Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J49a54n 21P30e93t36r89u20s

12. 2. 2015 22:56

"Islám je zlo" je objektivní vidění, ale "Putin je zlo" je nálepka? Ehhhhh, a kde je prosím rozdíl kromě toho, že to první si myslíte a to druhé očividně ne?

Vy si nabíháte na vidle. Je to stať jako trám, ale samotná podstata jejího sdělení je popřena příklady, které měly naopak sloužit k demosntrování její pravdivosti.

A pracovník iDnes, který tento článek zařadil do toho výběru vpravo, má asi avantgardní sklony. Nebo vytříběný smysl pro ironii. Nebo obojí.

0 0
možnosti
VPS

Máte naprostou pravdu.

Jsou lidé, zahleděni do spětného zrcátka, žijící ve svých speudopravdách a melou si to své furt dokola.

Že, pane Dvořáku?

Tohle je z Ukrajiny:

https://www.youtube.com/watch?v=zOHi5SA0iV8

0 0
možnosti
Foto

Co nám  ukazuje? Že se spousta lidí nedokázala poučit z minulosti, takže se vystavují nebezpečí, že si ji prožijí znovu - asi  o tom jim jde - návrat starých "dobrých" pořádků. Jenže se neohlížejí na ty, co už těch starých pořádků mají dost.

Tak se může stát, že konflikt mezi prozápadní částí Ukrajiny a Kremlem vyhecovanými a podporovanými "separatisty" se přesune i k nám.

Na kterou stranu se pak postavíte Vy?

3 1
možnosti
BK

Máte recht. Přesně takhle se ze mě, starýho antikomunisty, stal "ruský fanoušek z donucení".

6 0
možnosti
JC

To nás, k vlastnímu překvapení, postihlo mnohé.

Asi proto, že klademe rozum před pocity.

5 0
možnosti
Foto

Ano, přesně jste vystihla jádro problému, že se východních Ukrajinců nikdo neptá,co vlastně chtějí.

Já bych tedy dosadil, že se jich neptá Kyjev a Západ (EU+USA), protože východní Ukrajinci svoji vůli již projevili v referendech.

Jenže tuto jejich svobodnou vůli neuznal, jak Kyjev, tak Západ a poslal tam vojska, aby vyvraždili ty, kteří svobodně projevili tuto vůli ( tedy, že nechtějí být v jednom svazku s Kyjevem).

Takže podiv západních politiků, že se tam válčí je pokrytecký, jelikož zřejmě počítali s tím, že se východní Ukrajinci nechají bez odporu povraždit a NATO na hranice s Ruskem instaluje nové vojenské základny.

Pokud by to bylo naopak, tedy, že Kyjev by chtěl k Rusku a východní Ukrajina by chtěla na Západ, tak si buďte jista, že by již dávno byl bombardovaný Kyjev, podobně jako Bělehrad v případě Srbska, kde si na srbském území v Kosovu obratem USA postavily velkou vojenskou základnu Bondsteel.

Pro Vás karma R^

9 8
možnosti
LJ

A jsme zase u toho a podlehnutí ruské propagandy, že je Kyjev chce povraždit.

 Když jsme u toho, už jste byl na přednášce na UK?

5 1
možnosti
ZB

Situace na Ukrajině je složitá. Východní část je zřejmě pro Rusko a západní pro EU a Nato. Vše je vyhrocené, lidé se bojí říci svobodně svůj názor. Bylo by fajn, kdyby diplomatické rozhovory zastavily nesmyslnou válku.

6 0
možnosti
Foto

No právě, proč Porošenko nenabízí konání referenda o nezávislosti, aby se tedy mohli vyjádřit místní, kteří se těší na to, jak ruští vojáci budou utrácet v jejich obchodech, kudy chodí.

7 3
možnosti
VS

A my jsme nabídli našim němcům konání referenda?[>-]

2 0
možnosti
VS

Připomínáte mnichovanství, ale zapomněla jste připomenout odsun Němců. Ty přece taky chtěli do Říše, ale mi je za to odsunuli. Zde je vidět, že i vy máte předem jasný názor.[>-]

4 3
možnosti
Foto

Nikoliv, odsunuli jsme je za Lidice.

0 4
možnosti
JC

Mne samotného nejvíce na tom všem fascinuje, jak se z lidí, kteří ještě před dvěma lety měli pro Ukrajince jen slova pohrdání a ostentativně dávali najevo svůj pocit nadřazenosti nad nimi, najednou stali velcí ochránci Ukrajinců a jednotné Ukrajiny a do EU i NATO by je vzali třeba okamžitě a syny svých sousedů by rádi poslali na Ukrajinu za Ukrajinu padnout.

13 4
možnosti
Foto

Mně fascinují lidi, kteří zažili Ruskou okupaci Čech a  považují za normální, že když Rus ukáže na nějaké území, že o něj má zájem,tak na to má právo. Na druhou stranu považují za nemorální pokud Ukrajina hájí svoji územní cilistvost, kterou mu zaručilo i Rusko.

10 6
možnosti