Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V

18. 7. 2009 8:51
Mateřská

Proč feministky z žen na mateřské dělají chudinky? Nikdy jsem od nikoho neslyšel tolik pomluv žen, co jsou doma s dětmi jako od feministek. Vysvětlí mi to někdo?

0 0
možnosti

Jervin

17. 7. 2009 14:51
Ano

karma R^ R^ R^

0 0
možnosti

tak_akorat

17. 7. 2009 8:22
Výborný článek

Ale myslím si, že většina ho nepochopí. Celé školství je zaměřeno autoritářsky. Ženy, muži, lidi nadměrně inteligentní nedokážou bourat zdi, které mají v sobě.

Svět je úžasně variabilní místo. Ano, pomáhejme slabším, ale neomezujme proto

vše odlišné.

Díky

0 0
možnosti

Kimmy

15. 7. 2009 15:02
Ani nahodou 2

Podivejte se na pracovni trh - kolik firem nabizi castecne uvazky nebo pruznou pracovni dobu? Kolik zen ma DOOPRAVY moznost volby??? Velice malo - a prave tady je nutna prace feministek - aby jednak vysvetlovaly zenam, ze je nutne se zapojit a angazovat a vyzadovat zmeny - a taky aby pracovaly s politickymi stranami na zmenach, ktere zeny potrebuji.

Nicmene nejvetsimi nepriteli zen jsou prave zeny samotne - ta pavlacova mentalita, ze zenska, ktera neni tri roky doma s ditetem, nebo ktera si sama nepuliruje dum ci nevari kazdy den teple vecere, je spatna zenska, spatna matka, karieristka, ktera se stara jen o sebe. Dokud budou zeny proti zenam, budou se chlapi smat - protoze chlapi se na rozdil od zen umi dohodnout a zatahnout za jeden provaz - zeny bohuzel casto hledaji chyby predevsim na ostatnich zenach....

0 0
možnosti

Eva Hrindová

16. 7. 2009 8:46
Re: Ani nahodou 2

O feministkách mi nemluvte. Zaměřují se jen na část problémů a komunikují jen s "intelktuálkama". Všechno posuzují jen ze svého pražského pohledu. Normální ženy neoslovují prakticky vůbec - je jim to víceméně jedno. A to je sakra špatně! Skutečné problémy většiny žen (chybějící sebevědomí, malou odvahu, dobrovolné ponížené postavení) absolutně neřeší... Neumí ženy oslovit nejen proto že to neumí, ale hlavně proto, že ani nechtějí! Fakt nepotřebujeme žádné zákony!!!!! Na tom trvám. Č ím víc pitomých zákonů, které chtějí řešit věci, které řešit nemůžou, tím víc dalších problémů... A taky to omezuje svobodu!

0 0
možnosti

Kimmy

15. 7. 2009 14:58
Ani nahodou

 V CR ze uz je hotovo? To nemyslite vazne!!! Ano - vzdelana mlada bezdetna zena v Praze ma jiste sance vicemene rovne vzdelanemu mlademu muzi (s detmi nebo bez) - ale tam to asi tak konci.

Je to presne ta moznost volby, ktera v CR zoufale chybi - nenechat si srat na hlavu? Jit jinam?  Co kdyz clovek nebydli v Praze a nema zas tak moc pracovnich prilezitosti? Co kdyz ten doktor, ktery zenskym sere na hlavu, je jediny, ktery jeste prijima pacienty, protoze ostatni maji plno a pojistovna jim vic lidi neproplati? Co kdyz zena nechce byt doma tri roky s ditetem, ale nema nepracujici babicku a vsechny okolni jesle jsou plne?

Vy jste - predpokladam - svobodna a bez zavazku a to se pak opravdu jednoduse clovek sbali a jde o dum dal - ale kdyz jsou deti a manzel, tak jsou ty moznosti podstatne omezene - tezko zenska premluvi muze, aby se vzdal sve prace a celou rodinu prestehoval jinam, protoze zenska si nenecha srat na hlavu.

0 0
možnosti

Eva Hrindová

16. 7. 2009 8:41
Re: Ani nahodou

Kdybych byla svobodná a bez závazků, nenapadlo by mě psát takové články:-)) Mám dvě velké děti a prožila jsem všechno možné. První se mi narodilo ještě za komunistů - zažila jsem jesle, školky, problémy v práci kvůli časté nemocnosti, nedostatek peněz (velký), a mnoho dalších podobných vychytávek:-)) Někdy se mi zdá, že jsou ženské dost rozmazlené, nemůžete mít všechno. A já myslím, že dobře vychované děti jsou nejvíc a nenahradí Vám to žádné peníze... Chápu, že ne každá žena může být několik let doma a jen vařit a uklízet. Je to strašná nuda... Ale dnes je tolik možností, můžete se vzdělávat, studovat, něco podnikat na internetu, založit nějaké občanské sdružení, angažovat se v místě bydliště - a to se dá krásně s péčí o děti skloubit!

0 0
možnosti

Lou.

14. 7. 2009 15:50
Karma

protoze souhlasim, vse bylo receno tak jak to je ! R^

0 0
možnosti

mischplysch

14. 7. 2009 13:46
Nesouhlas

Tak já teda s autorkou nesouhlasím. Podle mě tu feminismus prostě místo má a nejspíš ještě nějakou chvíli mít bude. Myslím tím ten umírněný feminismus, ne nějaké extrémy, co každého hned napadnou. Mně teda nepřipadá, že by byla Česká republika rájem rovných příležitostí, kde ženy nejsou nijak diskriminované.

Už jen tím, že se tím někdo zabývá a na problémy upozorňuje a že se o nich mluví, tak se jen tak nezametají pod koberec a je šance na změnu k lepšímu. Ženy mají pořád na stejných postech většinou méně peněz než muži (mimochodem osobní zkušenost z nejbližší rodiny), panujou tu předsudky a stereotypy, které patří někam do minulého století a ženy jsou i jinak diskriminované na trhu práce.

Netvrdím, že je to tu nějaká hrůza, to není, ale zase taková pohodička, jak se domnívá autorka, to taky není. Většina zdejších mužů se mnou bude na tuty nesouhlasit, ale to je život...:-)

0 0
možnosti

Eva Hrindová

14. 7. 2009 16:44
Re: Nesouhlas

Já taky nikde netvrdím, že to je pohodička:-)) Jen si myslím, že už je to na nás. Pokud si většina ženských nechá srát na hlavu a dělá zodpovědnou práci za pár šupů, tak se pak nemůžeme divit, že k nám tak zaměstnavatelé přistupují... Prostě to zkouší a většinou jim to vyjde. Neumíme si říkat o respekt, o peníze, o pomoc. Protože s dětma prostě pomoc potřebujeme! K tomu ale nepotřebujeme žádné instituce, žádné zákony. Potřebujeme si to vyřešit samy - například i tím, že budeme pojmenovávat špatné ženské chování a jeho nositelky nebudeme adorovat:-))

0 0
možnosti

regulator

12. 7. 2009 10:09
chudaci zensky, kdyz si neumej uzit materstvi.........

chudaci i jejich deti. Clovek prece nemusi mit hned dum,nebo velky byt, skvely auto ,pracovni postup .... ...to vsechno muze pockat .  Obetovat svym detem par let 4,5,,6, ....pro ne zit.!......a pak znovu nastoupit do prace ! .Cas a porozumeni spojene s vychovou kterou do deti vlozis, to se v budoucnu vsechno vraci.  Kdo to nevi a honi se za materialnem, ten tezko muze v budoucnu od svych deti neco ocekavat...........jak po dusevni strance , tak i po te hmotne.

 Tyhle prudce emancipovane zeny jsou toho samy dokladem......

0 0
možnosti

dasa0302

12. 7. 2009 18:00
Re: chudaci zensky, kdyz si neumej uzit materstvi.........

A z čeho soudíš, že si mateřství neumějí užít? Dokonce i ty, které si to tak představovaly se s miminkem změní. To spíš ty nevíš, jaké mateřství je.

0 0
možnosti

dajana.p

12. 7. 2009 8:32
Nějak nám tu zapadla myšlenka...

Probírá se tu kde co, ale původní myšlenka, že jsme rovnoprávné a žádné kvóty nepotřebujeme, tu nějak nikde nevidím.

0 0
možnosti

dajana.p

12. 7. 2009 8:33
Re: Nějak nám tu zapadla myšlenka...

myšlenku

0 0
možnosti

Mc_Bain

12. 7. 2009 1:11
Naše milé mámy ...

... tyhle ženy současnosti ... kam ten svět spěje ...

0 0
možnosti

Mc_Bain

12. 7. 2009 1:13
Re: Naše milé mámy ...

... jo a ještě mi tam chybí nabídka kvalitního sexu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz