"Odhalila hrany"

Tu a tam na mě mezi různými zprávami jukne důležitá informace o tom, že Ta či Ona exkluzivně "ukázala vnady", případně "odhalila křivky". A nikdy nevím před kým, protože připojený obrazový doprovod obvykle ani vnady, ani křivky neobsahuje.

Jo, to u mistra Kaji Saudka bylo vzdycky co odhalovat :)

Nevím, kdo co popletl. Jednou jsem podobnou formulaci spatřil dokonce i pod obrázkem Victorie Beckhamové, která, má-li nějaké vnady, pečlivě je před světem ukrývá na neznámém místě, takže noviny by o nich psát neměly, dokud se jejich existence nepotvrdí (mohlo by to být chápáno jako klamavá reklama).

Nebo je to tak, že slova změnila význam a některým z nás to uniklo. "Vnady" už možná znamenají ty dva tenisáky pod tričkem, které si dotyčná nechala přimontovat nejspíš coby odměnu za samé jedničky, zatímco "křivkami" se možná myslí pěkně klenuté obočí (většinou jediná klenutá věc na obrázku).

A možná se ty vnady a křivky používají zkrátka jenom tak ze setrvačnosti, coby relikt z dob, kdy jimi holky z plakátů skutečně disponovaly. Zatím si autoři daných novinových rubrik nestihli adaptovat slovník směrem k realitě, ale bude jen otázka času, kdy na nás na stránkách různých informačních serverů budou svítit nápisy typu "XY odhalila žebra, podívejte se!" případně "svoje hrany a plošiny si nenechala pro sebe – exkluzivně pro našeho fotografa!"

Každopádně by mě zajímalo, kam na ty svoje ideály krásy různí ti trendotvůrci chodí. A kam se, sakra, poděly ty vnady, o křivkách nemluvě! :)

Autor: Robert J. Hřebíček | středa 16.6.2010 14:15 | karma článku: 25,15 | přečteno: 1856x