Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč jste takto zveřejnila svou adresu? Víte, co se teď může začít dít?

1 0
možnosti

Jako veterinář, který pracoval řadu let na jatkách, mam kurz dle zákona na ochranu zvířat a jsem tedy oprávněn nad rámec studia posoudit, co tyrani je a co ne, Ph.D. mám z ochrany zvířat proti týrání, v disertační praci zabýval jsem se ochranou jatečných zvířat i vzhledem k naší a evropské legislativě. Dovoluji si říci, že ve vrcholové politice není nikdo vzdělanější než já v tomto oboru. Skutečně mohu s plnou odpovědností říci, že tento tradiční muslimský způsob porážení zvířat neznamená jejich týrání.

Pokud se halal provádí správně – o čemž není důvod u českých certifikovaných jatek pochybovat – je de facto srovnatelná s kosher porážkou. V obou případech správné praxe je zvíře poraženo rychle a bez zbytečného utrpení.

Veřejnost je možná ovlivněna záběry rituálních porážek prováděných muslimy – amatéry – v ulicích během islámských svátků. V těchto případech skutečně nemusí být vždy dodržen správný postup a zvíře může trpět. Tomu ovšem nezabráníme zákazu u nás. Naopak, legalita umožňuje i kontrolu. V žádném případě to však není případ českých jatek.

Ostatně kdyby halal, stejně jako kosher, bylo v rozporu s přísnými českými zákony proti týrání zvířat, nemohl by být tento způsob porážení zvířat povolen. O tom opravdu něco vím.

S pozdravem

Pavel Bělobrádek

Místopředseda vlády ČR pro vědu, výzkum a inovace

Předseda KDU-ČSL

Poslanec PČR

Zastupitel města Náchod a Královéhradeckého kraje.!

3 5
možnosti
Foto

Jinak tuhle odpověď pana ministra máme také díky dopisu jedné Naštvané matky:-)

2 0
možnosti

zajimave - ministerstvo prijme nejaky projekt a po medialnim tlaku si umyje ruce? Jak tedy zduvodni, ze projekt podporilo?

2 0
možnosti

Ano, americké velvyslanectví v Praze, by si pár takových nesouhlasných  dopisů zasloužilo

7 1
možnosti
Foto

J14a97k96u75b 12R46o39t12h

26. 3. 2015 11:16

US ambasádu a její činnost nehradím z mých daní. Aktivity MŠMT ano. Stejně, jako Naštvané matky. Tudíž je vaše kopnutí jen trapný pokus mlžit, mrmlale.:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz