Lucie Sinková /Lucee Dee Jay - moderátorka a DJ na svatbu, ples a párty

Lucko, představte nám svou práci DJ? Práce deejaye je velmi náročná, ač se nezasvěceným může zdát opak. ( Vždyť tam celou noc jen stojíš a hraješ - slýchávám od kamarádek :-) Částečně mají pravdu, ale jen částečně... Jako na každou jinou práci se musíte připravit, následně soustředit, bavit lidi a ještě se jim trefit do vkusu, nálady...atd... Ovšem zároveň tato profese je velmi krásná.  Začala jsem s deejayingem před 18ti lety a okusila de facto vše, co se dá.. přes hraní z CD, minidisků, PC i desek/vinylů.  Jsem schopná i ochotná zahrát vše od 60.tých let přes jakýkoliv žánr, až po současnost. Ovšem sama se cítím úplně nejlépe, když mohu hrát, či poslouchat funky house, deep house, nebo latino house.

Co vy a moderování?

Jéééé, tak to je na dlouho ... začnu tím, že to byl můj sen, který jsem si splnila a plním už patnáct let. Jinak vás možná pobaví, či zaujme to, že abych se mohla živit právě moderováním, začala jsem zmiňovaným deejayingem. Dostat se za mikrofon chvíli trvalo (pár let), a tohle byl jeden ze způsobů, jak se práci v radiu přiblížit a ve finále to dopadlo tak, že mě do teď živí a baví obě profese :-) 
A moderování není jen vysílání v radiu, ale moderování nejrůznějších akcí pro veřejnost a to mě nesmírně baví a naplňuje. Každá akce je jiná, je to velmi pestré. Díky tomu nevím, co to je stereotyp, poznávám stále nové lidi, nová místa a nutí mě to být kreativnější a pohotovější, pohotovější a pohotovější. Také jsem začala vést kurzy rozhlasového moderování a zjistila, že se i v této roli cítím dobře a mám, co předávat. Jeden z mých žáků, jehož snem bylo (stejně jako kdysi u mě), dostat se do radia, to do rozhlasu skutečně dotáhl. Jsem na něj nesmírně pyšná! Bylo to samozřejmě o spolupráci, vzájemném respektu a o jeho píli. Mám obrovskou radost z jeho úspěchů.

Mám pocit, že váš známe i z rádia a dabingu je tomu tak stále?

S myšlenkou na dabing jsem si pohrávala také několik let, až to konečně rozsekla. Přihlásila jsem se do Dabingové školy k paní režisérce Haně Krtičkové, kterou jsem ukončila cca před 5ti lety a ihned poté jsem pomalu začala navazovat spolupráce v dabingových studiích. Letos jsem například zahájila spolupráci s dabingovým studiem v České Televizi, což považuji za jeden ze svých největších úspěchů v tomto oboru.

Podle toho co slyším, máte vůbec čas na sebe?

 

Je to někdy těžké, jako právě teď ve chvíli, kdy Vám odepisuji, jsem po deejayingu v jednom pražském clubu a za dvě hodiny vstávám na vysílání do radia Frekvence 1. Jinak stěžejně pracuji pro rádio Bonton, ale vzhledem k tomu, že je to celé zaštítěné jednou společností, může se občas stát, že si jdu za vysílat do druhého patra ke kolegům na F1 a nebo vypomoci kolegům na Radiu Zet (BBC). Ovšem snažím se chodit často do přírody, podnikám i několikakilometrové tůry. Zbožňuji rozhledny a výšlapy po horách a kopcích. Ale mám také ráda i relax - masáže, sauny, vířivky. Či "jen" čtení knih a sledování filmů.

Co ráda děláte, když nic neděláte?

Díky mamince, která mě vedla od malička k ručním pracem háčkuji a pletu a po dědečkovi jsem zase zdědila nadání u šicího stroje. Je to taky určitý druh relaxu. A zatímco dříve jsem si pletla, šila a háčkovala především oblečení na sebe, teď se věnuji raději dekoracím do bytu.

Pohybovat se po svatbách je nebezpečné pro životosprávu, jak tomu odoláváte nebo neodoláte?

Ano, to máte svatou pravdu. Navíc v rodině máme dispozice k tomu být ženské krev a mléko, takže s tím bojuji dost. Někdy se ale stane, že nevěsta s ženichem mně zapomenou říct, ať si nabídnu a mně to nepřijde vhodné, jen tak se tam začít ládovat a tudíž je situace vyřešená. A nebo jsem párkrát držela pročišťovací kůru a jen se mlsně dívala po přítomných, jak si nandavají na decentní talířky, ale dalo se to. Díky tomu vím, že když má člověk vůli, vydrží všechno.

Zpátky k práci co vás čeká a co vaše plány?

Každodenní práce v radiu. Od pondělí do pátku Radio Bonton a víkendy Frekvence 1. Do toho pravidelný deejaying a občasný dabing..... Ale že bych vyloženě plánovala, to ne. Samozřejmě mám rozplánované akce, aby se mi nestalo to, že v jeden den slíbím být na místě třem klientům, ale jinak nejsem plánovací typ. Sny ovšem mám a těch mám hodně:-) Ale ty si s dovolením nechám pro sebe. Děkuju za pochopení.

Děkuji za rozhovor Pavel Hrejsemnou FOTO: Lucie Sinková Bonton, František Jirásek

 

Autor: Pavel Hrejsemnou | středa 1.4.2015 8:00 | karma článku: 11,82 | přečteno: 641x