Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten optimismus není až tak na místě. Musila by se změnit spousta věcí, které volič sám neovlivní. Musilo by se zrušit financování stran ze státního rozpočtu. Politici by musili mít motivaci byrokracii postupně zmenšovat v návaznosti na snižování daňové zátěže, dávat víc možností občanovi aby o sobě rozhodoval sám. Přímé volby starostů, alespoň okresních státních zástupců, policejních náčelníků a vedoucích soudců by měly být samozřejmostí. Tyto místní lidi a jejich činy nejlépe známe. Absolutně zrušit vše co je povinné a nahradit dobrovolným. Minimalizovat vliv státního aparátu na ekonomiku. Je toho velmi mnoho a většina je v současném, socialistickém systému naprosto nereálná. Jediná šance je velký třesk ve formě státního bankrotu.

0 0
možnosti
Foto

Lepší než velký třesk je se k tomu dopracovat postupně:-) A k tomu je třeba volit správné politiky. Dávejte si postupné cíle, ty velké vás pro svoji okamžitou neproveditelnost mohou frustrovat:-)

0 0
možnosti

Kto je to my? Hovorte za seba, že ste frustrovaná volička, ktorá najprv fanaticky podporovala ODS a teaz má problém rešpektovať demokratický systém volenia. Alebo je to náhoda, že ľudia volia iných politikov, než by ste si predstavovala? Kde robíte vy a vám podobní chybu? Že by ste nechápali, ako funguje obecne spoločnosť?

0 4
možnosti
Foto

Pane Béreši, já jsem volička a taky členka politické strany. Snažím se ovliňovat dění celý svůj život. Nejsem frustrovaná z demokracie. Naopak - chci, aby se lidé více zapojovali. A vyzývám k tomu už dlouho - minimálně na tomto svém blogu...

1 0
možnosti
Foto

Dá se do jisté míry souhlasit. Problém však leží jinde. Je hluboce zakořeněn v systému samém a ne v personách, které jej realizují.

Jistým způsobem se dá říci, že hledáte vůdce. A je to špatně?

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že demokracie je dobrý systém. To, že se teď projevuje špatnou politikou, je daň za náš nezájem a lhostejnost.

4 0
možnosti

Autorko, naprostý souhlas ! R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz