Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

pokud se nudíte, tak si přečtěte tento článek

http://www.blisty.cz/art/66348.html

je to sice plamenné, ale je v něm pěkně rozebráno, co se dneska děje :-)

0 0
možnosti

Co to rovnostářství? To že lidi chtějí postih korupčníků a odebrání jejich nakradeného  majetku není přeci žádné rovnostářství. Ještě jsem neslyšel, že by někdo chtěl připravit o peníze někoho, kdo si je poctivě vydělal, byť jich bylo sebevíc. Že ovšem někomu vadí třeba to, jak bohatl Martin Roman či Petr Kellner /ten za pomoci např.komunisty KOčárníka/ tomu se divit nemůžeme. Nejlepší je ovšem tato otomistická věta " Bohužel demokracie není o divadle.";-D

0 0
možnosti
Foto

Článek je v "Zaujalo", ale co na něm redakci zaujalo? Pět posledních odstavců jsou už jen prázdné fráze. Zrušit otrockou práci je správný krok, ale nebýt posilování komunistické strany, tak vláda a parlament počet otroků ještě navýší. Najednou začínají couvat. Stát může nařídit práci bez nároku na odměnu jen v případě přírodní katastrofy a při obraně vlasti.

1 0
možnosti
KF

K82a15r65e49l 71F15u49k73s34a

29. 11. 2012 7:34

Se spoustou věcí se dá souhlasit. Pokud ale napíšete, že nositelkou zdravého rozumu byla vždy pravice, tak s tím tedy absolutně souhlasit nemůžu. (tím neříkám, že by to snad měla být levice) Tam, kde jsme teď jsme právě možná i proto, že se jde zase do extrému, bez zdravého rozumu. Chce to trošku nastudovat si právně-státní filosofii.

0 0
možnosti
PK

Karma,kam to rovnostářství atd. vede je jasné.Celá EU jde do ....,tak jen zbývá fandit at je to co nejrychleji a pak začít znova a pořádně.

1 0
možnosti
KF

K88a24r72e30l 98F12u68k95s93a

29. 11. 2012 7:39

No řekl bych, že rovnostářství hlavním problémem EU není. (až tak nevidím v čem konkrétně, možná myslíte spíše v tom jak dotují Řecko a spol.). Spíše bych řekl, že to bude absolutní pokřivování trhu tam, kde by za normálních okolností mohl fungovat spravedlivě a dobře. Dále, a to je s tím předchozím spojený problém, to bude odebrání zodpovědnosti za zdravé rozvažování při alokaci kapitálu. (neboli - máme 100% dotaci - sice je to blbost, ale je to zadarmo, tak to uděláme)

0 0
možnosti
LS

Vy nemáte ráda škatulkování, ale v podstatě mezi aktivním antikomunismem a odporem ke komunistickým manýrům rozdíl v době nečiníte. Právě na takových jednotlivostech jako je zrušení veřejných prací (s podporou komunistů a socdem) roste čirý antikomunismus.

0 0
možnosti

S tím, že komunistické myšlenky prolezly celou naší společností, plně souhlasím. Ovšem spíš v podobě snahy řídit ekonomiku (když Nečas hřímá o podpoře ekonomiky prostřednictvím budování nějakých center apod), snahy získat si pro svojí zájmovou skupinu výhody oproti ostatním (např. filmaři), kolektivismu (bohatí versus chudí, Češi versus Romové...) apod.. Ovšem zrovna zákon přikazující nezaměstnaným povinné práce byl spíš důsledkem tohoto uvažování, než že by jeho důsledkem bylo jeho zrušení. Můžeme diskutovat, zda máme mít podporu v nezaměstnanosti, případně v jaké výši, zda by jí třeba nebylo lepší nahradit dobrovolným komerčním pojištěním nebo dobrovolnou charitou apod. Ovšem hrát si na nucené práce a umělou zaměstnanost, to je nesmysl. Paradoxně, který režim zaručoval "právo na práci" a nezaměstnané nazýval "příživníky?"

4 0
možnosti
Foto

Pane Šindeláři - svatá pravda! Umělá zaměstnanost je pochopitelně nesmysl, nadzvedla mě spíše ta argumentace - jakože práce ponižuje... asi jsem nezvolila ten úplně správný příklad, ale asi to byla poslední kapka a já sedla a napsala spontánně ten článek:-)

1 0
možnosti
BD

Komunistické uvažování je vidět ve všech orgánech až po prezidenta.Asi je to dějinný vývoj a je to normální.Úvahy o nezaměstaných jsou jasné. Zrušit Úřady práce jak v Německu a zavést zprostřekovatelny práce podřízené obci. A je to. Stačí si tam zajet na stáž.Já tam byl !!!V NIKDO si nedovolí nepracovat v nezaměstnanosti -ale úžad mu odpovídající práci nabídne a zaplatí !!! Kolik to je dnes nevím,ale bylo to asi Euro na hodinu + cca 2200 Euro podpora - jednotná !!!!! Každý má stejný žaludek.

2 0
možnosti
JH

2200,- EUR ? Opravdu ?

0 0
možnosti
VK

Pani autorko, mozna uz to v diskusi probehlo, nechce se mi ji cist ale jste uplne mimo. Nejde o to, ze nezamestnani nemusi pracovat ale ze nemusi pracovat zdarma v mestskych nebo statnich sluzbach. Ten zakon dosud totiz prikazoval, ze kazdy, kdo chce podporu, musi odpracovat 20 hodin verejnych sluzeb. Jinak receno verejnych praci, tedy tech verejnych praci, ktere napriklad delaji odsouzeni za nektere prohresky. A ja opravdu nechapu, proc by mel napriklad vysokoskolsky vzdelany clovek zametat cesty ci podobne. Neni prece chybou toho nezamestnaneho ze praci nema. Pokud by to jeho chyba byla, asi by v registru uradu prace nebyl.

4 0
možnosti
LS

Vysokoškolsky vzdělaný člověk by měl umět pochopit, že za podporu od všech je dobré všem odvést protihodnotu, pokud nenajde vlastní uplatnění. To není chyba všech, aby mu na jeho život přispívali, pokud je zdráv a práce schopen.

0 0
možnosti
PK

Tak jste paní Hrindová docela v diskusi "vyměkla". Ale to je dobře a ctí Vás to, že nejste takový demagog jak to vypadalo v článku. Jen jednu poznámku - problém s "flákači" a nemakačenky má každý stát, nutno ho trvale řešit, ale věřte mi, není to zdaleka hlavní problém našeho zaostávání za Západem. Dokonce jsem si myslel, že navrhnete aby senioři za to, že jim stát vyplácí starobní důchod nejenom jsou po právu zdaněni od první kačky přivýdělku ale že také takových deset hodin týdně by měly zdarma běhat s koštětěm po náměstí (návsi).

2 0
možnosti
Foto

Ano, přiznávám, nezvolila jsem úplně nejsprávnější příklad  - vzala jsem ho jako ilustraci nějakého obecného problému... Ale smyslem mého článku nebylo dopodrobna rozebírat řešení problematiky zaměstanosti. Cílem bylo ukázat, jak prakticky už dávno žijeme v "socialismu", máme omezené osobní svobody a nikod proti tomu už dávno neprotestuje...

1 0
možnosti