Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

20. 4. 2011 15:44
MPKV

"Potíž je, že ani Ivanov v podstatě nepřináší žádnou dokumentaci":

http://utf.mff.cuni.cz/~podolsky/rkz/mpkvpv/mpkv.htm

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

20. 4. 2011 15:48
Re: MPKV

Zdá se vám to snad jako dokumentace spodního textu? Není tam vidět žádný, poze text "standardní", natož aby se dal ten údajný spodní nějak paleograficky interpretovat. Věta pokračuje: "- v uveřejněných materiálech se odvolává na neuveřejněné fotky a uveřejněná dokumentace je v tak bídné kvalitě, že nelze vyčíst nic a tvrzení týmu nějak ověřit." Zkuste číst vždycky celou větu naráz.

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 4. 2011 14:47
tady bych se hned ohradil

proti zjednodušení typu"Ivanov provedl,Ivanov se svým týmem,Ivanov nepřináší žádnou dokumentaci".Zkoumání provedli precizně odborní pracovníci Kriminalistického ústavu.Ivanov se sice zkoumání zúčastnil,ale spíš jako pozorovatel.I to na co sám přišel,znovu prověřili uvedení odborníci.A druhá věc je,co z toho Ivanov později ztvárnil,zkratkovitě,částečně faktograficky,částečně beletristicky a čtivě ve svých knihách,i s výběrem fotografií,třeba v horší kvalitě.

Jinak se prosím připravme na to,že většina důkazů,které Ivanov dohledal a předkládá,je nepřímých,a spíš svědčí o téměř 200letém zápasu,který se vede nejen přímo o  Rukopisy,ale celkově o kulturu našeho národa,včetně historie nedávné.Uvedené odborné zkoumání bylo ukončeno krátce před ruskou okupací 1968.Ivanov sice ještě stačil vydat paperbackové vydání své knihy,Tajemství RKZ,ale odborné protokoly ze zkoumání skončily v politických archivech,a z ideových důvodů byli rovněž vyhozeni z práce odborníci,kteří zkoumání prováděli

0 0
možnosti
F

Faustino

20. 4. 2011 14:59
Re: tady bych se hned ohradil

Tu dobu Ivanov popisuje ve své knize Nepravděpodobné příběhy aneb Jak jsem dělal literaturu faktu (1990).

I svoje problémy se spolupracovníky StB, např. známým psychotronikem PhDr. Z. R. CsC.

0 0
možnosti
F

Faustino

20. 4. 2011 14:15
Krycí falsa

Je potřeba si přečíst dvě kapitoly Ivanovovy knihy "Tajemství RKZ" -  "Krycí falsa byla a jsou", "Krycí falsa nejsou a nebyla".

0 0
možnosti
P

pithart

20. 4. 2011 13:35
Pěkné...

Myslíte že i Kronika přibyslavská je krycí falzum? Pokračujte, je to zajímavéR^

0 0
možnosti