Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podporuji naštvané matky, jiná náboženství se ve škole také neprezentují. To nemá ve škole co dělat. Navíc je to jednostraně podaný výklad a to je škodlivé.

Karma R^

0 0
možnosti
HB

Jsem ta poslední, která by chtěla před dítětem zpochybňovat autoritu učitelů, ale kdyby mi ze školy přišlo s tím, že připustili takovouto nehoráznost, bylo by po autoritě. Mohli by ještě přidat povídání o tom, jak je bezva mít dva tatínky nebo dvě maminky a že je úplně fuk, jestli se narodí jako holčička nebo chlapeček, poněvač to se dá snadno změnit. Pak mi nezbyde než učit dítě doma.

2 0
možnosti
LJ

..naštvané matky, kterým vadí .. omezování svobody... ... jsou proti Islamu.:-) Fakt husty.

PS: Ja jsem nejen proti Islamu ale vsem formam nabozenstvi ve verejnem skolstvi, vcetne Krestanstvi. Doma si verte v co chcete, ale do skol to tmarstvi netahejte.

1 0
možnosti
AO

Vadí mi modifikace dětí v případě, kdy je jim cosi předkládáno jako jediná pravda a ta nejsprávnější.... Osobně jsem své děti učila a učím stále, že "já věřím v toto, mám takovou zkušenost  a ty jdi a udělej si svou".... Vždyť ostatně i křesťané mají velký podíl na mnoha válkách a násilí "ve jménu boha" ... vždyť násilí je v každém náboženství ale i mimo něj... Všechno je dvoutvářní a všechno může být užitečné, stejně jako zabít... nebo snad ne? Nepřesvědčujme se o svých pravdách, ale sdělujme své pravdy s tím, že ostatní mají právo na svou pravdu... (no.. a to je zase moje pravda... tak co už s tím, že? :))

1 0
možnosti
RK

Zajímavé čtení ;) Nicméně přemýšlím o tom dopise, co tu zveřejňujete; tak nějak mi připadá, že podle tohoto dopisu by se ve školách nesmělo učit o komunismu, křesťanské víře atd. Nejspíše to trochu přeháním, ale prostě nelíbí se mi myšlenka, že se dětem bude něco zatajovat jen pro to, že je to nevhodné pro jejich rodiče. 

Podle mého prostě děti mají mít v patnácti kompletní přehled -- tzn. vědět základy náboženství (to neznamená být věřící, ale vědět o náboženství ve světě -- a to včetně dobrých i špatných věcí), filosofii atd. Člověk v 15 letech, který dostane OP, by měl vědět, jak si o OP zažádat, jak se ve státě chovat, jak poslat složenku -- takové věci. Proto je to přece základní škola.

A proti tomuhle vlastně stojí váš dopis. Píšete, že "české školství se staví k chlapcům a dívkám jako k rovným bytostem." To rozhodně neplatí, i když to není až tak, jak v zemích, kde se k ženám chovají "jinak". Takže ano, buďme rádi za to, co tu máme :-) Ale toho si neudržíme tím, že budeme dětem zamlčovat pravdu.

Bohužel máte pravdu (divná fráze, vím) v tom, že pokud se dětem o něčem říká (hlavně od představitelů různých skupin, především těch ekologických), říká se to tak, aby se verbovalo ;) A jsem jednoznačně proti takovým postupům (proto nemám rád ve třídách zástupce různých uskupení, s výjimkou zdravotních, protidrogových a podobně).

0 3
možnosti
PT

P28a64v78e92l 85T28v84r85z

4. 3. 2015 18:17

Pane Klusal, jestli jste dopis a clanek cetl pozorne, jiste jsme si vsiml, ze pani autorka se vymezuje vuci propagaci Islamu lidmi, kteri se k islamu bud hlasi, nebo s nim sympatizuji.

A nyni k Vasemu prikladu o kumunismu. Pani autorka nerika, ze by se deti nemely dovedet vubec nic o islamu. Prave naopak! Ona chce, aby se o islamu a ostatnich nabozenstvi deti dovedeli od objektivniho, nezaujateho zdroje. Se vsemi pozitivy ale i negativy.

To co je podle pani autorky problem, a vlastne i podle me, je to, ze o islamu na skolach prednaseji ruzne neziskove organizace, ktere dozajista nestrane nejsou.

Pokud pouzijeme Vas priklad s komunismem, jiste byste nebyl rad, kdyby Vase deti o komunismu ucili prislusnici komunisticke strany a rikali detem, ze je komunismus ten nejlepsi a nejspravedlivejsi rezim. Urcite byste byl radsi, kdyby se deti dovedely o komunismu vse. Vcetne uveznovani lidi na zaklade politickeho nazoru, zestatnovani soukromeho majetku, cenzura, nemoznost cestovat apod.

Stejne tak to je i s islamem a temito skupinami. Tyto skupiny predstavuji islam jako uzasne mirumilovne nabozenstvi, ktere nema zadnou chybu. Opak je ale pravdou. Proto by deti mely dostat KOMPLETNI informaci z nestranne ucebnice, jako to je napriklad s nacismem a holocaustem a nikoliv od prisluniku a sympatizantu islamu. To je jako by o nacismu ucil deti prislusnik neonacistu..

Nikdo detem zamlcovat pravdu nechce. Chcem, aby detem prave pravda zamlcena nebyla ze strany proislamskych skupin.

1 0
možnosti
TK

"Jako české matky a obecně rodiče jsme znepokojeni aktivitami, které mohou dětem ukazovat islám v jiném světle, než jak ho objektivně vnímáme my"

Lidé obvykle vnímají subjektivně, jen české matky vnímají objektivně..;-D

4 0
možnosti
DB

Jak vnímáte rovnici 1+1=2? Subjektivně nebo objektivně? A jste schopen se zbavit své subjektivity a přemýšlet o věcech objektivně?

0 2
možnosti
MV

Kdyby nebylo náboženství, nebylo by válek........ ono ani křesťanství tady není odjakživa............ a jaké náboženství bude vyznávat většina lidí na území dnešní ČR za pár stovek let je ve hvězdách (nebo není?). Nějaký dopis ministrovi to stejně neovlivní.......

1 1
možnosti
DB

Křesťanství vzniklo v době antického Říma, a pokud se pamatuji Římané válčili ostošest dávno předtím i když neměli jednoho boha tedy neměli náboženskou víru. Měli jen desítku bohů, kterými si vysvětlovali jevy, které jinak vysvětlit neuměli. Takže křesťanství a víra je jen dalším krokem krokem ve válčivé podstatě lidské historie.

Ostatně šimpanzi také vedou války, a to je zdokumentováno.

3 0
možnosti
JM

Pokud to chápu dobře, tak matky které v životě Korán neotevřeli s muslimem v životě nemluvili, mozky vymyté mediální masáží, které o uvedeném programu nic neví, se snaží zabránit, aby se jejich děti o islámu něco dověděli. Jak ubohé!

4 15
možnosti
MP

Jestli jste si nevšiml, pak bych vám rád připomněl, že mediální masáž sice probíhá, ale je výhradně proislámská. Zločiny ve jménu islámu jsou zlehčovány, bagatelizovány a omlouvány. Dokonce často vychází články ve stylu "islám nemá s islámem nic společného". Islámofilové pak kritiky islámu označují jako ignoranty, kteří nečetli Korán; pokud zjistí, že kritik Korán četl, pak ho obviní, že vytrhává nenávistné věty z kontextu; nakonec začnou všechny obviňovat z xenofobie, islamofobie, rasismu (to je mimochodem velice vtipné),...

Děti jsou snadný cíl takovéto proislámské propagandy, proto naprosto chápu zhrození všech rodičů. S postupem času je stále jasnější, že islám a nacismus jsou si až odporně podobné zrůdné ideologie a zákon by s nimi měl zacházet stejně. Nechtěl bych, aby se děti jednou učili o nějakých umírněných nacistech, museli se řídit Mým bojem a nesměli kritizovat proroka Adolfa...

12 1
možnosti
TH

Ano, propagace je špatná...ať si to vyznávači vyznávají, ale ať to netahají do škol atd. Každý by si měl vybrat sám.

BTW. je tu ale paralela s Ruskem a jejich zákony proti PROPAGACI homosexuality. Sice se asi shodneme, že to je z drtivé většiny vrozená vlastnost, ale i tak se shodneme, že přílišná propagace může pokřivit společnost, či myšlení dětí , morálku. Ale tam nám to vadí a u islámu zde v ČR najednou chceme nepropagovat taky...

Ať si každý dělá a vyznává a žije si, jak chce, pokud tím neporušuje zákony. Ale - ať způsob života, nebo jeho životní styly a názory , necpe všem ostatním.

5 0
možnosti
TV

tak tak.

Náboženství je jako penis.

Je v pořádku, že ho máte.

Je v pořádku, že jste na něj hrdí.

Ale nevytahujte se s ním na veřejnosti a neposmívejte se či nepohrdejte těmi, kteří ho nemají.

A opovažte se, OPOVAŽTE SE to cpát do mých dětí!!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz