Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Protože "správná pravicová politika" je mýtus ;-) Správná politika je jen jedna, a to taková, která prospívá celé společnosti, nikoliv jen její menší části. Jinak vše, a to velmi dobře, napsal pan Kounovský R^

0 0
možnosti
MP

ODS už není pravicová. Opustila svůj původní program a proto z ní odešel VK. Zvítězit může, až bude podporovat  hlavně svobodu jednotlivce a podnikání. Nechtějí odejít z EU, která  právě svobodě jednotlivce a svobodě podnikání brání!!!

2 0
možnosti
AK

No, tak si zkusme představit, že vystoupíme z EU.

Co tím vyřešíme? Nic, že?

Všechny současné problémy nám zůstanou a nějaké nové přibydou.

Mimochodem, neměli bychom v takové hypotetické situaci vrátit dotace?

1 2
možnosti
AK

Já ale situaci pravice nijak nevidím.

Pokles preferencí pro pravici neznamená automaticky růst preferencí pro levici.

Roste hlavně skupina těch naštvaných, kteří dávají hlasy protestním stranám.

Dokud existovala mezi pravicí a levicí rovnováha, stačilo při patové povolební situaci pravici k ovládnutí politiky pečlivé udržování rozdělení levice na komunistickou a nekomunistickou. V 10 neúřednických vládách, které se od vzniku ČR vystřídaly, zasedalo daleko víc ministrů za pravici než za jedinou levicovou vládní stranu ČSSD.

To se dá při poklesu preferencí pravice zopakovat třeba tak, že levici nerozpůlíme, ale rozčtvrtíme. Uděláme další řez třeba mezi levicí zemanovskou a nezemanovskou. Tato jednoduchá operace umožní pravici, aby si zachovala svůj politický vliv, který naprosto nebude odpovídat počtu jejích voličů, ale umožní si vybírat, který segment rozčtvrcené levice podpoří, nebo s nímž půjdou do koalice.

Protože mezi pravicovými politiky je řada bystrých lidí, věřím, že se k moci dostanou třeba mnou popsaným trikem, nebo jiným, ještě sofistikovanějším způsobem.

1 1
možnosti
AK

Nevidím ji nijak černě, chtěl jsem napsat.

0 0
možnosti
Foto

Částečně bych s vámi souhlasil, ale je patrně, že to píšete z pozice členky strany, která má na situaci lví podíl.

Lidem bylo nejdříve vysvětleno, co je to pravicová politika a líbilo se to. Jenže pak strana, která prosazovala "pravicovou" politiku zplundrovala tuto zemi a to jak aktivně, tak i pasivně. A teď chcete po lidech, aby podporovali PRAVICOVOU (?) politiku? A navíc u ODS?

Ze spojení slova "pravicový" s "ODS" se stal oxymoron a vy to chcete napravovat vysvětlováním a zlepšenou komunikací?

Po komunistech jsme chtěli (a ODS samozřejmě také), aby se alespoň distancovali od předchozího konání komunistů, od revolučního boje, atd. a to naprosto oprávněně. Od ODS je oprávněné požadovat přiznání podílu na stavu státu a nápravu chyb a nepravostí a to taky naprosto oprávněné. Jenže vy "zlepšujete komunikaci". 8-o

Občany jste léta oblbovali a dělali si z nich srandu. Takhle si představujete nápravu? Občanstvo nemá krátkou paměť, spíš pomalu reaguje a proto jste mohli tak dlouho vládnout a odklánět. Jenže lidé si budou pamatovat, že jste z nich dělali blbce, to vám jen tak snadno neodpustí.

3 2
možnosti
Foto

Pane Macháčku - máte pravdu - co se týče ODS. Ale tentokrát jsem nepsala článek o ODS, ale obecně o pravicové politice. ODS v minulosti moc pravicovou politiku nedělala, což se jí pochopitelně vymstilo, ale to by byl jiný příběh a jiný článek...

0 0
možnosti
Foto

Pravicové politice se nedaří proto, že všechny pravicové koncepty v ekonomice totálně zkrachovaly a přivedly ji do slepé uličky Rv

2 7
možnosti

naopak - pravicové koncepty normálně fungovaly až do té doby, než do toho socani začaly zavádět své výmysly - tedy tzv. sociální stát a různé regulace...a když to rozesr..li, začali ječet, že to nefunguje Rv

7 1
možnosti
AK

Myslím si, že rozdělovat voliče na příznivce pravice a levice je dnes nedostatečné.

Zdá se mi, že nejrychleji rostou počty těch, kteří nevěří ani pravici ani levici.

Jsou prostě jen naštvaní.

Je mistrovstvím pravice, že se jí už dvakrát podařilo tyto lidi podvést a využít jejich hlasů ve svůj prospěch.

Poprvé v roce 2006 získali tyto protestní hlasy Bursíkovi zelení a obratem je věnovali Topolánkovi.

Stejná finta se zopakovala - už s dvojnásobným počtem hlasů - s Vítem Bártou a veverkami, což umožnilo vládnout Nečasovi.

Jenže politika je buď pravicová nebo levicová. Žádná třetí není.

3 1
možnosti

jenže bez ohledu na naštvání má každý člověk nějaké názory na to, ak by stát měl fungovat - a přesně to lidi dělí na vícěméně pravicové a víceméně levicové - bez ohledu na to, co zrovna kde předvádějí které politické strany

2 0
možnosti
AK

Pravice je dnes na ústupu a pochopitelně za to nemůže nikdo jiný než ona sama.

Její zlaté období bylo v 90.letech minulého století.

Jednak každému slibovala podíl na privatizovaném majetku, jednak vyřešit podle jejích receptů problémy, které se nakupily.

Po probuzení z kupónové euforie občané zjistili, že i když byl téměř veškerý majetek rozdán, oni jsou na tom (v nejlepším případě) stejně, jako když nepatřil nikomu.

Privatizace nejen že nepřispěla k vyřešení problémů minulých, ale vytvořila řadu problémů nových a mnohem závažnějších.

Pokles daní firmám a těm nejbohatším nevede k vyšší tvorbě pracovních míst. Privatizace bytového fondu nevede k lacinějšímu bydlení.

Privatizace bank nevadla ke snižování bankovních poplatků stejně jako privatizace firem nerozjela soutěž mezi firmami ve snižování cen.

Začalo se mluvit o životě nad poměry. Co to je a koho se to týká? Já bych řekl, že čím jste bohatší, tím míň si žijete nad poměry. A vlastně nám tím pravice sděluje, že naprostá většina zaměstnanců a živnostníků si neudrží svoji životní úroveň protože stát už nebude mít prostředky na financování veřejného sektoru a svého chodu.

To vše za situace, kdy firmy a bohatí bohatnou rychleji než kdykoliv dříve.

No může pokračování vlády pravice někoho ještě nadchnout?

7 2
možnosti
Foto

Hluboce souhlasím. R^

2 1
možnosti
AK

Hlavním problémem pravice je Babiš.

Divoká privatizace byla spojena s početně nevelkou stranou ODA. Když už nezbylo nic co by se dalo pod cenou rozdat, pomalu vyšuměla i tato strana zhasnutých světel a s ní měly odejít i všechny hříchy privatizace.

Když přetekla míra trpělivosti s praktikami ODS a v hrobě se obraceli i její mrtví sponzoři, pohotově vznikla Unie Svobody, aby nás ústy Rumla a Pilipa ujistila, že normální je nelhat. Ovšem moc dobře si nevedla a tak bylo třeba reinkarnovat ODS a ukázat, že i ona může být jiná a lepší. Do čela postavila Pana Čistého, který si svoji přezdívku vysloužil zřejmě tím, že nebyl příliš informován o zákoutích politiky a ne díky svému charakteru. Preference strany za Nečase trvale klesaly. To však moc nevadilo, protože na scéně už byl nový neposkvrněný subjekt - TOP 09. Svého renomé ničím nezatížené strany využil k prosazení těch nejvíc asociálních reforem, které jsme zatím v naší novodobé historii zažili. Pokles popularity je tedy zcela na zasloužený.

Jenže potenciál pro vznik další nové, průzračně čisté a neposkvrněné pravicové strany je nízký, když nespokojené voliče odvedl Babiš.

Je tedy pravicí po zásluze nenáviděn.

0 1
možnosti
JN

hlavním problémem pravice je sama pravice - lépe řečeno hlavním problémem ODS je sama ODS

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz