Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŽA

atrapa

24. 7. 2010 18:48
nejen pohádky

Kdysi jsem viděla páně Troškův film Poklad hraběte Chamarre - zdál se mi velmi dobře provedený  a zajímavý. Líbil se mi i po letech při nedávné reprise v TV. Asi neměl ten úspěch, jako následné pohádky; na ty se vydržím dívat tak 5 minut a vždy žasnu, jak odlišné opusy vycházejí z dílny jednoho režiséra. Že by neviditelná ruka trhu ??

0 0
možnosti
KH

Fryčík

22. 7. 2010 16:57
Souhlas

Parádní příspěvek, souhlasím. Kdesi kdysi jsem četl zajímavý článek o Troškově tvorbě a tam mě zaujala jedna věta: "Jakmile se Zdeněk Troška spojil s producentem Pomeje, začaly z něj bohužel padat celuloidové pomeje..."

0 0
možnosti
A

Astartoth

22. 7. 2010 17:00
Re: Souhlas

I ten nejhorsi Troskuv film bude titanske dilo v porovnani s "Odchazeni".

0 0
možnosti
EJ

Kanice

20. 7. 2010 23:47
Vážený pane, díky!

Vtipně a trefně napsáno! Díky za přesné pojmenování toho, co člověk tak nějak cítí, ale - nejsa kritikem - nedokáže přesně určit. Ona ta Princezna ze mlejna zdánlivě má všechno, co má pohádka mít - pěkné barvičky (s tou německou reklamou jste mě dostal! :-))), vypucované chaloupky, legrační strašidýlka a dokonce i nějaký ten příběh. Ale je to tak prázdné, až z toho mrazí. Ona to nebude náhoda, že na kousky jako Jak se budí princezny nebo S čerty nejsou žerty se dá koukat třeba podvacáté... Vedle novo-Troškáren jsou jako čerstvě upečená křupavá houstička vedle plastové atrapy z výlohy.

Lidi, kteří ten rozdíl nevnímají, ale chápu. Každý je holt na něco - já třeba nerozeznám krabicák od "pozdního sběru" :-)

Mimochodem, jsem na tomto fóru nováčkem. Kdybych ale tušila, jaká tu někdy bývá sranda, zašla bych dřív :-)))) 

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

22. 7. 2010 22:06
Re: Vážený pane, díky!

Zajděte :) To Vaše přirovnání k vypečené housce versus plastová atrapa tu sedí jako... No zkrátka sedí! :-)

0 0
možnosti
VD

xfilesbrno

20. 7. 2010 18:42
tak

pod článek autora bych se klidně podepsal. Česká pohádka bohužel upadá a pan Troška ve vší úctě k němu by měl raději zvolit jiný žánr..

0 0
možnosti
PF

Pájuš

23. 7. 2010 16:07
Re: tak

Ať jde raději opravdu točit to pivo nebo zmrzlinu, jak mu radí autor. Víme přece, že jiný žánr také zvolil - a sice komedie. Ty jsou snad ještě horší než ty pohádky.

0 0
možnosti
DM

Aretta

20. 7. 2010 17:41
:o))))))))

A to je taky faktR^

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

20. 7. 2010 10:03
filmografie p. Trošky

Slunce, seno, ... trilogie - vulgární humor, předvídatelný děj ...

Kameňák 1-3 - absence děje - pouze jsou mezi sebou poslepovány sekvence ´"ftipů"

pohádky - Troška je v nich v ČR nejlepší, protože ... protože je nikdo jiný netočí. Ne pravidelně a ne v takovém objemu.

.

Škoda, že nikdo nenatočí hrané Werichovo Fimfárum. :-P

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

20. 7. 2010 11:08
Re: filmografie p. Trošky

Radši to neříkejte moc nahlas, nebo se toho chytí Troška a natočí to... :-/

0 0
možnosti
T

Tecumtha

20. 7. 2010 8:17
autore, natočil jste někdy nějakou pohádku ?

Pokud ne- chováte se přesně jako kritik pan Just, který nic neumí, nikdy nic nevytvořil, ale neustále ho něco nutí všechny hodnotit. Kupodivu většinou co se líbí lidem- to pan Just zepsuje. Mám obavu, že jste spadl na jeho úroveň.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

20. 7. 2010 8:32
Re: autore, natočil jste někdy nějakou pohádku ?

Bohužel, nenatočil. Otevřel jste mi oči - dodnes by mě nenapadlo, že o tom, jestli je pohádka dobrá nebo blbá, mohou mluvit jenom ti, kdo někdy nějakou natočili. A předpokládám, že o hnusném pivu může mluvit jenom ten, který někdy nějaké uvařil, k míře v půlitru se může vyjádřit pouze znalec, který někdy stál za výčepem... A až jednou půjdete reklamovat boty, zeptají se vás, jestli jste švec, když tomu tak rozumíte. Bravo!

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

20. 7. 2010 7:16
chybí mi někdo,kdo by natočil Káju Maříka, to by byl trhák..

ale ne pan Troška....máte pravdu , že Bota jménem Melichar je stále koukatelnej film, podobně jako Stav ztroskotání (ten není od Trošky) a má dětem co říci, vždyť ta ylodějka ve škole a sběr kaštanů k ničemu,to bylo v té době dost odvážné....ale pak, po Jasněnce (už tam mě vadily čarodějnice), začal Troška troškařit...pohádky se mu nedaří, není v nich to správný poučení,co si dítě odnese, ani laskavost toho,že si uvědomí nejen lásku, ale i smrt a bolest...děti nejsou hloupé,to jen my se je snažíme hloupěš chránit před realitou života a neuvědomujeme si,že prostřednictvím pohádek,je na ten život od mala připravujeme....buď točte pohádky, co jsou přínosem - mě se třeba líbilo i Jak si zasloužit princeznu a nebo se na to vykašlete a budeme žít z těch původních,klasických,našich,zdomácnělých,milovaných.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

20. 7. 2010 9:32
kriste

jen to neeeeeeeeeeeee! Kaja je moje detstvi, mam precteno nekolikrat vsech 7. dilu plus 7 dilu doplnujicich celou serii (Kajovy pohadky...) a tohle se rozhodne NEDA sfilmovat, to je kazdeho vlastni vnitrni svet!!

Asi hlavne diky Kajovi, jsem se hlasil na lesnika (neuspesne) a laska k prirode mi zustala (ale ekologisty nemuzu ani citit)

0 0
možnosti
DM

Aretta

19. 7. 2010 22:55
...

Výborně vypointované!!!

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

19. 7. 2010 22:25
Špalíček českých pohádek

V prvím vydání této kolekce( za komančů), je například skvostná pohádka ,,Cikánova kudla,, ! Rád bych se dočkal jejího,pokud možno,věrného sfilmování.....;-)

Mou nejoblíbenější je však ,,Loupežníkovo lože,, prozaická podoba stejného tématu jako Erbenova báseň.....

Nic méně netřeba zapomínat, že i v Erbenových ,,Třech zlatých vlasech....,, se opakuje politicky nekorektní motiv: Pozdrav Pán Bůh, vetchý stařečku...

Na to se přece děti nemohou dívat.....;-D

0 0
možnosti