Ondřej Suchý - spisovatel a malíř

Co Vás živí?  Psaní, dříve též kreslení.  Lidé, kteří jsou v životě úspěšní, mají často vzory. Patříte k nim a můžete představit svůj vzor?  Můj bratr Jiří. 

Člověk se během života vyvíjí a neustále se učí novým věcem. Existuje ve vašem životě krátké období, které vás výrazným způsobem posunulo dále a přispělo k profesnímu růstu? 
K mému profesnímu růstu přispělo každé osobní setkání se spisovateli (F.A.Elstner, J.Škvorecký, Fr.Nepil, A.Branald, M.Ivanov, Fr.Kožík aj.) anebo s výtvarníky (O.Janeček, R.Pilař, Z.Seydl, V.Komárek, J.Winter-Neprakta aj.) 

Dnešní doba přináší obrovské množství informací a je těžké se v nich orientovat. Je pro vás důležité mít takové prostředky, pomocí kterých získáte přístup k těm nejužitečnějším poznatkům? Využíváte k tomu například určitým způsobem internet? 
Internet je nezbytnost! 

Vyhledáváte v současnosti možnosti pro osobní rozvoj a sledujete trendy ve vzdělávání? Zaujalo vás něco v poslední době? 
Nikoliv. 

Navštěvujete v současnosti nějaký kurz, seminář nebo využíváte služeb lidí, kteří vás můžou posunout dále? Myslíte si, že vám tyto služby přináší užitek? 
Využívám rad přátel, technicky zdatnějších než jsem já. 

Jsou lidé, kteří touží po získání určité dovednosti, avšak pro nedostatek času a možností svůj úmysl zatím neuskutečnili. Může se jednat například o kurz létání nebo o hru na klavír. Patříte k takovým lidem a dlouhodobě plánujete získat nějakou dovednost? 
Ne. 

Poslední otázka je vzkazem pro dospívající generaci. Které schopnosti

nebo znalosti jsou pro mladého člověka nejdůležitější k tomu, aby byl v životě úspěšný a přinesl užitek celé společnosti? 
Důslednost. Aby profesi, pro kterou se rozhodl, zcela propadl a dělal ji s láskou a s plným nasazením. 

Děkujeme za rozhovor.
Autor: Pavel Hrejsemnou

Autor: Pavel Hrejsemnou | pátek 16.1.2015 7:50 | karma článku: 8,98 | přečteno: 316x