Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P48e13t86r 54D25a95n65ě37k

28. 11. 2013 13:38

Dovolím si tvrdit, že pravice nebo levice nemá v komunální politice téměř žádný význam. Aktuálním problémem je systém správy města, kdy převažují tvrdá (stavební) řešení nad měkkými. Tvrdé řešení znamená proinvestování velkých částek v neprůhledných veřejných zakázkách. Konkrétním příkladem je plánovaná výstavba parkovacího domu na Sv.Kopečku. Na projednání s občany nedorazil žádný zastupitel ani radní. Cena by se měla pohybovat hluboko za 300 miliony (pouze investice), mnoho peněz bude stát provoz. Výsledkem bude to, že 5 dní ze 7 bude parkovací dům prázdný. Celá investice nemá téměř žádnou další přidanou hodnotu. Měkké řešení je v tomto případě luxusní autobusová doprava z kontaktního místa ve městě (centrum nebo nádraží) přímo před bránu zoo (o víkendu po 15 minutách) ... ve všední dny by těmito autobusy jezdily školní děti na různé aktivity (plavání, divadla, koncerty). Cena 5 luxusních autobusů s provozem a platy zaměstnanců na 10 let by nepřesáhla 100 milionů. Přidané hodnoty jsem vyjmenoval (pracovní místa, využití i mimo víkend ...). Takových příkladů je nyní v Olomouci minimálně desítka. S železnou pravidelností stále volíme tvrdá řešení (je v něm mnohem více možností, jak odklonit nemalou část veřejných prostředků).

0 0
možnosti
Foto

No vidíte - sám jste si odpověděl. Pravicové řešení šetří peníze:-) Pokud je to o 100 nebo 300 milionech, tak 100 milionu je asi to pravicové řešení. Asi to nebude tak jednoduché, ale jen jsem vám chtěla ukázat, že VŽDY můžete problém řešit pravicově nebo levicově. V historii a v našem okolí se takových příkladů najde plno... Pravice a levice by se naopak do komunální politiky měly vrátit!

0 0
možnosti
Foto

Třetina současných zastupitelů v našem městě byla buď nyní nebo v předchozím období zvolena za ODS. I když je před posledními třemi mohykány ještě cedulka ODS, již před delší dobou přešli k jiným subjektům. V době, kdy jsem byl členem ODS (před deseti lety), bylo obvyklé, že téměř všechny schůzky MS navštěvoval hejtman či poslanci. Přál bych si, aby se ODS zmátořila. Zatím tomu, bohužel, nic nenasvědčuje.

0 0
možnosti
Foto

Směrováním máte určitě pravdu, bez toho se to neobejde. Předem si však troufám tvrdit, že individuální snažení těžko prolomí zabetonované pozice. Vždyť i úvahy o Fialovi to potvrzují, protože to je opět jen nastrkování figurky, která má budit zdání! Standardní operace v ODS za poslední roky. Uvěřitelné by to začalo být až tehdy, kdyby se strůjci pádu strany sami odebrali na základní pozice. jenže to neudělají.

Jako ukázka trvající shnilosti ODS je pobyt Bendy v Parlamentu.

0 0
možnosti

S trochou ironií se mi chce napsat : to už jsem přece kdysi někde četl, takoví to příspěvek, jo jasně, začátkem sedmdesátých let v nejmenovaném deníku a jmenovalo se to - slovo do vlastních řad.

1 0
možnosti
Foto

Milá paní autorko, z Vašeho článku cítím, že hledáte kudy pomoci ODS z propadu ven, zároveň se nedíváte na to, jak se ODS ke svému propadu dostala a taky na to, že na svém propadu několik let usilovně pracovala.

0 0
možnosti
Foto

Když se podíváte na mé starší články (i několik let zpátky), pochopíte, že těmi důvody propadu se zabývám docela intenzivně:-) a dlouhodobě...

1 0
možnosti

Hezký den.

Věřím tomu, že jste poctivá občanka, která se zapojuje do veřejného života. takových lidí je opravdu málo. Tím shazuji sám sebe, protože se nezapojuji do veřejného života, jen v charitě. Nevím, nemůžu si pomoci, ale když slyším slovo strana ježí se mi chlupy. Když vidím jména " pravicových ideologických nositelů " jako zdejší blogery pana Zieglera či pana Polaneckého, dokonce se mi otevírá kudla v zádech.Ti opravdu pravicové politice dělají medvědí službu.

Proč takto píši.Myslím si, že je třeba mužstvo politicky, tak nějak, školit. Ne, neberte to zle, jen se snažím téma trochu odlehčit. Je otázka, zda-li členové vědí vůbec co je to "pravicová politika". Co je to konzervatismus. Posílejte je do zahraničí, pozvěte přední světové politology. Sledujte politické dění v zahraničí a čtěte www jiných světových pravicových stran a vlád.

1 0
možnosti

Oprava - ne kudla v zádech, ale v kapse ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz