Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

suchar

3. 6. 2009 12:52
0 0
možnosti

studánka

3. 6. 2009 10:39
Zásadní omyl

Občané našeho státu nemohou v tomto nedemokratickém systému ovlivnit nic.Celý systém je tak nastaven a kdo to nevidí je slepý. Žádná politická strana, ani malá, ani velká nemůže v systému voleb podle poměrného zastoupení zastupovat většinu občanů a plnit jejich vůli, protože sama je menšinou a vždy bude. Zastupovat může pouze své členy, ev. voliče, jichž však vždy je menšina a to dokonce menšina směšná (20%)Pokud nebude odstraněn systém vlády a moci politických stran, nebudou žádné volby demokratické a občané jimi nic nezmění, to si jen někteří namlouvají, včetně autorky. Tedy, nejít k volbám je jediné východisko pro svobodného občana.Tím sice také nic přímo a rychle nezmění, dá však najevo svobodně svou vůli. Čím více takových bude, tím dříve se nedemokratický systém zhroutí. Neříkám že okamžitě a rychle, časem ale ano.

0 0
možnosti

Eva Hrindová

3. 6. 2009 10:43
Re: Zásadní omyl

Vaši úvahu považuji za velmi nerealistickou - k volbám půjdou vždy minimálně, co jsou na kandidátkách:-)) To už je lepší přesvědčit lidi, ať k volbám chodí a vyberou si sami, koho chtějí podporovat (pomocí preferenčních hlasů). Vaše úvaha je absolutně utopistická:-)) 

0 0
možnosti

tomas.janovsky

3. 6. 2009 10:23
pochvala

pochavala za bod c 2 - naprosto souhlasim, ze je treba krouzkovat

0 0
možnosti

Jarcho

3. 6. 2009 9:59
Řekl bych to úplně jinak:

1. Když volíte, dáváte to volené straně peníze na její podzimní kampaň do parlamentních voleb.

2. Velké etablované strany mají peněz dost, o čemž svědčí přemíra jejich velkoplošných poutačů a reklamy a letáků atd. Proto je lépe nevolit tyto strany ODS, ČSSD, KSČM.

3. Strany, které nemají pobočky ve všech krajích ČR, nebudou moci v parlamentích volbách postavit  ve všech volebních krajích kandidátky. Je tedy zbytečné je podporovat.

4. Strana, která ani na jednu kandidátku nedokákazala sehnat dost "křoví" na nevolitelná místa, to nedokáže ani pro více kandidátek ve všech volebních krajích v parlamentních volbách. Je zbytečné je podporovat.

Je lépe nejít k volbám, než dávat peníze straně, které peníze dát nechci. Můj hlas prostě znamená konkrétní peníze a podle toho s ním musím naložit. Pohled přes peněženku je vždycky ten nejrozumnější.

0 0
možnosti

suchar

3. 6. 2009 12:56
Re: Řekl bych to úplně jinak:

peníze jim dáváte vždy, protože je to dotace z daní

0 0
možnosti

sonic

3. 6. 2009 9:34
..

tak určitě je třeba volit teď čistě podle preferencí a nevolit "negativně", proti ČSSD. teďka o nic nejde, jak říkáte, a pokud se nějaká strana zviditelní, bude mít větší šanci na podzim.

Věci Veřejné mají kvalitní program hlavně vnitropolitický, ale i ten do europarlamentu celkem ujde. rozhodně bych je zkusil, kdybych volil. byl bych rád, kdyby se taková strana dostala do naší poslanecké sněmovny.

SSO sou jeblí konzervativci. předpokládám, že budou chtít léčit gaye a zakázat alkohol. a kromě toho, zas tak pravicoví nejsou - z jejich programu: "Stát však musí kvalitně zajišťovat veřejné statky a důstojné podmínky pro seniory a pro nemocné" - takže reformy penzijního systému nebo zdravotnictví se od nich nedočkáme.

a Bobošíková? příšerná baba.

0 0
možnosti

Eva Hrindová

3. 6. 2009 9:38
Re: ..

No jo, každý máme svoje preference nebo spíše sympatie. Svoje kritéria... Snažila jsem se to poctivě postihnout všechno - ale každý má svůj rozum a svoje motivace. Já svoje vysvětlila ve článku...

0 0
možnosti

gh_12

3. 6. 2009 9:34
Kdyby volby mohly cokoli změnit,

už dávno by je zakázali. (Murphyho zákon).

0 0
možnosti

Nero

3. 6. 2009 9:34
Pravicové jistoty.

Ještě dodávám:Plno blogerů(pravicových)píše,že nemá koho volit.

Bez průzkumníků jsou bezradní.Vlastní rozum nikde.

Jen JISTOTY.Riskovat?Brrrr.

0 0
možnosti

Eva Hrindová

3. 6. 2009 9:36
Re: Pravicové jistoty.

Jde jen o to, nevyhodit hlas zbytečně a nesmyslně. Byť je jen jeden, může ledacos změnit:-)) Tak proč to pořádně nepromyslet?

0 0
možnosti

Nero

3. 6. 2009 9:29
SSO-svobodní

Také k nim přesedlávám.Nemohu tedy Fajmona kroužkovat.

Škoda.

0 0
možnosti

Terrurek

3. 6. 2009 9:31
Re: SSO-svobodní

23 je moje šťastný číslo R^

0 0
možnosti

suchar

3. 6. 2009 9:16
docela

slušný názor snad až na Tošenovského, který sice v Praze nebyl jako dlouholetý hejtman v Moraskoslezkém kraji moc vidět, ale v tom kraji byl vidět dost a bylo by škoda plýtvat kádry jeho formátu

0 0
možnosti

madqwert

3. 6. 2009 9:10
doporucuji SNK ED a tym lukase macka

R^EU;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz