Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý poznatek :) Protože já, ať jsem, kde jsem, ať jsem podívám, kam se podívám...vidím všude...především ženy, který výrazně podtrhují svou ženskost ... bez ohledu na to, zda mají kalhoty nebo sukni, bundu nebo kabát :)

3 0
možnosti
Foto

Dneska jsem šla dcerce naproti k autobusu. A vzpomněla jsem si, nevím proč, na tento blog. Protože jsem měla na sobě dlouhou černou bundu s páskem, a džíny zastrčené do kozaček- to by měla ze mě autorka blogu radost;-DVenku chumelilo, foukal vichr a já nebyla za dámu;-(

2 0
možnosti
Foto

U nás celý den slunečno. Nikde ani vločka.

0 0
možnosti

Tak si čtu příspěvky a chvílemi mám pocit, že jsme četly každá jiný článek. Vůbec mi nepřipadá, že Eva kritizuje nebo píše "nenávistně". A ačkoliv jsem nepozorovala nikoho takhle soustředěně, stačí mi cesta metrem do práce, abych s ní souhlasila v tom, že v zimním šatníku většiny žen (ale i mužů) převládá černá, hnědá nebo šedá, že v málokterém obličeji je úsměv a že osobité oblečení je spíše výjimka..To není kritika dámy, to je jen konstatování skutečnosti a nemusíte si to brát osobně :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji - přesně tak to bylo myšleno:-)

0 0
možnosti
Foto

Hm...taky byste mohla začít tím nejlevnějším. Úsměvem. Místo kritiky. Ono je totiž daleko jednoušší šířit mlhu skepse (a to kritizování Vám jde, jako byste to léta trénovala) než rozdat pár úsměvů. Pro mne do toho Vámi tak kritizovaného davu moc hezky zapadáte.

3 0
možnosti
Foto

Tak to mě mrzí, bylo to jen takové zamyšlení - na základě kterého jsem si uvědomila také své slabiny... Ono když to člověk vidí tak nějak koncentrovaně, mnohé mu dojde...

0 0
možnosti

Ano, jistě. Má žena si vždy do krámu bere na sebe večerní róbu, šperky a lodičky. Já tam jinak než ve smokingu také nejdu.

Mimochodem, miluji paušalizující články a názory.

0 0
možnosti
Foto

ale to já nezpochybňuju - taky nechodím nakupovat v róbě:-) jen si říkám, jestli i u toho nákupu by se člověk nemohl usmívat a zachoval si originalitu. Vždyť i v tom krámu jsou lidi a je to svým způsobem společenská událost. Já si z toho vzala ponaučení. Nikdy jsem si to tak neuvědomila, jako když jsem to koncentrovaně mohla sledovat:-)

0 0
možnosti
Foto

Starší ženy jsou asi zvyklé skrývat svou ženskost, nezapomeňte, že se narodily v době, kdy vládla umělá feminizace a byly hnány na traktory a jeřáby, nesměly vybočovat a nesměly se moc fintit, protože to bylo podezřelé.

Zaujalo mě Vaše odsouzení toho, proč jsou v prošívaných bundách a nemají kvalitní a pěkný kabát. Jsem samozřejmě majitelkou několika prošívaných bund a také majitelkou jednoho pěkného kvalitního kabátu. Kabát je staršího data. Bundy mohu obnovovat po libosti, protože jich je všude dost. S kabáty je to horší, máte nějaký tip, kde bych mohla koupit pěkný, padnoucí kabát z kvalitního materiálu?

A džíny v kozačkách považuji za velmi praktickou záležitost, protože si je neurousáte, když je čvachtanice. Pravda, můžete si vzít sukni, jenže ta zase moc neladí k té prošívané bundě, kterých je všude plno.

1 0
možnosti
Foto

Padesátnice dneska nejsou starší a docela často mají šmrnc - mají na sebe víc času, nelítají kolem dětí. Ale možná žiji v jiném časoprostoru než autorka. Je pravda, že v obchodech se nerozhlížím a když tam letím, fakt kabát ze skříně nelovím.

4 0
možnosti

Máte naprostou pravdu. Také pozoruji jak jsou české ženy líné o sebe pečovat. Vždycky si říkám, jak málo by stačilo. Třeba zvolit jiný účes, sladit barvy, očistit kabelku či boty. Pokaždé když vyjedu do zahraničí, vnímám ten obrovský rozdíl. Ženy tam o sebe více dbají a to nejen ty co chodí do práce. Dají si například záležet i na pěkné nákupní tašce nebo košíku.A všimněte si jak všechny voní. To v našich dopravních prostředcích je někdy tragedie. Myslím si, že je to pozůstatek socíku, nevyčnívat.

1 0
možnosti
Foto

Sleduji, že co žena, to názor. Faktem ale je, že elegance v oblečení obecně ubývá. Je to tím, že snad převládá názor, že se může nosit vše. No, nemůže. Většina lidí nemůže. A žen ještě méně.:-)

Volit vhodná oblečení znamená, že nad sebou a okolím přemýšlím a nechci ho devastovat svým zjevem. Jde o civilizující počin.;-)

3 1
možnosti
Foto

J10a86n 59A51n65d86r87l71e

3. 1. 2015 17:36

Ale muze, nastesti každý MUZE nosit co chce. Krome společenských akci, kde je prislusne obleceni predepsano a ma opodstatneni, ale tam se zase muzu rozhodnout, zda se zucastnim ci nikoli.

Ony nakonec všechny ty rady "odborniku" co je a co není elegantni jsou stejne jenom medialni masaz módního prumyslu.

1 1
možnosti

To by mě zajímalo, kde jste to pozorovala..nebo spíš proč jste si vybírala z mnoha lidí jen ty, které jste mohla zkritizovat (že by nějaká frustrace :-)?). Jsem žena po padesátce a mám v tomhle věku řadu známých - nikdo z nich na vzhled nerezignoval, všechny chodíme pravidelně ke kadeřníkovi...Ovšem na druhou stranu ač dlouhý zimní kabát mám, nevidím důvod, proč v něm pobíhat po nákupech - je to dost nepohodlné (třeba i při nastupování a´t do auta nebo do autobusu), stejně tak v zimně nosím převážně kalhoty (a do obchodního centra na nákupy nejlíp džíny), protože nechci nastydnout... Víte - ženskost nespočívá v tom, co máte na sobě, ale jak cítíte a jak se chováte - a podle vašich názorů soudím, že leckterá žena v džínách a černé bundě má v sobě té ksutečné ženskosti (projevující se rozhodně jinak než ve vnější slupce) daleko víc než vy...už proto, že jako žena takhle nenávistně nekritizuje druhé - jen aby vyniklo, že dotyčná "je lepší"

1 1
možnosti
Foto

Tak to mě mrzí, že se vás ten článek takto dotknul. Sama mám na sobě co zlepšovat a určitě nemám potřebu hodnotit lidi. Bylo to ale tak nepřehlédnutelné, že jsem si toho prostě musela všimnout. Máte pravdu v tom, že na nákupy je třeba zvolit praktické oblečení. Ale já tam viděla mnoho žen, které přišly třeba jen tak, na kafíčko s kamarádkou. Osobně mě to mrzí a s ženami, které se zastavily, jsme se o tom i bavily. prostě české ženy mají tendenci více myslet na druhé, než na sebe. A zapomínají pak na to, že když se nebudou cítit zdravě a v pohodě, nebudou pak mít na pečování o druhé sílu... takže bych řekla, žýe ženy obecně potřebují víc myslet na sebe.-))

2 0
možnosti
Foto

Já bych naopak řekla. že ženy do padesátky jsou na tom daleko hůře. Když vidím ty obličeje které kryje většinou nekvalitní make-up, z kterého koukají vyděšené oči které prozrazují nevyrovnanou, uštvanou a nervní paní, která si naložila velké břemeno a většinou nestíhá, je to smutný pohled.

Také jsme pracovaly, my ženy nyní nad padesát, ale ta honba za penězmi a úspěchem v takové míře nebyla. Žily jsme ve větší pohodě, neřešily jsme v takové míře svoji váhu a zdravý životní styl a uměly jsme ve své rodině vytvořit prostředí v kterém nebylo tolik napětí jako nyní. Hlavně jsme neřešily každý problém útěkem od manžela, snažily jsme se vše řešit tak, aby naše neshody neublížily dětem.

Co se oblékání týká, nebyly takové možnosti jako nyní, ale byly šikovné švadleny které dokázaly zázraky. Dnes můžete nakoupit cokoliv, v různé cenové relaci, tedy není problém si vybrat.

Myslím že váš článek byl dosti kritický, sledovat lidi z pozice pozorovatele je velmi zavádějící. Ženy které jste tak kriticky sjela šly po práci na nákup, tedy nešly prezentovat svoje ženství. Možná kdyby stejně jako vy šly na to místo za účelem, aby svoji prezentací zaujaly, také by se vybavily ženskými zbraněmi a byly by přítažlivé a ženskost by z nich jen zářila.:-)

1 1
možnosti
Foto

Paní Tomšíčková - máte pravdu. Ale co se týče mého článku - cílem nebylo ženy kritizovat - naopak - zamyslet se nad jevem, který je čím dál častější. A vy sama jste to už napsala - nehonit se tolik, užívat si života, pečovat o sebe...

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz