Návrat Věčného Sudiče

Už se těším, až Paroubek vyzve plk. Kubiceho - do roka a do dne, jak jinak - na Boží soud. Do té doby ovšem prostřednictvím nejdražšího advokáta Sokola prosoudí nejspíš i ty Margaritiny papuče od Diora.

Stejne tomu Kubicemu zavidim. Kdyby se kvuli me uz sest let Paroubek hruzou budil ze sna a plakal do polstare, asi bych si to uzival :)

Řeknu vám, už jsem se bál, že se nám ten Paroubek někam ztratil. Z těch úryvků z epištol Lidovému domu, co se občas objeví v tisku, jsem tak trochu nabyl dojmu, že bývalý První Socialista už možná není mezi námi a ty útržky kázání píší a pod jeho jménem uveřejňují nějací jeho tajní vyznavači.

Proto mě potěšilo, když se poté, co se ČSSD rozhodla ukončit soudní spor s Kubicem, vložil do věci sám Mistr a rozhodl se pokračovat ve svaté při. Protože:

"Pokud bych tento soudní spor vzdal, mohlo by se v budoucnosti něco podobného opakovat vůči jakémukoliv občanovi v naší zemi, což nemohu připustit," pravil Paroubek.

Děkuju. Až náhodou jednou o mně nebo o naší sousedce z baráku budou psát v souvislosti s Mrázkovým mordem nebo biolihem, budeme oba jistě rádi, že pan Paroubek i za nás bojoval se zrádným Kubicem.

Paroubek i Paroubková jsou sudiči notoričtí, ale zatímco obvykle se soudí tak nějak ze sportu kvůli hambatým karikaturám v Reflexu nebo podobným důležitostem, tady jde o příklad zajímavého povahového rysu Jiřího Paroubka. Nikdy mu nedojde, že za nějaký jeho neúspěch nemůže někdo jiný, kdo se mu zle rozhodl zhatit bezchybné plány.

Když prohrál o pár chlupů volby roku 2006, musel honem ukázat na někoho prstem a říct - za to můžeš ty! A protože je chorobně posedlý, prostě potřebuje, aby to taky uznali všichni jiní a aby to řekl i soud. A pokud to neřekne soud, bude se Paroubek bičovat na Řípu a volat po tom, aby se rozestoupila Nebesa a sám hlas Boží mu dal za pravdu (na tuhle fázi Paroubkova duševního vývoje se těším nejvíc).

Přitom je to blbost. Paroubek tenkrát ve volbách slavil fenomenální úspěch, to mu rád přiznám i já, podařilo se mu podstatně navýšit zastoupení ČSSD ve sněmovně; místo toho, aby zauvažoval, co s tím, rozplakal se vzteky před národem ve svém památném projevu a hned si našel viníka, Kubiceho zprávu.

Vsadil bych poslední pětník, že většina voličů a potencionálních voličů ČSSD považovala Kubiceho zprávu jen za součást nějakého vzájemného podrážení "těch nahoře" - takových akcí je spousta před každými volbami a člověk už to nějak nebere vážně. Představa, jak si nějaký táta s mámou u večeře libují, jak půjdou volit Paroubka, ale druhý den už trhají oranžové prostírání a jdou volit ODS jenom proto, že se doslechli o nějaké "Kubiceho zprávě", se může zrodit opravdu jen v mozku Jiřího Paroubka.

Tak či tak, ještě si s tímhle bařtipánem užijeme spoustu srandy. A oproti předchozím dobám, kdy se zdálo, že Paroubek do tohoto mravního marasmu, buranství a hospodářských katastrof strhne celou zemi, dnes se můžeme radovat, že nám tady šaškuje pěkně za vlastní peníze :)

Autor: Robert J. Hřebíček | úterý 15.6.2010 10:47 | karma článku: 27,89 | přečteno: 1247x