mozna to autorku prekvapuje, ale i urednici potrebuji vyjezdni porady, proste kolektiv se musi stmelovat i v ramci statni spravy, nejen v soukromych firmach. Jasne, banky si tyhle team building vikendy plati ze sveho, ne z dani, ale ten zisk je tvoren vasimi poplatky za prichozi platby, za vybery z bankomatu a podobne veci, ktere ve skutecne civilizovane a kapitalisticke zapadni Evrope neznaji. A mozna by se autorka divila, co se stane, az se ze zdravotnich pojistoven stanou a.s. se zahranicnim vlastnikem. Na Slovensku to uz tak maji, a urcite to nebyla zmena k lepsimu.

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

19. 3. 2008 16:58
Re: Naivne

Milý pane,

je mi 42 a mám už ledacos za sebou. A kdybych své názory neměla prodiskutované, podložené četbou a studiem, tak bych si je nedovolila takto vehementně interpretovat:-))

Každému bych doporučila si přečíst knihu A. Hayeka - Cesta k otroctví - velmi zajímavé čtení... Myslím, že že jsme si už pěkně našlápli - a to v celé Evropě...

0 0
možnosti
L

Lavet

19. 3. 2008 16:13
Tady zase nekdo objevil Ameriku

Jenomze pani blogerko, proti tomu se pri volbach stavi cisty populismu s davkami a prerozdelovanim...k mladi patri idealy, ale az budete matka s dvema detmi na materske (nedej boze samozivitelka), budou Vam pravicove idealy uplne ukradene. Tyhle agitky praporecniku ODS me dokazi spolehlive vytocit. Rika Vam neco celospolecensky koncenzus? Clanek mi spis pripomina uvod do nejakych makroskript v prvnim rocniku VS. Jen pro uplnost, jsem pravicovy volic, ekonom.

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

19. 3. 2008 16:17
Re: Tady zase nekdo objevil Ameriku

Milý pane,

jsem matka s dvěma velkými dětmi - dcera studuje VŠ, syn je na střední škole. Takže - nezlobte se - trochu vím, o čem mluvím:-)) A ne vždy jsem na tom byla tak dobře, jako teď. Když byly děti malé, musela jsem třeba vyjít s dvacetikorunou na den. Ale nikdy jsem si nestěžovala a pravicové ideály jsem neopustila. Asi to bude tím, že si velmi cením lidské svobody - hlavně té své:-)) A o dětské přídavky jsme si s mužem nežádali nikdy - i když jsme na ně měli nárok. To jen na vysvětlenou...

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

19. 3. 2008 13:22
No a proto je potřeba státní a prosperující Budvar

který přináší denně 1 mil do státní kasy, zprivatizovat. Aby bylo potvrzeno heslo. komunisti by to vymývání nezvládli lépe. Autorkla však je zásaditá a to je hlavní, i kdyby trakaře padali.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

19. 3. 2008 13:15
jedna malá zpitomělá holka

Jako zkouška z psaní vyhovující. Podmět a přísudek většinou nechybí. Obsah? Jednoduchý blábol.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz