Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Michal Kavalčík - Ruda z Ostravy - herec, zpěvák, moderátor a bavič

Michale, vystudoval si Ostravskou konzervatoř, obor hudebně-dramatický, s ohledem na to co děláš mám pocit, že lépe si nemohl zvolit, jak to vnímáš ty?

Tak to byla takova náhla volba. Původně na prvním místě v té době ještě před listopadem 89 byla na přihlášce PRUMYSLOVKA v Ostravě :)
Pak ale změna a talentovky na konzervu a vyšlo to ... tam se vše jako propojilo a skvělé základy nám dali na škole tehdy velké herecké hvězdy a kantoři. A vše se pak později zúročilo v praxi v divadle.

První roky umělecké kariéry jsi byl angažmá v divadlech v Ostravě, Českém Těšíně a v Liberci, možná si čtenáři ani neumí představit, že se umíš držet scénáře. Umíš to stále?

To se musí umět. Jinak vzniká na divadelních prknech guláš a legraci pak zažívají jen herci na jevišti a diváci spise nechápou co se to tam děje... Ale zase dobře načasovaný geg bud na kolegu či skvěly geg který posune děj ještě humorněji dál - to je pak paráda a žužo. To mam moc rád. Ale patřím na činohře spíše k hercům kteří jen cukruji gegy a jen maličko zasahuji navíc do děje... Je to pak v celku lepší.

Tvá kariéra v rádiích je taky velmi zajímavá, pomalu půl života jsi spojen s rádii (Morava, Hrad, Euro-K, City, Blaník, Bonton a F1) ještě se ti rádia nepřejedlo?

K radiu jsem vlastně přišel jako slepý k houslím:) Ve třetím ročníku konzervatoře v té době 1993 hledalo radio Morava 101,1 - dnes Kiss Morava - hlas na namluvení reklam. Tak jsme cely ročník přijeli do Frýdku-Mistku a 2h namlouvaly různé texty… pak ve studiu náhle bylo trochu ticho neb režisér si odskočil pryč a já si dovolil pustit cédečko z přístrojů kterým tehdá ještě málo kdo rozuměl. Po příchodu zpět režiséra vnikla otázka kdo to pustil a tak mě všichni praskli a rejža mě pak ještě vyzpovídal co vše umím s technikou a jelikož jsem jezdil pomáhat pouštět CD na diskotéky mému kamarádovi tak jsem znal vlastně vše jak to chodí s ovládáním techniky. Pak už jsme jen začal jezdit se zaučovat a po nocích vysílal od půlnoci do 6 do rána a do toho ještě škola a už jsem u mikrofonu zůstal až vlastně do dnešních let. Vlastně pouze jeden rok ve svém živote jsem nevysila od svých 18let :) no masakr.

První velký vstup do velkého světa bylo pořadem „Na stojáka“ a určitě „X Faktor“. Co se u tebe změnilo od této doby?

2008 a X-FACTOR byl na NOVE velký start Rudy... začaly volat kulturáky plesy festivaly a já začal jezdit po republice bavit lidi ještě jako vystupující Ruda se svýma skečema. Později po letech a práci na Frekvenci 1 jsem začal dostávat i nabídky na moderace. Pak už lidi pochopili ze Ruda není jenom takový blbeček ale umí i vtipně a rychle zareagovat na situaci ve společnosti či v kultuře.

Nedá mi se nezeptat na klip „Ostrava“, jaké to bylo bourat statistiky zobrazení a na to se nabalovaly i ocenění?

Byla to úžasná doba a všichni kteří byli u zrodu tohoto dovolím si dnes říci již fenomenálního klipu na to asi nikdy nezapomenou jako já. Jen pro představu - český text napsaný v pendolínu na cestě tam i zpět do Ostravy - následné nahrávání 2dny ve studiu s Partlofkou /Martina Partlova/ a následné 2 denní natáčení v Ostravě s celým teamem který jsem si vybral - proste pecka! O to krásnější bylo ze nikdo z nás v té době absolutně nevěděl a netušil ze vzniká něco co se tady bude dlouho řešit a ze klip udělá za 7dni 1.000.000 klinutí na stream.cz :) prostě bomba kterou nikdo nečekal a pak jen sledujete jak těch 130.000 kliknutí cca naskakuje denně. A to se vám povede tak max jednou za 10 let :D velké díky všem co na tom makali ještě jednou !!!

Když na tebe vyrukovali s autorskými právy, vyděsilo tě to?

Ano bohužel i tohle vám nedojde... Byla to vlastně první velká kauza která se dostala do televize a radiu a media to moc řešila. Nikdo to nečekal protože nikdo z nás ani nečekal ze se náš klip OSTRAVA !!! vůbec někdy dostane do telky a na TV ÓČKO a vůbec všude kam se dalo. Ale nakonec pokuta 4.000.000 Kč která hrozila za porušení autorských práv se neuskutečnila neb právníci zjistili ze klip a song nevznikl za účelem obohaceni se na úkor mistra Jay-Z . Ale stáhnuté půlky jsme měli s Martinou oba a nikdy nezapomenu na schůzku u právníka najatého hudebního vydavatelstvím zastupujícího v ČR JAY-Zho na nás jak vytáhl na stůl před nás složku s nápisem KAUZA OSTRAVA !!! a tam bylo asi 40 vytištěných A4 textu - kopie všech našich rozhovorů - kdy kde jsme byli v TV - rozhovory akce prostě vše dané na jednu hromádku... Prostě masakr. Ale nakonec padla dohoda a my ji s Martinou dodrželi.

Od minulosti k současnosti. Jsi v televizi jsi v rádiu, jsi v divadle, co plánuješ dál?

Wauu. Těžká otázka. Mě baví točit. Vymyslet scénáře čím jde v této zemi buď zaujmout či udělat si legraci z někoho. Baví mě i stále divadlo. Příští rok chystáme film THE TOUR KOMICI S.R.O. s Milošem Knorem a tou naší bandou. V budoucnu bych se chtěl věnovat režii za kamerou. V hlavě mám spoustu nových projektu a právě jsme s mojim kamarádem Bombisem spustili nový kanál na youtube "flyingeyes" kam budeme dávat videa ze vzduchu z různých krásných míst naší České země ale i z celého světa když různě cestujeme. Spustili jsme i stránky www.flyingeyes.tv kde se můžete podívat na naše první kousky. V tom vidím velkou budoucnost a do jednoho roku bychom chtěli nabrat aspoň 100.000 odběratelů.

Kde tě můžeme sledovat, jsi na sociálních sítích?

Nedávno jsem spočítal "záběr" všech sociálních sítí RUDY a dosel jsem k šílenému číslu skoro 900.000! To je masakr a furt se to zvedá. Lidi baví mé příspěvky a styl humoru a pro mě je to zase zpětná vazba ze ještě má smysl v tom pokračovat.

Máš nějaké pracovní sny?

Pořád ještě vidím někde vdali grandiózní výstup Rudy na TýTý nebo Slavíkách či na Českém Lvu :) a udělat to ve velkém jak to umí třeba slavný představitel BORATA :)

Co by si vzkázal našim čtenářům?

No v dnešní době hlavně si zachovat NADHLED a smysl pro humor a recesi a nebrat ten svět tak vážně:) vždyť stejně o nic vlastně nejde. A občas vypnout i ten fejsbuk :)

 

Děkuji za rozhovor Pavel Hrejsemnou

Autor: Pavel Hrejsemnou | čtvrtek 26.11.2015 8:45 | karma článku: 12,24 | přečteno: 805x
  • Další články autora

Pavel Hrejsemnou

Partnerský vs. singl život: Jaký je rozdíl v osobním rozvoji?

Osobní rozvoj je neustálým procesem, který nám pomáhá stát se lepšími verzemi sami sebe. V životě se setkáváme s různými vztahy, ať už jsou partnerské nebo singl,

13.11.2023 v 13:58 | Karma: 7,99 | Přečteno: 374x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Paradoxem je, že ti, kteří mají ty největší problémy, utěšují ty, kteří si neustále stěžuj

Učení se z paradoxu utěšování a stěžování si! V životě se často setkáváme s paradoxními situacemi, které nám mohou poskytnout cenné lekce a přehodnotit náš pohled na svět.

7.11.2023 v 8:37 | Karma: 13,30 | Přečteno: 296x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Být důležitý je věcí ega, být šťastný je věcí duše

Oduševnění nad egem V dnešním hektickém světě může být snadné zaměňovat důležitost a úspěch za cestu k štěstí.

6.11.2023 v 9:48 | Karma: 13,65 | Přečteno: 168x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Když člověk pochopí smysl života, přestane spěchat a váží si každé chvíle

Život je cesta plná neznámých, výzev a překvapení. Často se snažíme najít smysl a hloubku v našem životě, hledáme štěstí, lásku a naplnění.

2.11.2023 v 8:51 | Karma: 20,96 | Přečteno: 304x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Dárky celoročně: Proč bychom měli přestat omezeně dávat radost

Vánoce jsou obdobím, které většina z nás spojuje s radostí, láskou a dáváním. Tradice obdarovávání se však mnohdy omezuje pouze na tento svátek a několik dalších speciálních příležitostí, jako jsou narozeniny nebo výročí.

1.11.2023 v 9:24 | Karma: 10,49 | Přečteno: 153x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:16

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Něco o mé osobě? nic co by stálo za zveřejnění