Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JE

bude to tak

26. 8. 2009 7:52
Také tak.

Také se mi líbila myšlenka, také jsem si přečetl první kapitolu, také jsem si přečetl rady autora, také mě zaujala stejná rada jako Vaše, také jsem kvůli ní nezačal psát a také mi jeho pojetí žen není blízké. Mám rád vhled, úctu, pochopení, vzájemnost, sebepoznání, údiv, fascinaci, hloubku, jednoduchost, jemnost, humor, odlehčenost, stručnost. Prostě to tak je asi je to tak správně, on tam, já tady, vy onde a každý si něco po svém tvoříme. A všem přeju radost ze svých i cizích děl.

0 0
možnosti

Dejl

17. 8. 2009 23:36
...

S Vaším článkem povětšinou souhlasím...

Vieweghovy knížky mám ráda, ale vytáčejí mě ženské postavy v ichformě... Vlastně vůbec nechápu tu drzost psát za ženskou... ;-€

0 0
možnosti
JE

Jakub Ehrenberger

17. 8. 2009 11:17
Dobrý názor

Děkuji za Váš příspěvek k akci Blogový román. Líbí se mi váš přístup a Váš pohled, který já coby muž samozřejmě mít nemohu. Rád bych se Vás zeptal, jestli byste nechtěla dotáhnout ten nápad s literární agenturou do konce. Je to super věc a já osobně tomu fandím ;)

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

17. 8. 2009 12:23
Re: Dobrý názor

Díky - uvažovala jsem o tom, že se zúčastním se svým nápadem soutěže o druhou kapitolu. když jsem si ale přečetla tu vítěznou první, tak absolutně nemám chuť. Nemám chuť ani ten román číst... Jedině že bych to zpracovala jako alternativu, jaksi paralelně:-)) Budu o tom uvažovat...

0 0
možnosti
V

Vikina

14. 8. 2009 22:38
Chichichi,

tak Vy nevěříte na existenci takových Katek, a přitom je máte i diskuzií. Pravda, nedělají prodavačku a bydlí někde, kde pořád dost chlapů (kteří, jak známo, co se týče dam, nikdy moc rozumu nepobrali), kteří je ještě neměli. Mnohé z nich jsou navíc singles programově, neb jim to vyhovuje. Tedy zatím, protože nějakého toho sponzora na delší čas si vždycky najdou. 

A v životě? Při dnešním trendu? M.V. přece nemůže psát o lásce, romantice apod. archaismech, jako Balzac, když už i ty nejhloupější dvanáctky mají jasno, že láska je auto, peníze, barák, prostě bohatý chlap, který jí to všechno dá.

0 0
možnosti
M

motylek_02

15. 8. 2009 6:50
Re: Chichichi,

howgh :-/Rv

0 0
možnosti
C

clověk

14. 8. 2009 21:09
Moc hezky napsáno.

Do tvorby tohoto autora jsem ještě nedospěl, je mi teprve 57 let. Naprosto souhlasím, že postavy nejsou ze života a příliš šustí papírem. To co píšete o neskutečných ženských, platí i o neskutečných chlapech. Takže s článkem zcela souhlasím.

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 8. 2009 17:46
To, co si myslim, neni moc hezke...

Cetla jsem jednu knihu a zvladla jeden film. To mi stacilo, od "mistra" V. Nejenze jsou ty postavy nerealne, ale nejsou zenske, jednaji podivne. Nekteri muzi maji dar psat o zenach. Pan Vyvek tim rozhodne obdaren neni.

Kacena jako hlavni postava neni realna. Spis zni jako Prazacka nez holka z malomesta, to za prve. Za druhe je prilis racionalni a to takove divenky ( rozhodnozky) nebyvaji. Takova Kata by na malem meste nemohla moc existovat, musela by se odstehovat. Postava panice Tomase mi pripada zbytecna, skoda slov.

Rozhodne nenachazim zadne realne bytosti, radeji budu cist poradnou detektivku pro muze nez Roman pro zeny;-D

Jinak vam, pani Hrindova,  doporucuji tohle

http://wiener.blog.idnes.cz/c/95852/Srdce-bez-domova.html

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 8. 2009 17:47
0 0
možnosti
MS

Darien

14. 8. 2009 17:46
S autorkou moc nesouhlasím...

Já takových žen znám docela dost.  Nejsou hloupé, nejsou ošklivé, nejsou feministky - a přesto nemají partnera. Točí se kolem třicítky a ten pravý nikde. Zkusily už kde co - a nic.   Spíš se divím autorce tohoto příspěvku. Jak vlastně "Katkou" opovrhuje.  Jeji soud je jasný - hloupá husička. 

A pak autorka, hnána touhu svého ega postěžovat si, jak byly její literární ambice rozmetány podmínkou M. Viewegha - napíše plytký příspěvek, ve kterém tak letem světem přemázne štětkou několik namátkových postav. Jelikož Ona nikoho takového nikdy neviděla, tak takové ženy neexistují. Finito. Basta.   Přitom právě hlavní hrdinka Účastníků zájezdu je postava uvěřitelná až neuvěřitelně. Nevím, v jakém světě žije Eva Hrindová, ale možná si dělá o životě a ženách větší iluze, než Michal Viewegh. Po přečtení článku jsem pochopil, proč je feministkou, kterou feministky nemají rády.  Mimochodem - zakazovat dceři číst Viewegha (aniž bych ho glorifikoval) je skutečně projev skutečné lidské hlouposti.

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 8. 2009 17:53
Re: S autorkou moc nesouhlasím...

Takovych zen jako Katka znate hodne? Kacenka, ktera jde do postele s kazdym, ale je vykreslena jako naivni a laskou zhrzena? prosim vas....

Ano, takovych je hodne, tech kolem 30 a neco, nemaji partnera. Ale nemuseji byt nutne malirske potreby s nekolika pohlavnimi nemocemi a potraty na zivotopise. Ano, my zeny takovou postavou, jako je Katka, opovrhujeme. Tedy my zeny, ktere nejsme malirske potreby, ktere si vazime samy sebe. Katka si nevazi sama sebe, je levna, proto si ji nikdo nevazi. Navic takova postava, tak silne promiskuitni, obvykle promita nejake trauma z detstvi, ale to uz by bylo na mistra V. moc.

Ucastnici zajezdu byli jedna z nejtrapnejsich knih, jake jsem kdy cetla. Kdybych mela dceru, nezakazovala bych ji Viewegha cist. To ne. Verim, ze staci jedna kniha a inteligentni bytost si udela vlastni usudek, neni treba zakazu.

0 0
možnosti
V

Vikiš

14. 8. 2009 17:33
Máte moji karmu

a až budete mít chvilku, podívejte se na článek: Tvář Katky z Wienerova Srdce bez domova

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

14. 8. 2009 17:39
Re: Máte moji karmu

nemůžete mi na to dát odkaz? nemůžu žádný takový článek najít...

0 0
možnosti
PD

Petr1234

14. 8. 2009 16:48
jinak mi neřikejte

že jste nepoznala v životě holku co si to rozdá s každým?

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

14. 8. 2009 16:55
Re: jinak mi neřikejte

ale jo, když tak jsem o nich i slyšela... ale že by nějak filosofovaly o nedostatku lásky... spíš to byly mrchy, které rády ovládají chlapy. Takové, co sní o lásce, ty spíš žádné chlapy nemají...

0 0
možnosti
PD

Petr1234

14. 8. 2009 16:45
zajímavé

když přihlédnem k tomu, že Viewegh píše hlavně pro ženskou část populace a je úspěšný, tak se ženy v těch jeho hrdinkách asi nacházejí. Viděl jsem jen Román pro ženy a přišlo mi to docela trefné.

0 0
možnosti
V

Vikiš

14. 8. 2009 17:15
Re: zajímavé

Jo, ale Román pro ženy a tahle první kapitola románu na pokračování je přece jen rozdíl. Opravdu jsem taky uvažovala, jak tuhle Marťanku může někdo brát vážně. Navíc je mi záhadou, jak by tenhle exemplář přežil na malém městě. Souhlasím s autorkou článku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz