Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Aneta Christovová - Dámský club na F1

Anetko, čtenáři Vás především znají ze spojení Linda Finková, Vlaďka Pirichová a vy na Frekvenci 1, váš pořad si nebere servírky ze životem, jak se cítíte v roli "poradce pro život"?

Dosti zodpovědně. Běžně totiž potkávám posluchače, kteří ode mne chtějí poradit. Jedná se hlavně o problémy vztahové, no a já se snažím poradit, co nejlépe to jde. Čerpám ze svých bohatých zkušeností a také ze zajímavých příběhů, které nám posluchači do rádia posílají. Ovšem ne každý chce poradit, hodně z nich se mi také chlubí životními příběhy, rodinnými fotkami a až překvapivě rychle přede mnou odhalují svá tajemství. A mě to strašně těší a hlavně baví. Člověk se s každým novým příběhem obohacuje o zajímavé životní zkušenosti. Někdy si říkám, už mě nemůže nic překvapit, ale vždy se najde nějaký lidský osud, který vám vyrazí dech.

poznámka redaktora: Téměř rok je nový Dámský club. V nové partě s Markétou Mayerovou a Danem Kostkou rozebírají vše, co by si kamarádky povídaly na kafíčku, ovšem už bez intimností a kontroverzních témat.

Uspěchaná doba kterou asi všichni prožíváme není nejlepší pro kvalitní vztah, poraďte co udělat ať jsme šťastní?

Snažit se co nejvíce být šťastni, protože jde o stav mysli, který dokážeme ovlivnit. Když je mi nejhůř, tak to ze sebe nejdřív musím dostat, tedy nejlépe vybrečet a pak už hledám důvody proč být šťastná - sluníčko, hezky rozkvetlý strom, obklopit se přáteli. Prostě těch důvodů je tolik, stačí jen chtít. A vím, že to funguje nejen u mě, ale i u všech, kteří prostě chtějí No a když budete šťastni, tak i váš partner bude. Štěstí, respekt, tolerance, vzájemné porozumění, pravidelný sex a hlavně komunikace, to je balíček zvaný láska. To je základ kvalitního vztahu, protože jen pro člověka, kterého opravdu milujete, jste ochotni toto vše dělat. A čím jsem starší, tím víc jsem o tom přesvědčena, i když to zní jako klišé.

Říkáte o sobě, že se na vás usmálo štěstí když vás osud dovál do studia Frekvence 1, jaká byla vaše cesta než jste se ocitla zde?

Pestrá. V Bulharsku je život velice zajímavý a mediální scéna vyspělá tak, jako u nás možná nebude ani za 10 let. Pracovala jsem v televizi, vytvářela úspěšné projekty a hodně se naučila. Po dokončení studií jsem se rozhodla, že zkusím štěstí i ve své rodné zemi. Dokud je člověk mladý, tak musí experimentovat. Takže jsem zkusila jak zahraniční zpravodajství v ČTK, tak i luxusní módní časopis a nakonec je mojí největší láskou rádio. Zpravodajství mě hodně bavilo, ale zjistila jsem, že bych to dlouhodobě dělat nemohla. Při všech těch tragédiích, dramatech a nespravedlnosti, co se u nás a ve světě dějí, jsem vše prožívala, žila jsem prací i po práci, sledovala jen zpravodajství a nedokázala vypnout. Pak přišla další fáze, totální ztráta soucitu. Nelíbilo se mi, co ze mě tato práce dělá za člověka a tak jsem se rozhodla, že chci svět zkrášlovat a rozveselovat, ne být bezcita a hlasatel špatných zpráv.

Jsou okolo vás úspěšní lidé, kdo vás motivuje?

Motivaci, která mě posouvá dál a dál, mám uvnitř sebe. Ale neustále mě někdo inspiruje. Ať už neznámý člověk na ulici nebo má rodina, vždy se najde někdo zajímavý, kdo vám zpestří, rozšíří, vyvrátí či zcela změní pohled na věc. Ovšem za hodně věcí ve svém životě vděčím rodičům a strejdovi, který se o mě v Bulharsku 10 let staral jako o vlastní. Možná po něm jsem zdědila novinářské buňky a nadšení, byl totiž nejlepším bulharským sportovním komentátorem a novinářem. Jako jediný sportovní novinář v Bulharsku a troufnu si říci, že možná i na světě, byl na všech letních olympiádách od roku 1976 až do roku 2012. Je pro mě velkou inspirací.

Vaše pořady (Dámský club) jsou na živo, určitě čas od času se něco "povede", podělte se s námi o veselou příhodu ze studia?

Vtipných situací bylo mnoho. Tím, jak je pořad živě a navíc propojen s posluchači přes sms bránu a telefon, tak se pořád něco děje. Ženy v domácnosti s námi vařily, doktoři s námi operovali, a dokonce s námi posluchačka rodila. Přišla nám sms od posluchače, že jeho žena nás miluje a právě u našeho pořadu rodí. Tak jsme se rozhodly, že jí pomůžeme a naše Vladěnka rozjela dýchací cvičení v živém vysílání. Hned přišla reakce, že rodička se rozplakala štěstím a porod jde jak po másle. 

A teď nějakou vaši příhodu?

Tím, že je otec Bulhar, tak umím bulharsky stejně dobře jako česky. Navíc žiju s přítelem Princem, který je z Mauricia, takže spolu mluvíme anglicky. Umět jazyky je samozřejmě výhodou, ale také se mi často zaplete jazyk tak, že neustále komolím nebo vytvářím zcela nová slovíčka. No a tím ve vysílání vznikají vtipné reakce Markéty a Dana. Což je ale těžké převyprávět, budete si muset pustit každý všední den od 16h náš Dámský klub.

Stal se i nějaký trapas?

Stal a taky hodně stál. Ještě s Lindou Finkovou a Vlaďkou Pirichovou jsme měly téma masturbace. A tak jsme se rozhodly, že národ poučíme o tom, jaké má masturbace pozitivní účinky pro naši duši a tělo. Četly jsme úryvky z knihy pana doktora Zlatko Pastora, měly jsme s ním i telefonát o masturbaci a jak je zdraví prospěšná. Takže jsme vysílání opravdu pojaly nejen vtipně, ale i edukačně. Jelikož je masturbace odborníky považována za relaxační cvičení, tak jsme se rozhodly, že v dnešní uspěchané, stresové době posluchačům pomůžeme k uvolnění napětí. Jenže místo abych posluchače vyzvala ke hromadné masturbaci, řekla jsem: Abychom se teď uvolnili a zbavili stresu, pojďme všichni veřejně masturbovat. Tím sem však nechtěně vyzvala národ k páchání nemravné činnosti na veřejnosti, navíc jsem tím prý ohrozila morálku mládeže a byla z toho pokuta 300 tisíc Kč.

Před nějakým časem jste byla jednou z hlavních modelek návrhářky Aleny Wilson, užíváte si takové okamžiky?

Užívám si všechny chvíle, kdy můžu svými činy podpořit baculky. Tedy dokázat jim, že velikost XL nemusí být vždy překážkou, ale umí být i předností. Alena Wilson je báječná návrhářka, která svými modely podtrhuje ženskost a umí obléknout všechny typy postav, takže naše spolupráce rozhodně nekončí. Podívejte se, že i v přírodě máte vychrtlá, hubená, štíhlá, buclatá až velice tlustá zvířata. No a ten stejný model funguje i ve světě lidí. Nabídka druhů postav je velice pestrá, tak proč tlačit ženy i muže do nějakého uměle vytvořeného modelu? Nesnažím se tím přesvědčit celý svět, aby byl tlustý. Ale ta touha po dokonalosti a snaha svět zeštíhlit na maximum situaci dovedla k celosvětovým kampaním proti anorexii. Žádný extrém tedy není správně. Proto se snažím ukázat ženám, aby zahodily mindráky a měly se rády takové, jaké jsou. Jen tak je bude mít rádo i okolí.

Co vás čeká pracovně v nejbližší době?

Jelikož dělám na Frekvenci 1, píši pro týdeník Chvilka pro tebe a do toho máme s přítelem fyzioterapeutický indický salon, tak mě stále čeká hodně práce. Chystám jeden tv projekt, který pokud klapne, bude velké překvapení. V nejbližší době jedu do Jičína porotcovat na Dívka roku 2015.

Plány na léto?

Práce, práce a zase práce. Ale určitě si najdu týden na moře, protože bez něj nedokážu žít. Mořská voda a slunce mě natolik nabíjí energií, že se divím, jak jsem se mohla narodit ve vnitrozemí. Asi je to bulharskou krví a tím, že jsem dětství a pubertu trávila celé prázdniny u Černého moře, kde teta pracovala. Zřejmě mi tak vznikla těžká závislost.

Nějaký vzkaz čtenářům?

V životě se držím několika pravidel, na která nedám dopustit, protože jsou pravdivá a životem ověřená ze všech stran. Pokud mohu, dovolím si ty nejzásadnější použít jako vzkaz Vaším čtenářům: Kdo si neváží sám sebe, nemůže si vážit ostatních. Chovejte se k okolí tak, jak byste chtěli, aby se lidé chovali k vám. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě, takže si ulehčete život a nesnažte se škodit či záměrně ubližovat, protože karma je mocná a dříve nebo později vám všechno zlé vrátí. Ovšem karma je také spravedlivá, tudíž umí náležitě odměnit i ty dobré skutky. 

Autor: Pavel Hrejsemnou | úterý 5.5.2015 0:09 | karma článku: 9,42 | přečteno: 599x
  • Další články autora

Pavel Hrejsemnou

Partnerský vs. singl život: Jaký je rozdíl v osobním rozvoji?

Osobní rozvoj je neustálým procesem, který nám pomáhá stát se lepšími verzemi sami sebe. V životě se setkáváme s různými vztahy, ať už jsou partnerské nebo singl,

13.11.2023 v 13:58 | Karma: 7,99 | Přečteno: 374x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Paradoxem je, že ti, kteří mají ty největší problémy, utěšují ty, kteří si neustále stěžuj

Učení se z paradoxu utěšování a stěžování si! V životě se často setkáváme s paradoxními situacemi, které nám mohou poskytnout cenné lekce a přehodnotit náš pohled na svět.

7.11.2023 v 8:37 | Karma: 13,30 | Přečteno: 296x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Být důležitý je věcí ega, být šťastný je věcí duše

Oduševnění nad egem V dnešním hektickém světě může být snadné zaměňovat důležitost a úspěch za cestu k štěstí.

6.11.2023 v 9:48 | Karma: 13,65 | Přečteno: 168x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Když člověk pochopí smysl života, přestane spěchat a váží si každé chvíle

Život je cesta plná neznámých, výzev a překvapení. Často se snažíme najít smysl a hloubku v našem životě, hledáme štěstí, lásku a naplnění.

2.11.2023 v 8:51 | Karma: 20,96 | Přečteno: 304x | Diskuse| Ona

Pavel Hrejsemnou

Dárky celoročně: Proč bychom měli přestat omezeně dávat radost

Vánoce jsou obdobím, které většina z nás spojuje s radostí, láskou a dáváním. Tradice obdarovávání se však mnohdy omezuje pouze na tento svátek a několik dalších speciálních příležitostí, jako jsou narozeniny nebo výročí.

1.11.2023 v 9:24 | Karma: 10,49 | Přečteno: 153x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tahač s tankem a osobák zastavily, kamion už ne. Nehodu u Bohumína nepřežil člověk

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

Ukrajinista: Zelenskyj podporu ztratil, jeho lidé překračují ústavní rámec

4. května 2024

Vysíláme Na pozadí války začíná západní veřejnost se stále většími obavami sledovat domácí politickou...

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Něco o mé osobě? nic co by stálo za zveřejnění