Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P45e35t61r 32P73r30u37s

25. 3. 2015 17:45

Sama o ockovani moc nevim, ale...a nasleduje kybl "mouder" o ockovani. ;-D

0 0
možnosti
FK

Momentalne nehrozi zadna epidemie a odpurci ockovani jsou hrdinove - ale kdyby to ockovani v krisovych dobach nebylo povinne pro vsechny, tezko by to bylo v Evrope tak, jako je to dnes 8-o

4 1
možnosti
LZ

Ženská, Vy jste teda případ,... Dovolujete si obviňovat lidi, kteří si nepřejí, aby jejich dítě zemřelo třeba na černý kašel, z arogance a přitom sama se vyjadřujete nanejvýš povýšeně a arogantně. Váš článek je jeden velký blábol vedle druhého,... je až s podivem, co všechno za hlupáky si může založit blog.

Nejvíce mě na vás, odpůrcích očkování, zaráží to, že sami, jako laici, této problematice vůbec nerozumíte, nestudovali jste medicínu, o fungování imunity a očkování nevíte zhola nic a přesto máte tu drzost v této oblasti rozhodovat za druhé a svou lidskou hloupostí dokonce ohrožovat své vlastní i cizí děti (ostatně, vy sama se na začátku článku přiznáváte k tomu, že vaše znalosti této oblasti jsou tristní).

Sami jste si v dětství prošli očkováním, využíváte nabyté schopnosti své imunity vypořádat se s nebezpečnými nemocemi, dostali jste očkování zadarmo a svým vlastním dětem odmítáte tuto ochranu dopřát a v zájmu své vlastní nabubřelosti a arogance je ohrožujete - pochybuji, že vám vaši potomci poděkují, až se budou muset po zbytek svého života vyrovnávat s následky např. obrny, či jiných nebezpečných nemocí jenom proto, že jste je nechtěli nechat očkovat. A vůbec, co má znamenat ten argument o tom, že "neočkované děti mají přirozeně silnou imunitu?" - no, např. v takovém 19. století měli, podle vaší filozofie, také všichni lidé "přirozeně silnou imunitu", nebyli očkovaní, jelikož očkování neexistovalo, ale přesto byla úmrtnost na nemoci, které v současnosti známe spíše jen z názvů očkovacích látek, obrovská - stačí se podívat na staré hřbitovy, nebo do matrik. Jak tohle chcete vysvětlit? Co nám k tomu, paní "odbornice", řeknete?

Vážená, pro mě za mě se klidně odstěhujte do jeskyně, nemusíte vůbec na nic brát léky a pokud onemocníte infekcí, rozběhne se vám v těle pořádný zánět, nechte klidně volný prostor své imunitě, když si myslíte, že každá "chémie" je jed, ale neberte si laskavě za rukojmí své vlastní děti, které si, bohužel, své rodiče vybrat nemohly.

3 1
možnosti
RN

R47o70m74a28n 18N39o59v46ý

11. 3. 2015 15:11

Doporučil bych si vzít pro příště prášek, než budete něco komentovat. To je přesně o čem autorka píše, nenávist, neznalost a hysterie. Pokud by jste si přečetla diskuzi níže, namísto rychlé odpovědi v afektu, zjistila byste, že jsem už odpovídal na tu "přirozenou imunitu" vědeckou studií, která ji potvrzuje. K obrně jen tolik, že evropa je od roku 2002 polio free zemí. V současnosti je statistický fakt, že je více dětí poškozováno očkováním než nemocemi, na které chrání.

Co se týče autorky, nikde neznímila, že je proti očkování, naopak, jde ji nejspíš o to, co mně, a to jest racionální a klidná diskuze, která se prostě neděje ani na jedné straně, takže calm down.

3 1
možnosti
VZ

Má cenu na tohle vůbec reagovat? Autorka přesně převedla model chování všemožných aktivistů, se kterými se v dnešní době stále častěji setkáváme v celé řadě odvětví počínaje energetikou, pokračuje přes stavby pozemních komunikací a konče porodnictvím či očkováním. Obecně to funguje tak, že čím méně o problematice vědí, a že toho je mnohdy vskutku žalostně málo, tím více se snaží překřičet všechny ostatní, kteří narozdíl od nich nějaké znalosti mají anebo se přímo danému oboru věnují.

Ono by to bylo občas až úsměvné, když do porodnictví kecá tramvajačka anebo do energetiky artterapeutka, kdyby to ovšem nebylo nebezpečné. Stalo se už módou současného internetového věku, že názory odborníků jsou primárně na to, aby se zpochybňovaly a ne na to, aby se jim naslouchalo. Proti zpochybňování samotnému nic. Od toho existují všemožné odborné diskuse, které dovedou být někdy pěkně ostré. Problém ovšem je, že zpochybňování, o němž hovořím, se často děje na základě toho, že někdo si cosi vygooglil - zpravidla na wikipedii, kde se bohužel najdou i přehršle nepřesností či hloupostí, které ovšem problematiky neznalý člověk nemá šanci identifikovat a vyloučit z další syntézy svých závěrů - a na základě toho se cítí být na daný problém odborníkem. Že je takový stav společnosti potenciálně nebezpečný, tak o tom netřeba diskutovat. Autorka to některými svými výroky v článku dokázala měrou vrchovatou.

Moc by mne zajímalo, co za prameny autorka studovala. Zda se u případných článků vůbec namáhala zjistit, zda jsou recenzované, jaký je impakt faktor časopisů, kde byly publikovány, jaký citační ohlas nebo h-index má jejich autor a tak podobně.

4 1
možnosti
RK

To je stejně zajímavé že proti minimální mzdě nejvíc křičí ti, kteří mají příjem daleko vyšší. :-)    Zkoušela jste si udělat rodokmen? Velmi vám to doporučuju. Hlavně hledání ve starých matričních knihách. Ale není moc příjemné čtení. Nevěřila byste kolik dětí se narodilo mrtvých, kolik zemřelo krátce po porodu, kolik se nedožilo jednoho roku, kolik se nedožilo šesti let a kolik jich zemřelo do patnácti let. Jsem rád že jsem se dožil doby, kdy jsme radikálně eliminovali tyto nejhorší chvíle, které můžou rodiče potkat. Komu za to vděčíme snad ani není třeba připomínat. Těžko to ale vykládat přívržencům zloděje školních potřeb.

3 0
možnosti
RT

Dobrý den,

já jsem si donedávna myslela,že rodiče nechtějí svoje děti očkovat.

Protože vakcíny nejsou bezpečné a je to pouze byznys.Dále,že selhal lékař a pořádně dítě před očkováním nevyšetřil.Protože,pokud není dítě úplně zdravé a naočkuje se,tak opravdu může onemocnět jinak a mít doživotní problémy.Takže,tady vlastně není problém očkování,ale problém zní.Kvalitní vakcinace a pečlivě vyšetřené děti.Když jsem si přečetla tento článek,tak jsem zjistila,že jsem myslela špatně:-).Díky vakcinaci jsme se vymýtilo spoustu smrtelných onemocnění u dětí.Byla bych pro,aby neočkované děti měly svoje školky,tábory a nepřišly do kontaktu s očkovanými dětmi.Další utopie.

1 1
možnosti
DS

Dobrý den, paní autorko! Přiznávám, včera jsem nebyla schopna Vám slušně odpovědět, ale jak je o mně již známo, já raději odpovídám blogem. Když budete mít čas a chuť, tak si ho přečtěte ;-). Přesto mi to nedá :

"Jsou to lidi nepřístupní jakékoliv logické argumentaci. Svéargumenty mají nastaveny jaksi pocitově" - krásně jste se a Vaše kolegyně ve zbrani popsala, lépe bych to nedokázala:-) 

"nenaočkované děti jsou většinou i zdravější než dětiočkované. Jejich imunita je přirozená a proto i silnější" - prosím Vás, máte jistě na víc než na obdobně ploché a iracionální argumenty:-/

"Ohledně očkování se mnohým lidempřemýšlet nechce, stejně jako..." - máte pravdu, až budu potřebovat vědět, jaký názor mám mít, zajdu do Naštvaných matek, ony mi něco vymyslí

"Ale nejsou hloupé a poslouchají, občas siněco přečtou, vyptávají se a pomalu své postoje mění.Ale pak jsou také ty, které mají jasno - nekompromisně anezvratně" - nevím, zda to víte, ale právě jste Naštvané matky veřejnosti popsala jako sektu. Kdo smýšlí či snaží se smýšlet jako my, patří mezi nás, kdo nikoliv a nedej Bože je ve svém názoru konsistentní, musí z kola ven coby zavrženi hodný outsider

"Jejich arogance vypovídá především onich. O jejich nadřazenosti, o tom, jak si neváží lidí a jsouvelmi těžko přístupní zpětné vazbě ..." - opět, krásně jste popsala především sebe samu, lépe bych si to netroufla, aniž bych se bála, že se Vás dotknu. Ale tady se zřejmě na slovíčka nehraje

Takže ještě jednou děkuji za nabídku argumentů a přeji hezký den.

9 2
možnosti
JT

Jen blazen by nenechal ockovat sve dite. Ledaze by bylo nechtene.

0 4
možnosti
Foto

Tak to si mě asi nevážíte, protože ze srdce nemám rád Václava Klause, zvláště od chvíle, kdy jsem si přečetl text jeho slavné amnestie (jakkoliv jeho pohled na Ukrajinu mi přijde velmi střízlivý, na rozdíl od některých jiných politiků). Co se týče očkování, jsem jeho zastáncem, ale rozhodně ne fanatickým. Opravdu nechápu, proč malinkaté děťátko má dostat dávku šesti různých antigenů najednou včetně těch žloutenky typu B, když po dobu imunizace, kterou tato vakcína přinese, je pravděpodobnost nakažení tímto typem žloutenky mizivá. A také si myslím, že je skutečně na čase vydupat si klinické testy vakcín porovnávající vůči skutečnému placebu, nikoliv proti směsi různých adjuvans.

4 0
možnosti
RN

R30o77m25a83n 51N73o80v57ý

11. 3. 2015 9:24

Ano absurdní, hlavně pokud je zde možnost, že právě adjuvant způsobuje řadu těch nežádoucích účinků vakcíny.

1 0
možnosti
JS

počkám si na to, jak  se budete tvářit, až vaše dítě onemocní tuberou.

v 21. století.

pak pište články proti očkování.

o černém kašli nemluvě.

5 1
možnosti
RN

R44o38m91a42n 41N82o67v54ý

11. 3. 2015 8:45

http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2014_06.htm Zde k černému kašli, na tuberkulozu se už neočkuje, pouze rizikové skupiny.

1 1
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz