Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Jakákoliv líbivá teorie nemá význam, pokud nepřinese zvýšení obratu." To je ovšem zase pro mě myšlení poněkud nestravitelné, stejně jako povolání marketingového poradce považuji trochu za prodej schopnosti, jak nejlépe obloudit konečného zákazníka.

0 0
možnosti
Foto

Zpátky jsme už dávno. Jde jen o to, kdo ještě bude smět ke korytu. Vy se navážíte do spisovatelů, někdo další do filmařů nebo jiné kultury ... a národ souhlasně přikyvuje. Tu a tam se ještě najde někoho, komu se nezdá nějaká ta konkrétní veřejná zakázka. Ale zkuste se navézt do sportu!

1 0
možnosti
Foto

No - sport je na tom podobně:-) A lidem to začíná vadit, už to překročilo hranice slušnosti:-))

3 0
možnosti

Hip hop, techno?

Ducduc svoboda? Snad raději ani ne. Ale jinak souhlas.

0 0
možnosti
Foto

není to přece o stylu hudby, ale způsob jejich fungování - jsou jako snad jediní mimo všechny státní struktury a nedostávají žádné veřejné peníze - jako jediní!!!

0 0
možnosti

Umění a granty ovšem nejsou nepřímou úměrou, jak vy se mylně domníváte. Nemají totiž žádnou souvislost, stejně jako dílo komerční a nekomerční. To je jen velmi zúžený pohled.

0 0
možnosti
Foto

Máte v něčem pravdu, ale ne ve všem! Skutečně velké umění potřebovalo mecenáše - vzpomeňte Michelangella, 

Leonarda de Vinci  - a jiných. Samozřemě, že velcí francouzští malíři, např impresionisté, žili jako bohémové, nebo z milodarů zámožných. Ale byli i tací, ze kterých se stali velcí malíři, i když byli sami dobře finančně zabezpečeni (např. Paul Cezanne,  Henri de Toulouse -.Lotrec a jiní.) A chudák, Božena Němcová - ta  by toho napsala možná víc, kdyby měla stálého mecenáše, nemusela ustavičně třít bídu s nouzí. .A možná by ani předčasně nezemřela. A to nepíši o spoustě slavných hudebníků, (podle vás)  "přiživujících se" v minulosti u panských dvorů.  Podpora skutečného, velkého umění, je potřebná a důležitá, bulvár,  komerční a poplatné "umění" se uživí samo. Dřív považovali někteří boháči za nutné umělce podporovat, dnes si raději koupí jachtu, nebo ostrovv na Majorce.Tím nechci schvalovat to, JAK se to dělo za reálného socialismu - a možná se to děje nějakým jiným způsobem i dnes. Paušalizace všeho je ale, vážená paní,   škodlivá a nebezpečná. Zrovna jako umanutost proti nadaným  umělcům. Rv:-/.

3 0
možnosti

.... jo - milá paní autorko - všeobjímající stát zničí nakonec ÚPLNĚ VŠECHNO. Nejenom umění:-/. Svoboda se úplně vytratí a všichni všude budeme jen číslem v kolonce, pokud to nezmění nějaké DALŠÍ POVSTÁNÍ!

1 0
možnosti

........ býti básníkem je dnes stejně snadné, jako být zaměstnancem kteréhokoliv jiného národního, nebo komunálního podniku. Představte si Rimbauda, potácejícího se v hadrech po pařížských bulvárech, jak pěkně by mu štěknul levný a kvalitní kabátek z národního podniku Sako! Také Božena Němcová, narodit se o sto let později, mohla trávit neděle na Dobříši a mezi týdnem chodit na kafe k Marii Majerové. U nás holenku umělci nemrznou, ani neumírají na úbytě. Přišli na to, že nejdůležitější české přísloví zní: "koho chleba jíš, toho píseň zpívej!", a mají postaráno. A nejen oni, ale i jejich děti a děti jejich dětí.........

....napsal někdy v padesátých letech spisovatel Jan Hanč......

4 0
možnosti

Možná zkuste mně, prosťáčkovi vysvětlit, co je to svoboda ve všech smyslech toho slova. Pro vás to asi nebude poznaná nutnost. Zkuste napsat poutavý blog o všech smyslech slova svoboda. To bude čtenářská bomba.8-o

1 0
možnosti

Jistě,opravdu dobrá kniha se prosadí sama,autor kuchařky,která nabízí nejlepší recepty z odpadu by mohl vyprávět....přes 300000 prodaných výtisku toho hnusu hodně vypovídá o kultuře našeho národa...

1 0
možnosti

Zmíněnou kuchařku jsem nečetla, resp. recepty pana Hrušky neznám. Pravdou ale je, že sama se snažím zpracovat a využít vše do posledního, protože nesnáším plýtvání. Nevidím na tom nic špatného a nekulturního. Moje babička kdysi říkávala "válka na vás" když jsme něco vyhazovali. Připadalo mi to směšné, ale až posléze jsem to pochopila. To že se část národa pyšní tím, že polovina jídla vyhodí, mě o kulturnosti taky nepřesvědčuje.

Co se týká zpracování odpadu, to bych spíš vinila výrobce, zejména velké podniky.

Mimochodem příjmy mám nadstandardní, takže můj postoj nepochází z chudoby nýbrž z přesvědčení.

5 0
možnosti

To víte, když vidí jak státní kasu dojí filmaři, divadelníci, tanečníci a další, tak kdo by si nepostěžoval, že? Zejména když jede kolem zámku v Dobříši.

1 0
možnosti
Foto

Opravdový umělec má mít hlad...a ti nejlepší k závěru života peníze a slávu. Jinak to není to správné tvůrčí pnutí;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz